Dziś zauważyłem u siebie w akwarium bardzo dziwne robaki, siedzą w jednym rogu akwarium, są na oraz pod podłożem, malutkie, bardzo skoczne ruchliwe. Co to może być?
TwW - 14*d TwO - 16*D Ph 7,2 CO2 28 mg/l no3 40 mg/l po4 0,25 mg/l
Nie było stosowanej żadnej ziemi ogrodowej, zbiornik jest wystartowany w Październiku 2013 i od tej pory w zasadzie nie było nic dokupowane. Aż tu dzisiaj patrze a tu takie coś. Jak z tym walczyć
trailong napisał(a):Nie było stosowanej żadnej ziemi ogrodowej, zbiornik jest wystartowany w Październiku 2013 i od tej pory w zasadzie nie było nic dokupowane. Aż tu dzisiaj patrze a tu takie coś. Jak z tym walczyć
a po co walczyć ciekawe stworzenia pierwszy raz widzę cos takiego
Patrzyłem w internecie i wszędzie gdzie są zdjęcia małżoraczków to są one przezroczysto-białe a te mają czarne plamki jak na zdjęciu... Więc wydaje mi się że to nie to.
Właśnie przekopałem internet w poszukiwaniu tego czegoś ale nigdzie w artykułach o tematyce szkodniczo-pasożytniczej nie znalazłem nic na temat tych stworzonek i trochę strach trzymać je w akwarium w obawie o rybki i rośliny...
Jeśli to małżoraczki a moja obsada nie zdecyduje się nimi zajadać to mogę spodziewać się niezłej plagi bo cały czas mam problem z oczyszczaniem dna akwarium zwłaszcza że z czasem jest coraz bardziej porośnięte roślinami
Obsada to: 40x neon 10x danio 4x molinezje + kilka młodych 2x mieczyk + kilka młodych 2x prętnik karłowaty
Miałem małżoraczki w jednym z baniaków a te to raczej na biedronki wyglądają . Jeśli rybki nic nie poradzą to polecam kolcobrzucha karłowatego . Ta rybka zje wszystko co w muszelkach i skorupkach się kryje.
Wątek wspólny w Zwierzęta· Odpowiedzi: 114 · Wyświetlenia: 199239
Witam
Niedawno zauważyłem w akwarium półcentymetrowe różowe robaki o średnicy około milimetra.Występują one na powierzchni podłoża i roślin trawnikowych. Gdy zostaną porwane przez prąd wody mocno się...
Mafrin w Zwierzęta· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4910
dzień dobry posiadam akwarium 10l z krewetkami, na piasku pojawiły się małe szybko ruszające się robaczki. jakie to robaki? jak się ich pozbyć? czy zagrażają krewetkom? mają 1-2 mmm jest ich z 12 wido...
WolfuxD w Zwierzęta· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2635
Witam mam pytanie odnosnie Bocji wspaniałej od jakis 2 tyg ma dziwne strasznie zachowanie jak na filmie i nie wiem dokladnie czy to jej normalne zachowanie czy jakas choroba byl bym wdzieczny za pomoc...
kravietz81 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3646
Witam.
Mam problem z białymi robalami. Ostatnio się ich trochę namnożyło. Chyba załatwiły mi glonojada.
Przy okazji chciałem zapytać o te glony na trawie i pozostałych roślinach.
Wiecie jak pozbyć ...
aigor24 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2025
Witam
Moje ryby (skalar i molinezja)
Pływają głową do góry (skalar od dzisiaj ,a molinezja od dłuższego czasu około miesiąca) i są osłabione ,opadają na dno.
Obsada to:
10-15 neonek
6 molinezji
2 sk...
Wraithlor w Zwierzęta· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2129
Podczas gdy wszystkie pozostałe Neony pływają w pozycji poziomej lekko skierowane pyszczkami w stronę podłoża (w czasie gdy chowają się w roślinach), jeden, największy z nich, pływa pyszczkiem skierow...
master2322 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 11366
Witam. Mam pytanie od jakiegoś czasu moje akwarium zaczęło coś nawiedzać. Być może już kiedyś się na o natknąłem na tym forum ale nie mogę tego odnaleźć. Mianowicie zaczęły nawiedzać moje akwarium Tak...
MisterVento3 w Zwierzęta· Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 12384
Witam,
mój kirysek sterby dziwnie się zachowuje, pływa przy lewej szybie w górę i w dół, i tak cały dzień.
Jest to normalne zachowanie, czy może mu czegoś brakuje? Może potrzebuje większej grupki tego...
Statystyki
Ten temat przegląda 176 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571020
• Liczba wątków: 48815
• Użytkownicy: 36937
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 176 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej