Krewetki a ikra ? Czy one mogą ją wyjadać ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Krewetki a ikra ? Czy one mogą ją wyjadać ?

Liczba wyświetleń: 1627·Odpowiedzi: 3
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam.

Od dawna mam problem z ikrą w moim akwarium posiadam głównie neonki gupiki i kardynałki chińskie. Warunki iście laboratoryjne ph i inne mikroelementy są dokładnie pilnowane. Niejednokrotnie widywałem rybkę w ciąży jednak nigdy nie mogłęm znaleźć ikry czy to możliwe że jest wyjadana przez krewetki ? Gdzie kardynałki i neonki lubią ją skłądać ? Posiadam korzeń, meszek hawajski (ulubiona miejscówka krewetek(

spec8320
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Adrian26 Konin
kolego jasne że tak krewetki a już tm bardziej ślimaki uwielbiają takie przysmaki

Adrian26
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Konin

Wspieram stronę kontem Premium

Dla krewetek to idealny bogaty pokarm w substancje odżywcze.
[b]Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny!

Prospero
Ranga: Znający temat

Wspieram stronę kontem Premium

Jedni piszą, że krewetki i ślimaki są "bezpieczne" dla ikry czy malutkich rybek a inni, że stanowią zagrożenie do tego stopnia, że np.amano potrafi małą rybkę złapać i zjeść... I komu tu wierzyć? :roll:

glosiek
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

YouTube

Nagle padające krewetki

ZUREK w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3114
Dzień dobry, witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post. W akwarystyce również początkujący. Generalnie mam taka sprawę z krewetkami Red Cherry. A więc kilka tygodni temu ( podajrze początkiem s...
IMG_3092.jpg

Czy to są wiciowce?

DamianKr w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2405
Hej, Obserwuje u skalarów takie dziwne odchody i zastanawiam się czy to może być spowodowane jakimiś pasożytami np. wyciowcami? Normalnie to bym na 100% stawiał na wiciowce ale karmię praktycznie w 8...
IMG_20251205_192533.jpg

Czy to jakaś choroba ryby?

Jacek Pawłowski w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2263
Hej Ryba ma część ogona jakby w białej farbie umazany.Czy ktoś się spotkał z takimi objawami? Ja nie mam pojęcia co to może być.
IMG_20251122_092949.jpg

Zbrojniki, efekt walki czy choroba?

paka747 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1983
Cześć, Od tygodnia w akwarium trwa spór o teren przy grocie do składania ikry dla zbrojników. Zmienił się dominujący samiec. Wczoraj zauważyłem zmiany na skórze zbrojników w okolicach pyska, płetwy b...
unnamed.jpg

Larwy ważki czy jętki? Ubić czy zostawić, oto jest pytanie.

Amanita w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2898
Cześć! Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci) ...
YouTube

Czy Szczupieńczyk złoty może być z guppikami?

aureum w Zwierzęta · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5299
Witam, Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....
20250331_173830.jpg

Krewetki Amano a atakowanie żywych ryb

Hagar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 13061
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
ebc24ef2-7957-434f-be11-c40249a92ffd.jpeg

Chore krewetki

bluvel w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 5249
Cześć, wiecie może co dopadło moją krewetkę? Od wczoraj problem został zauważony - mimo tego, jak martwo wygląda, żyje. Rusza wąsikami i co jakiś czas próbuje zmienić pozycje. Niestety pływać nie pot...

Preis Carley (Coly) a krewetki

bluvel w Zwierzęta · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 5854
Cześć, w moim akwarium prawie na pewno zawitały pasożyty. Póki co u jednej z rybek gupika endlera (samicy) są widoczne objawy - wychudzenie, mimo apetytu, czerwone skrzela i glutowate odchody. Parame...

Litraż dla krewetki filtrującej

Valeska w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4264
Witam wszystkich :) Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...

Statystyki

Ten temat przegląda 341 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 341 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.