Wynik KH - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wynik KH

Liczba wyświetleń: 409·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
dadors Iława

16 lut 2014, 22:40 Wynik KH  (#1)  

Koledzy zrobiłem test na twardość węglanową KH wynik wyszedł mi 24 kropel od niebieskiego do żółtego test JBL, niepokoi mnie ta wartość, dodam że PH wynik 7 podaje CO2.Czy to jest normalne??? Co o tym KH sądzicie.

dadors
Ranga: Znający temat

Miasto: Iława

dadors Iława

17 lut 2014, 14:39 Re: Wynik KH  (#2)  

Jaką powinna być wartość Kh w akwarium z dużą ilością roślin?

dadors
Ranga: Znający temat

Miasto: Iława

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

128l.jpg

Wynik testow, i kilka pytan

Wristtech w Nawożenie · Odpowiedzi: 185 · Wyświetlenia: 48078
Witam Wczoraj pierwszy raz zrobiłem testy w swoim akwarium. W sumie nie wiem jakie powinny być parametry i czy dobrze odczytałem no ale może od poczatku. Zbiornik po restarcie ( kupiłem większy) 80x40...

Test Fe JBL - jak odczytać wynik?

dawid112 w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 6369
witam mam teraz mętlik w głowie kto powie mi jaki jest prawidłowy poziom Fe w akwarium roślinnym ? bo według mnie prawidłowy poziom to 0,3 - 0,9 mg/l chodź zmierzam do 0,5mg/l to dlaczego test z jbl...

Wynik testów

kin w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1500
Witam Wczoraj pierwszy raz zrobiłem testy kropelkowe Akwarium 40x25x25 Power Led własny 17W Full spectrum + białe Filtracja kaskada Aquel FZN-1 gąbka + keramzyt Co2 - spiek ceramiczny. Podłoże Dark So...

Akwarium hi-tech a wynik total nightmare :(

pew w Glony · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 5331
Szanowni forumowi koledzy! Po kilku latach posiadania małej 20 litrowej kosteczki, postanowiłem zaszaleć i sprawić sobie coś ładnego. Rezultat jednak koszmarny, będę wdzięczny za wszelkie rady i pomo...

Parametry mojej kranówki. wynik badania z laboratorium

msnolan w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 932
Co moglibyście napisać o tej wodzie? :shock: Dodam, że PH jest na poziomie 7,2 W badaniu tym, nie jest nic napisane6 o chloraminie, lub chlorze - a informacji nie mogłem uzyskać w naszym pwik. Być ...

Zafałszowany wynik pomiaru KH ?

aioneru w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 663
Starałem się obniżyć wartości GH/KH do pożądanej wartości stosując tylko podmiany wodą przepuszczoną przez filtr odwróconej osmozy i nie dodając żadnych soli (normalnie podmiany też robie wodą osmotyc...

Wynik testu NO3 Zoolek'a - to chyba prawie zagłada ...

dgajus w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2516
Witam. Dziś wieczorem zrobiłem serię testów wody w akwarium. Zadziwił mnie mocno, wręcz przestraszył wynik jaki uzyskałem testem Zoolek'a na azotany NO3. Wynik jest ponad 80mg/l :!: albo jeszcze więc...

Statystyki

Ten temat przegląda 455 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570938
 •  Liczba wątków: 48796
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 455 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.