Kapsułki z nawozem pod malego henia
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Jakie kapsułki byscie polecali pod ta wlasnie rosline? Nawoze do slupa wody ale chcialbym wyprobowac cos nowego 
-

flyingcircus
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Możesz spróbowac z FERKA ROSETTA. Co prawda uzywam ich pod dużym henkiem ale róznica jest znaczna bo widac ze roslina jest bardziej soczysta i ładniej rosnie.
-
lipagol
●
Wybór jest spory: Ferka,Planta Gainer Caps,Vimi, a nawet ADA.
-
Lukaszq
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Łuków
Według mnie jedyny problem w wspominanej roślinie - skromny układ korzeniowy - nie zareaguje na kapsułki jak inne rośliny... Wydaje mi się że większość składników czerpie henio z słupa - swojego czasu trzymałem go na jałowym piachu nawożąc jedynie słup wody... Wsadz więc kapsułki [jakie by nie były] troszkę płycej niż zwykle...
-

ArturI
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Cegłów
ArturI napisał(a):Według mnie jedyny problem w wspominanej roślinie - skromny układ korzeniowy.
U mnie niektore korzenie małego heńka przy przedniej szybie mają nawet po 5 cm długości. Zamówilem juz kapsułki Ferki, mam nadzieje ze sie nie zawiode.
-

flyingcircus
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Równiez używam kapsułek Ferki. Zauważyłem, ze po podaniu ich znacznie wzrasta poziom azotu w słupie wody. Musisz je dośc głęboko zapodać.
-
adamski 1234
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ferka + M. Henio to idealne połączenie na tą chwilę.
[b]Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny!
-

Prospero
●
- Ranga: Znający temat
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Powiązane tematy
Szukam opini o kapsułkach jak w temacie. Stosował ktoś? Coś innego polecacie?
Chciałbym przetestować nawożenie pod korzenie kosztem mniejszych dawek nawozu do słupa.
Podłoże aktywne.
Wysłane z RWT T...
Witam:)
Mam ogromną prośbę;) Potrzebuję się poradzić odnośnie prowadzenia akwarium. Parę lat temu prowadziłem zbiornik na Amazonii, z różnym skutkiem;) z przyczyn ode mnie niezależnych musiałem zlikwi...
Witam
Mam takie pytanie. Czy jak się da kulki gliniano-torfowe pod żwir lub pod korzenie roślin to czy one po pewnym czasu się że tak powiem "zużywają" tak fizycznie czyli zmniejszają się a...
Witam, pytanie może dziwne, czy można nawozić zieloną tropicą w dawkach dziennych ? Niby w instrukcji jest napisane raz w tygodniu, czy zrobi to różnice? Mam automatyczny dozownik, który nie ma możliw...
Mam problem z wysokim NO3 i PO4 oraz dopasowaniem do tego nawożenia.
W 70L akwarium trzymam ok 20 szt razbor Espei, 15 błyszczyków, starego zbrojnika oraz starą boję odziedziczone po szwagrze, ok 2 ot...
Czesc mam pytanie, kiedy lejecie nawozy - pytanie nie jest kiedy wam pasuje. Ale kiedy POWINNO sie lac nawozy by nie dokarmiac tych niechcianych roslin (glon) - rano czy na noc?. I gdzie moge znalesc ...
Witam , jak nawozić akwarium przy starcie akwarium z podłożem pod żwirem .?
Nadchodzi okres świąteczny, potem długi weekend, urlopy itp stąd doszedłem do wniosku, że czas poważnie zastanowić się nad pompa. Wydaje mi się optymalnie będzie kupić urządzenie z 4 pompami. Moje pyt...
Witam
Do tej pory używałem kapsułek "Ferka Rosetta" pod Blyxe i rosła elegancko. Niestety kapsułki mi się skończyły i przeżyłem szok gdyż nigdzie nie mogę ich kupić. Oprócz kapsułek nawożę &...
Witam.
Tak jak w temacie jakie micro polecacie do stosowania przy podłożu jbl manado z podsypka aquabasic?
Micro to sole a zastanawiam się nad micro.
|
|