Krewetki a ikra ? Czy one mogą ją wyjadać ?
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam. Od dawna mam problem z ikrą w moim akwarium posiadam głównie neonki gupiki i kardynałki chińskie. Warunki iście laboratoryjne ph i inne mikroelementy są dokładnie pilnowane. Niejednokrotnie widywałem rybkę w ciąży jednak nigdy nie mogłęm znaleźć ikry czy to możliwe że jest wyjadana przez krewetki ? Gdzie kardynałki i neonki lubią ją skłądać ? Posiadam korzeń, meszek hawajski (ulubiona miejscówka krewetek(
-

spec8320
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
kolego jasne że tak krewetki a już tm bardziej ślimaki uwielbiają takie przysmaki
-

Adrian26
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Konin
- Wspieram stronę kontem Premium
Dla krewetek to idealny bogaty pokarm w substancje odżywcze.
[b]Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny!
-

Prospero
●
- Ranga: Znający temat
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Jedni piszą, że krewetki i ślimaki są "bezpieczne" dla ikry czy malutkich rybek a inni, że stanowią zagrożenie do tego stopnia, że np.amano potrafi małą rybkę złapać i zjeść... I komu tu wierzyć? 
-
glosiek
●
- Ranga: Poznaje temat
Powiązane tematy
Dzień dobry,
witam wszystkich na forum, to mój pierwszy post. W akwarystyce również początkujący.
Generalnie mam taka sprawę z krewetkami Red Cherry. A więc kilka tygodni temu ( podajrze początkiem s...
Hej,
Obserwuje u skalarów takie dziwne odchody i zastanawiam się czy to może być spowodowane jakimiś pasożytami np. wyciowcami? Normalnie to bym na 100% stawiał na wiciowce ale karmię praktycznie w 8...
Hej
Ryba ma część ogona jakby w białej farbie umazany.Czy ktoś się spotkał z takimi objawami? Ja nie mam pojęcia co to może być.
Cześć,
Od tygodnia w akwarium trwa spór o teren przy grocie do składania ikry dla zbrojników. Zmienił się dominujący samiec. Wczoraj zauważyłem zmiany na skórze zbrojników w okolicach pyska, płetwy b...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
Witam,
Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....
Witam serdecznie, piszę informacyjnie i równocześnie pytam. Czy ktoś spotkał się z agresją wśród Amano do ryb? Dzisiaj właśnie odłowiłem 5 dorosłych Amano (trzy samice coś koło 4 cm i dwa samce 2,5-3 ...
Cześć,
wiecie może co dopadło moją krewetkę? Od wczoraj problem został zauważony - mimo tego, jak martwo wygląda, żyje. Rusza wąsikami i co jakiś czas próbuje zmienić pozycje. Niestety pływać nie pot...
Cześć,
w moim akwarium prawie na pewno zawitały pasożyty. Póki co u jednej z rybek gupika endlera (samicy) są widoczne objawy - wychudzenie, mimo apetytu, czerwone skrzela i glutowate odchody. Parame...
Witam wszystkich :)
Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...
|
|