Czym przytwierdzić pogestemon do podłożą ?
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Mam pytanie czym przytwierdzić pogestemon do podłoża gdyż codziennie mi wypływa i muszę znowu grzebać w akwarium.Dodam że roślinka była z koszyka i porozdzielałem ją na pojedyncze sadzonki,które nie są jeszcze ukorzenione.Czy ktoś z was ma jakiś pomysł jak to zrobić ?
-

kamil_waw
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Warszawa/Błonie
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wsadź głębiej w podłoże.
Masz jakieś ryby grzebiące w podłożu? Jeśli nie wkładasz za często rąk do akwarium - nie powinien sam wypływać.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Wsadzałem ale i tak wylatywał.W akwarium nie ma żadnych ryb.Ale postanowiłem go przyblokować wykałaczkami chodź nie wiem czy jest to dobry pomysł ? Na razie nie wylatuje zobaczę jak będzie jutro rano.Jeśli chodzi o grzebanie w akwarium to staram się to robić jak najrzadziej.
-

kamil_waw
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Warszawa/Błonie
Tak, to zda egzamin.
Wystarczy kilka dni, żeby wypuścił korzonki.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Powiązane tematy
Hej
Film po niemiecku. Stefan z Liquid nature omawia i pokazuję czym i jak sklejać aranżacje. ?si=d04rmcLbowIe36gq
Witajcie, piszę w związku nowo zalanym, a właściwie przeniesionym zbiornikiem (wlana woda ze starego akwarium, przesadzone rośliny i te same filtry).
Mam problem odnośnie kwestii estetycznej podłoża ...
Witajcie drodzy forumowicze,
Potrzebuje porady, kupiłem akwarium z zawartością które przebudowuje, chciałbym uzyskać jasne podłoże, czytałem ze biały piasek chociaż bardzo mi się podoba średnio się na...
Witam
Poniżej link do filmu jak wymienić część podłoża nie robiąc zbyt dużego bałaganu w akwarium.
Cześć,
proszę o pomoc w wyborze podłoża do akwarium z biotopem Tanganika. Co będzie lepszym wyborem piasek kwarcowy o frakcji 0,2-08mm czy o frakcji 0,8-1,2mm. Może lepszym wyborem zamiast piasku kwar...
Zakładam akwarium między 60 a 65l (nie pamietam ile ma dokladnie) Potrzebuję pomocy w dobraniu podłoża.
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Cześć moje Montecarlo odrywa się od podłoża aktywnego. Co może być przyczyną słabego ukorzeniania się tej rośliny?
Mam podłoże Master Soil Powder Powder 2.5 - 3 mm.
Suplementuje:
PO4 - 1-2 ml na ty...
Przygotowując sie do restartu zbiornnika mam niezla rozkminkę :
Jaką wodę (o jakiej twardości ) najlepiej stosować do zalania a potem do podmian?
Z jedej strony zbyt twarda woda szybko wyczerpie własc...
Cześć wszystkim, szukam podłoża do akwarium i proszę o poradę. Do tej pory miałem zwykły żwirek, chciałem teraz założyć nowe akwarium od podstaw i staram się zebrać jak najwięcej informacji, ale jest ...
|
|