Wyciąg z Hydrocotyle asiatica lekiem na depresję? - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wyciąg z Hydrocotyle asiatica lekiem na depresję?

Liczba wyświetleń: 3072·Odpowiedzi: 4
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Obrazek

Stosując krajową wąkrotkę pospolitą można już po kilkudniowym zażywaniu zauważyć zmiany w samopoczuciu psychicznym, szczególnie korzystnie działa ziołomiód, świeży macerat oraz wyciągi alkoholowe....

Czytaj węcej »

roslinyakwariowe.pl
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Kraków

Wspieram stronę kontem Premium

Nie wiem na co lekiem ale jeszcze kilka gatunków trzymanych w Naszych zbiornikach się do tego nadaje. Teraz już nie pamiętam ale coś mi dzwoni, że raz był u nas jakiś temat i czegoś tam gdzieś nie było a na końcu okazało się, że mam jakąś tam właśnie roślinę. Oczywiście nigdy nie odważyłem się stosować bo i to nie dla mnie było.
[b]Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny!

Prospero
Ranga: Znający temat

weder Gdynia
Jakby pomagało na to samopoczucie to akwarium mogłoby ucierpieć.

Ciekawe czy można ją suszyć :mrgreen:

weder
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdynia

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
WuPe Warszawa / Tomaszów Maz.
Bakopę stosuje się na potencję;-)

WuPe
Ranga: Początkujący

Miasto: Warszawa / Tomaszów Maz.

mi bakopa zawsze wystaje ponad wodę - to chyba dobrze? ;)

kretos
Ranga: Aktywny użytkownik

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

hydrocotyle-verticillata.jpg

Hydrocotyle verticillata

Piotr Baszucki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 6695
https://roslinyakwariowe.pl/baza/hydrocotyle_verticillata/
Hydrocotyle leucocephala24 (1).jpg

Hydrocotyle leucocephala Brązowe liście.

Szydlikowo w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1241
Witam. Mam problem z ta rośliną. Mianowicie, liście zaczynają się przebarwiać, pojawiają się brązowe plamy. PH 7,8 GH 15 NO3 10 Nawożenie mikro i makro co co 2 dni. Akwarium 150l
YouTube

Sadzenie Hydrocotyle tripartita sp. Japan

AquaNoob w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2129
Dzień dobry, Czy może mi ktoś poradzić w jaki sposób sadzi się roślinę Hydrocotyle tripartita sp. Japan? Dostałem ją w koszyku, zdjęcie poniżej: roslinka.jpg Po wyjęciu z koszyka i usunięciu wat...
hydrocotyle1.jpg

Hydrocotyle tripartita

roslinyakwariowe.pl w Rośliny środkowego planu · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 29542
trip-news2.jpeg Hydrocotyle tripartita Japan to pochodząca z Azji, szybkorosnąca roślina o jasno-zielonych liściach - idealna na trawnik lub sadzenia między korzeniami i kamieniami... Czytaj więce...

Hydrocotyle tripartita sp. Japan - problem

Kryl_24 w Rośliny · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2069
Cześć forumowicze, Mam mały problem z Hydrocotyle, gdyż jej listki pokrywają się brązową otoczką, mimo wszystko ciągle rośnie i powstają nowe kłącza. Akwarium 192l (120x40x40) ma już z 5 tygodni. Lam...

Hydrocotyle tripartita Mini vs Normalna

Rfck w Rośliny · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4986
Elo Ktoś ostatnio wspominał że ma Hydrocotyle tripartita "Mini". Ktokolwiek ma u siebie to prosiłbym o wklejenie zdjęcia i lub podzielenie się opinią odnośnie rozmiaru liści. Czy różnica je...

Vallisneria asiatica na piasku

Krzysiu w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1687
Wymyśliłem sobie, że na części z plaża z tyłu chciałbym mieć wysoką trawę kładącą się na taflę wody. (Na zdjęciu za kamieniem). Kupiłem Vallisneria asiatica, niestety nie chce się przyjąć. Od 2 tygodn...

Problem hydrocotyle brązowy osad

hazard83 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1951
Witam, od pewnego czasu zauważyłem że na moich roślinach pojawia się brązowy osad , co to może być , moje akwa regularnie nawożone micro, macro , potas , co2 ?????????????? Filtracja to filtr pati od ...

Vallisneria Asiatica

Anonim 53985 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3179
Mam mały problem a mianowicie po zasadzeniu Vallisneria Asiatica liście tej rośliny zrobiły się po 24h szkliste. Parametry wody NO2 O NO3 10 PO4 1 FE O.25 PH 7.2 KH 18 GH 19 Światło 0.46wat na litr C...

Hydrocotyle tripartita dostępna w formie in-vitro

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
Hydrocotyle tripartita dołączyła do oferty roślin w żelu. W przeciwieństwie do ofert innych firm - rośliny in-vitro tropica są oferowane w formie płynnego żelu dzięki czemu roślina rośnie w warunkach ...

Statystyki

Ten temat przegląda 471 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570953
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 471 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.