Mozna mieszac bakterie ? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Mozna mieszac bakterie ?

Liczba wyświetleń: 906·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Wygląd listy:

04 mar 2014, 10:45 Mozna mieszac bakterie ?  (#1)  

Uzywalem od startu zbiornika nitrivecu, dodaje go tez przy podmianach. Ostatnio jednak przy "grzebaniu" w szafce znalazlem jeszcze pol opakowania bakterii z azoo. Mozna je bezpiecznie dodac jako zamiennik ?

Pozdrawiam
Marek

MarekG

04 mar 2014, 11:16 Re: Mozna mieszac bakterie ?  (#2)  

Azoo ma bardzo dobre preparaty bakteryjne. Uważam, że można je tylko porównać z MicrobeLift. Azoo PSB jest rewelacyjny. Obie firmy nawet zalecają rownoległe stosowanie swoich preparatów (tzn Azoo+Azoo, itd).

Nitrivec wspomaga namnażanie bakterii w zbiorniku. Sam ich chyba nie zawiera.

Wszystkie te preparaty stosowałem i byłem zadowolony z efektów.

DavyJones

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

Czy aquascapingu można się nauczyć?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4675
Czy aquascapingu można się nauczyć? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które wchodzi na nasze Forum po raz pierwszy. Często mawiamy iż do tego trzeba mieć zdolności - lub "z tym trzeba się uro...

Co mozna zrobic z pustym otwartym akwarium?

Borys w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 6822
Witam, niestety obowiazki rodzinne, pracowe po raz drugi zmusily mnie do rezygnacji z akwarium. Poprzednie wieksze akwarium sprzedalem, ale ostatniego mniejszego nie chce sie pozbywac. Dlatego zastana...

Bakterie przy starcie akwarium

ksysiek w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4701
Witam. Od soboty moje akwa jest zalane wodą i pracuje tylko filtr i grzalka. Oswietlenia jeszcze nie zalaczalem bo nie mam roslin Nie wlewalem tez jeszcze bakteri , ale dziś bym chcial dodać. Tylko że...

Gdzie w Polsce można kupić nasiona Mangrowca czerwonego

kamil_waw w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1308
Gdzie w Polsce można kupić nasiona Mangrowca czerwonego Rhizophora Mangle ? Wiem że za granicą można je dostać ale czy w Polsce można je gdzieś kupić. Myślę że powinni je wprowadzić w sklepie roślinya...

Czy Microsorum mozna normalnie wsadzic do żwirku?

boruta w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2889
Witam Mam pytanie, czy Microsorum można wsadzić do podłoża, tak jak normalne rośliny, czy też tylko na korzeniu, lub skałce a może na podłożu? Pozdrawiam

Czy można kwarc barwiony?

GP w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4853
Znalazłem firmę, która ma w ofercie różne kolory kwarcu i różnej granulacji. Czy mogę zastosować barwiony kwarc, chodzi mi o zmieszanie naturalnego, czarnego i brązowego. Czy nie będzie to kiczowate? ...

Statystyki

Ten temat przegląda 431 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 431 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.