Koledzy zrobiłem test na twardość węglanową KH wynik wyszedł mi 24 kropel od niebieskiego do żółtego test JBL, niepokoi mnie ta wartość, dodam że PH wynik 7 podaje CO2.Czy to jest normalne??? Co o tym KH sądzicie.
Wristtech w Nawożenie· Odpowiedzi: 185 · Wyświetlenia: 48078
Witam
Wczoraj pierwszy raz zrobiłem testy w swoim akwarium. W sumie nie wiem jakie powinny być parametry i czy dobrze odczytałem no ale może od poczatku.
Zbiornik po restarcie ( kupiłem większy)
80x40...
dawid112 w Nawożenie· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6369
witam mam teraz mętlik w głowie kto powie mi jaki jest prawidłowy poziom Fe w akwarium roślinnym ? bo według mnie prawidłowy poziom to 0,3 - 0,9 mg/l
chodź zmierzam do 0,5mg/l to dlaczego test z jbl...
kin w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1500
Witam
Wczoraj pierwszy raz zrobiłem testy kropelkowe
Akwarium 40x25x25
Power Led własny 17W Full spectrum + białe
Filtracja kaskada Aquel FZN-1 gąbka + keramzyt
Co2 - spiek ceramiczny.
Podłoże Dark So...
Szanowni forumowi koledzy!
Po kilku latach posiadania małej 20 litrowej kosteczki, postanowiłem zaszaleć i sprawić sobie coś ładnego. Rezultat jednak koszmarny, będę wdzięczny za wszelkie rady i pomo...
msnolan w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 932
Co moglibyście napisać o tej wodzie? :shock:
Dodam, że PH jest na poziomie 7,2
W badaniu tym, nie jest nic napisane6 o chloraminie, lub chlorze - a informacji nie mogłem uzyskać w naszym pwik. Być ...
aioneru w Technika CO2· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 663
Starałem się obniżyć wartości GH/KH do pożądanej wartości stosując tylko podmiany wodą przepuszczoną przez filtr odwróconej osmozy i nie dodając żadnych soli (normalnie podmiany też robie wodą osmotyc...
dgajus w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2516
Witam.
Dziś wieczorem zrobiłem serię testów wody w akwarium. Zadziwił mnie mocno, wręcz przestraszył wynik jaki uzyskałem testem Zoolek'a na azotany NO3. Wynik jest ponad 80mg/l :!: albo jeszcze więc...
Statystyki
Ten temat przegląda 455 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570938
• Liczba wątków: 48796
• Użytkownicy: 36925
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 455 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej