Witajcie Forumowicze Proszę o radę który filtr wybrać czy Eheim Professionel 3e 2078 czy Eheim Professionel 3 2080. Akwarium będzie 360 litrów, jako drugi filtr będzie Eheim Professionel 3e 2076- którego mam już.
Pytam ponieważ według specyfikacji model 2080 ma słabszą pompę niż 2078 a rekomendowane wielkości akwarium się róznią znacznie
Nie wiem Masło czy ty się tak dowartościowujesz ale ja nie mam takiego problemu.
Macek.g dziękuję za linka. Chcę mieć na tym reaktor, na wszelki wypadek lampę UV, a na drugim grzałkę przepływową, napewno do obydwu filtrów będą szklane wloty i wyloty.
Piotr Baszucki w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 774
wkladka.jpg
Czy wiecie, że aktualnie w opakowaniach Skimmerów Eheim Skim 350 producent dodaje do zestawu zabezpieczenie wlotu pływaka?
To odpowiedź na zapotrzebowanie akwarystów, którzy szybko dost...
Łoś w Filtracja· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 4777
Witam
Mam akwarium i do niego filtr kubełkowy Eheim Professional 4+ 600. Filtr chodzi od niedawna. Ogólnie jestem zadowolony tylko jedna rzecz mnie martwi. Chodzi mi o mocowanie węży na króćcach przy...
rawracer w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 488
Witam.
Czy przerabiał ktoś temat ze zmianą zaworów w Eheim experience 250 na zawory z 350 ?
Czy wielkosciowo to to samo ? Czy cala głowica jest większa ?
W środku średnice ładne jednak dusi go pewni...
pk77 w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1594
U mnie przygotowania do usprawnienia akwarium ruszyły pełną parą. Właśnie rozpakowałem Eheima (model w temacie), i planuję go jutro podłączyć pod moje akwarium "z robakami" :D
Jest jeden pr...
pk77 w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1565
Czy systemy high tech potrzebują innej filtracji niż low tech przy tych samych wymiarach akwarium? Moje pytanie wynika stąd, że widziałem wiele zbiorników low tech, które były prowadzone niemal bez fi...
Badman w Filtracja· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 8094
Od czwartku mam filtr Aquael Ultramax 1500 kupiony w pewnym sklepie za okazyjną cenę 594 zł. Niby to miała być nowa wersja lecz z tego co wyczytałem kosz zasysający powinien być innego kształtu.
Jak ...
Łoś w Filtracja· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3850
Cześć
Zastanawiam się nad drugim filtrem do moich 300 litrów jako biolog i znalazłem takie coś SUNSUN HW-704A ,z oczywistych względów zainteresowała mnie wersja bez UV i ogólnie nie najgorzej one wyg...
Badman w Filtracja· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4728
Filtr Aquael Unimax 250 od 14 miesięcy nie czyszczony, zauważalny znaczny spadek przepływu. Jest w nim ceramika:
- 8 letnia Aquael Biocermax 600, jeszcze przerzucona z wcześniejszegi Unimax'a 150
- 3 ...
bleiddze w Filtracja· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 3814
Cześć wszystkim.
Zacznę od tego że lekko ponad dwa tygodnie założyłem akwarium 72l. Akwarium jest na etapie dojrzewania i niestety swoje już przeżyło - mocny atak glonów w tym ciemnych, nitkowatych i...
Statystyki
Ten temat przegląda 336 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570951
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 335 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej