co to za roslinki i co brak jednej - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

co to za roslinki i co brak jednej

Liczba wyświetleń: 3562·Odpowiedzi: 9
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
tak jak w temacie... co bak jednej ? zaczynaja jej brazowiec liscie... nawoze easy life carbo fosfo ferro i profito po 2ml dziennie... swiatlo 11h dziennie . podloze zwykle bez nawozow

truchaan
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
krzys271 Legnica
Witam na pierwszym planie to chyba kryptokoryna zielona dalej żabienica i ta najwyższa to jakaś bacopa .

krzys271

Miasto: Legnica

matu Gdańsk
Dajesz azot i potas? Brakuje nawozu MAKRO.

matu
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdańsk

no potas jest w profito a azotu nie daje bo chyba jest na dobrym poziomie jak robilem testy.. paskowe jbl wychodzi no3 na poziomie 25

truchaan

weder Gdynia
Niektóre odmiany żabienic tak mają,że po zaklimatyzowaniu się przy dobrym oświetleniu nowe liśćie robią się delikatnie brązowe wpadające w czerwień.Samo podawanie nawozów do słupa wody za wiele jej nie pomoże.

Żabienice i kryptokoryny ciągną nawozy z podłoża i to właśnie ono powinno być nawożone.Kulki gliniano torfowe NPK z dodatkiem mikro fe.Będą najlepszą z możliwych opcji.Tanie i skuteczne.

Bakopa pomimo,że jest rośliną łodygową lubi miękkie żyzne torfowe podłoże.

Testy paskowe to strata kasy są wiarygodne jak góralska prognoza pogody.

A profito nie jest źródłem potasu to mikro. A potasu tam jest tyle co...

weder

Miasto: Gdynia

Wspieram stronę kontem Premium

ooo dobre wyjscie... kupie te kulki i sprawdze. co do testow to wiem ze to lipa heh ale to z braku hajsu. w planach mam kupic kropelkowe a co do podloza tez jest w planach zmiana na Aquatic Nature Pro Soil a jaki potas polecacie?

truchaan

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
weder Gdynia
Jak Cię stać to ADA :lol:

Ale sporo ludzi poleca ferke pod względem cena, jakość, wydajność jest to chyba numer 1.

weder

to jak bym dokupil do tego mojego zestawu easy life nawoz potasowy i makro od ferka to byl by to zestaw nie zly tak ?

truchaan

weder Gdynia
Ja z easy tylko węgiel i fosfor podaję a to jaki potas podasz osobno do zbiornika to już od Ciebie zależy.
Na pewno nie ma żadnych przeciwskazań aby część makro podawać od easy a część od ferki.

weder

wez ty mi powiedz co to jest makro i mikro co w nich jest bo baranieje... dop zaczynam zabawe z akwa wiec prosze o wyrozumialosc i spokoj xd

truchaan

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

Screenshot_20211006-071042441%20(1).jpg

Jak zaaranżować i sadzic roślinki w akwarium , prośba o pomo

DawidJot w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8241
Chłopaki prośba o pomoc. W załączniku zestaw roślin które już idą pocztą. Jak je ogarnąć w sensie rozkładu w akwarium . 1. Jak je rozpisać na kartce ? Będę prosił o sugestie co gdzie jaką posadzić a...
20130725_085609.jpg

Dziury w liściach Kryptokoryna czego brak??

hanyss w Sprzątanie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 17092
Witam wszystkich, mam problem z kryptokoryną która ma dziurawe liście, przezroczyste i jakby ponadgryzane na brzegach. Nie mam pojęcia co im brakuje lub co może je atakuje.Proszę o pomoc. Akwarium: 80...

Zniekształcone liście roślin, brak wzrostu.

Zbyszek577 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 31874
Witam kolegów! Jestem po raz pierwszy na forum, więc proszę o wyrozumiałość. Problem z moim akwarium polega na tym, ze od około dwóch m-cy moje rośliny przestały rosnąć i mają mocno zniekształcone li...

Roślinki umierają

Grzess w Sprzątanie · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 12706
Witam serdecznie. Akwarium 450l Świetlówki 2 day light po 40 watt plus jedna wybarwiająca też 40 watt. Świecę od 7 do 22. Parametry CO2 20 mg/l NO3 100 NO2 0 GH 14 KH 3 pH 7-8 CI 0,8 Nawożę na...

Doradzenie w wyborze roślinki

king1000 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2157
Podpowiedzcie jaką czerwoną roślinę wybrać na drugi plan, aby tworzyła ładną zwartą kępę np. jak Heteranthera Zosterifolia. Oczywiście posiadam co2, nawożenie, światło 0,8W/l.

Doradzcie jakie roślinki

mokudzin w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1505
Witam mam specyficzny baniak( panoramiczny ) 130 cm szerokości, 48 wysokości i 10 głębokości. Potrzebuje zagospodarować prawy róg. Obecnie w baniaku mam: -Saggitaria Subulata -Nurzaniec( ale pada prze...

Roślinki z koszyczkiem ?? odp PLS

akwarystycznydar w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 931
Siemanko !! Mam pytanie , ostatnio usłyszałem od kumpla że gdy roślinki wsadzi się z koszyczkiem do akwarium to ten koszyczek wytwarza jakieś substancje przez które rybki mogą pozdychać . Czy to prawd...

Dlaczego nie mam lisci na dole roslinki ?

Bartek007 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4499
Witam czy wie ktos moze co to oznacza ? Jakies braki czy co ? Dodam ze roslinka do gory rosnie ladnie .Pozdrawiam

Pytanie o przycinanie roślinki

tuka w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1164
Witam, Mam roślinkę jak na zdjęciu z załącznika - chodzi o tą czerwoną. Wystrzeliły mi te roślinki do góry, z dołu zostały same łodygi bo liście odpadły przez błędy w nawożeniu - człowiek się cały...

Identyfikacja roślinki

aygora w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1195
Proszę o identyfikację rośliny.Sprzedano mi ją jako Echinodorus Tenellus,ale chyba urosła troszkę za duża jak na tenellusa. Link do zdjęcia http://chomikuj.pl/aygora/AKWARIUM

Statystyki

Ten temat przegląda 162 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 162 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.