co to za roslinki i co brak jednej
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
tak jak w temacie... co bak jednej ? zaczynaja jej brazowiec liscie... nawoze easy life carbo fosfo ferro i profito po 2ml dziennie... swiatlo 11h dziennie . podloze zwykle bez nawozow
-
truchaan
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam na pierwszym planie to chyba kryptokoryna zielona dalej żabienica i ta najwyższa to jakaś bacopa .
-

krzys271
●
- Miasto: Legnica
Dajesz azot i potas? Brakuje nawozu MAKRO.
-

matu
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdańsk
no potas jest w profito a azotu nie daje bo chyba jest na dobrym poziomie jak robilem testy.. paskowe jbl wychodzi no3 na poziomie 25
-
truchaan
●
Niektóre odmiany żabienic tak mają,że po zaklimatyzowaniu się przy dobrym oświetleniu nowe liśćie robią się delikatnie brązowe wpadające w czerwień.Samo podawanie nawozów do słupa wody za wiele jej nie pomoże. Żabienice i kryptokoryny ciągną nawozy z podłoża i to właśnie ono powinno być nawożone.Kulki gliniano torfowe NPK z dodatkiem mikro fe.Będą najlepszą z możliwych opcji.Tanie i skuteczne. Bakopa pomimo,że jest rośliną łodygową lubi miękkie żyzne torfowe podłoże. Testy paskowe to strata kasy są wiarygodne jak góralska prognoza pogody. A profito nie jest źródłem potasu to mikro. A potasu tam jest tyle co...
-

weder
●
- Miasto: Gdynia
- Wspieram stronę kontem Premium
ooo dobre wyjscie... kupie te kulki i sprawdze. co do testow to wiem ze to lipa heh ale to z braku hajsu. w planach mam kupic kropelkowe a co do podloza tez jest w planach zmiana na Aquatic Nature Pro Soil a jaki potas polecacie?
-
truchaan
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jak Cię stać to ADA Ale sporo ludzi poleca ferke pod względem cena, jakość, wydajność jest to chyba numer 1.
-

weder
●
to jak bym dokupil do tego mojego zestawu easy life nawoz potasowy i makro od ferka to byl by to zestaw nie zly tak ?
-
truchaan
●
Ja z easy tylko węgiel i fosfor podaję a to jaki potas podasz osobno do zbiornika to już od Ciebie zależy. Na pewno nie ma żadnych przeciwskazań aby część makro podawać od easy a część od ferki.
-

weder
●
wez ty mi powiedz co to jest makro i mikro co w nich jest bo baranieje... dop zaczynam zabawe z akwa wiec prosze o wyrozumialosc i spokoj xd
-
truchaan
●
Powiązane tematy
Chłopaki prośba o pomoc.
W załączniku zestaw roślin które już idą pocztą.
Jak je ogarnąć w sensie rozkładu w akwarium . 1. Jak je rozpisać na kartce ? Będę prosił o sugestie co gdzie jaką posadzić a...
Witam wszystkich,
mam problem z kryptokoryną która ma dziurawe liście, przezroczyste i jakby ponadgryzane na brzegach.
Nie mam pojęcia co im brakuje lub co może je atakuje.Proszę o pomoc.
Akwarium: 80...
Witam kolegów!
Jestem po raz pierwszy na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Problem z moim akwarium polega na tym, ze od około dwóch m-cy moje rośliny przestały rosnąć i mają mocno zniekształcone li...
Witam serdecznie.
Akwarium 450l
Świetlówki 2 day light po 40 watt plus jedna wybarwiająca też 40 watt.
Świecę od 7 do 22.
Parametry
CO2 20 mg/l
NO3 100
NO2 0
GH 14
KH 3
pH 7-8
CI 0,8
Nawożę na...
Podpowiedzcie jaką czerwoną roślinę wybrać na drugi plan, aby tworzyła ładną zwartą kępę np. jak Heteranthera Zosterifolia. Oczywiście posiadam co2, nawożenie, światło 0,8W/l.
Witam mam specyficzny baniak( panoramiczny ) 130 cm szerokości, 48 wysokości i 10 głębokości. Potrzebuje zagospodarować prawy róg. Obecnie w baniaku mam:
-Saggitaria Subulata
-Nurzaniec( ale pada prze...
Siemanko !!
Mam pytanie , ostatnio usłyszałem od kumpla że gdy roślinki wsadzi się z koszyczkiem do akwarium to ten koszyczek wytwarza jakieś substancje przez które rybki mogą pozdychać . Czy to prawd...
Witam czy wie ktos moze co to oznacza ? Jakies braki czy co ? Dodam ze roslinka do gory rosnie ladnie .Pozdrawiam
Witam,
Mam roślinkę jak na zdjęciu z załącznika - chodzi o tą czerwoną.
Wystrzeliły mi te roślinki do góry, z dołu zostały same łodygi bo liście
odpadły przez błędy w nawożeniu - człowiek się cały...
Proszę o identyfikację rośliny.Sprzedano mi ją jako Echinodorus Tenellus,ale chyba urosła troszkę za duża jak na tenellusa. Link do zdjęcia http://chomikuj.pl/aygora/AKWARIUM
|
|