Eheim Classic 2211 - Zawory podwójne
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bez zaworów raczej lipa, będzie Ci ciężko czyścić rurki, przenieść filtr do czyszczenia bez rozlania wody itd. Zawory są jak najbardziej potrzebne, jeżeli to dla Ciebie za drogo, poszperaj w sieci, może ktoś sprzedaje używki, ale wiem że to towar trudno osiągalny. Tak samo kupno takiego filtra z "drugiej ręki", trzeba zawsze zwracać uwagę czy to z zaworami czy bez, zazwyczaj bez jest dobra cena, ale potem trzeba się wykosztować żeby była wygoda
-

gregorb
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Kraków
Używam 2 takie filtry bez zaworów. Do czyszczenia i tak przenoszę kubeł i rurki do łazienki, więc na dobrą sprawę nie ma to znaczenia czy te zawory są czy nie. Do czyszczenia rurek zawory trzeba rozpiąć, więc mam do wykonania o jedną czynność mniej. Bez zaworów też dasz radę. 
-
edinio47
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Góry Bystrzyckie
Skoro chcesz 2211 to watro poszukać tzw. wersje 2211+ lub 2211++ wychodzi taniej niż kupowanie osobno zaworów lub przyjrzeć się innym modelom Eheim, które mają takie rozwiązania w standardzie np. Ecco pro, Experience i inne, jak poszukasz po sieci znajdziesz je w niewiele większych cenach od tego 2211 z twojego linku.
-

grzechow
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: DSW
Bez zaworów da się żyć. Po prostu podczas czyszczenia filtra musisz go wyłączyć, wyjąć wszystkie rurki z akwarium, w jakiejś misce wypuścić wodę z węży i dopiero czyścisz filtr, węże itd.
-
DavyJones
●
grzechow napisał(a):Skoro chcesz 2211 to watro poszukać tzw. wersje 2211+ lub 2211++ wychodzi taniej niż kupowanie osobno zaworów lub przyjrzeć się innym modelom Eheim, które mają takie rozwiązania w standardzie np. Ecco pro, Experience i inne, jak poszukasz po sieci znajdziesz je w niewiele większych cenach od tego 2211 z twojego linku.
Madrze kolega Ci radzi. Modele ktore Ci podpowiada umozliwiaja odpiecie wezy przy glowicy filtra, wtedy mozesz wziac sam filtr lub same rurki do wyczyszczenia. W praktyce rurki czysci sie czesciej niz filtr. Opcja odlaczenia wezy bez zapowietrzania filtra ulatwia pozniejszy start, poniewaz nie musisz ponownie zalewac filtra. Podpinasz czyste weze, wlaczasz do kontaktu a woda w filtrze sama zassie wode ze zbiornika.
-
Adrian_pa
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Luksemburg
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dzięki za informacje. Faktycznie Eheim 2232 Ecco Pro 130 wychodzi taniej. Ale czy nie będzie on za mocny do 43 litrów akwarium?
-
NoToJou
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kraków NH
Powiązane tematy
Hej
Jakich zaworów podwójnych używacie i jakie możecie polecić .
Szukam czegoś w rozsądnej cenie i jakości na 16/22
Każdy producent filtrów ma coś takiego w ofercie ale nie wiem jak z jakością .
Z...
eheim5.jpg
Najnowsza seria filtrów Eheim 5e z wifi - hit czy kit?
Zapraszam użytkowników filtra do podzielenia się swoimi spostrzeżeniami.
wkladka.jpg
Czy wiecie, że aktualnie w opakowaniach Skimmerów Eheim Skim 350 producent dodaje do zestawu zabezpieczenie wlotu pływaka?
To odpowiedź na zapotrzebowanie akwarystów, którzy szybko dost...
2512101_4011708020418_substrat-Verpackung.jpg
Widzieliście - Eheim wypuścił nowy wkład filtracyjny: EHEIM SUBSTRATpro+O2xygen
EHEIM SUBSTRATpro+O2xygen – medium filtracyjne, które rewolucjonizuje b...
Cześć. Zwracam się do was o pomoc i radę w następującej sytuacji. Nigdy nie miałem filtra kubełkowego i jakieś 2 lata temu postanowiłem sobie go kupić. Wybór padł na Eheim 2213, w wersji z zaworami i ...
Witam
Mam akwarium i do niego filtr kubełkowy Eheim Professional 4+ 600. Filtr chodzi od niedawna. Ogólnie jestem zadowolony tylko jedna rzecz mnie martwi. Chodzi mi o mocowanie węży na króćcach przy...
Witam.
Czy przerabiał ktoś temat ze zmianą zaworów w Eheim experience 250 na zawory z 350 ?
Czy wielkosciowo to to samo ? Czy cala głowica jest większa ?
W środku średnice ładne jednak dusi go pewni...
U mnie przygotowania do usprawnienia akwarium ruszyły pełną parą. Właśnie rozpakowałem Eheima (model w temacie), i planuję go jutro podłączyć pod moje akwarium "z robakami" :D
Jest jeden pr...
Może ktoś podpowie, po co jest ta zatyczka oraz czy musi być włożona?
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtracja/czesci-zamienne/glowice-pompy-pokrywy/zatyczka-wewntrzna-glowice-eheim-professionel-2...
Mam od lat filtr eheim 2228. To proste niemieckie urządzenie i do tej pory niezawodne. Od pewnego czasu zaczął być bardzo głośny. Wirnik wygląda na idealny, ośka też, żadnych luzów. Próbowałem przesma...
|
|