UVB dla kraba tęczowego - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

UVB dla kraba tęczowego

Liczba wyświetleń: 2082·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

15 lut 2014, 22:10 UVB dla kraba tęczowego  (#1)  

Zastanawiam się ostatnio czy jest w ogole sens kupna takiej świetlówki? Kiedyś miałem raka, a ten jak tylko światło w akwarium zostało zapalone chował się i nie wychodził dopóki nie zostało zgaszone. Tym bardziej, że kraby te prowadzą raczej nocne życie. Cena takiej świetlówki wynosi 60 zł, więc jak on ma się chować zaraz gdy włącze światło to po co bez sensu tracić tyle kasy :) Jakie są Wasze spostrzeżenia? Trzymaliście juz takiego krabika? Jak zachowywał się w takie sytuacji?

Kusmiraz
Ranga: Początkujący

16 lut 2014, 00:06 Re: UVB dla kraba tęczowego  (#2)  

Co do uvb do krabów powiem tak: nie jest to w niczym konieczne bardziej światło czerwone np z lampy grzewczej(mała wystarczy).
Zaszkodzić też nie zaszkodzi, ale 60pln wolał bym przeznaczyć na termo-kamień bo bardzo to lubią :)

zibixxx

16 lut 2014, 14:27 Re: UVB dla kraba tęczowego  (#3)  

zibixxx napisał(a):Co do uvb do krabów powiem tak: nie jest to w niczym konieczne bardziej światło czerwone np z lampy grzewczej(mała wystarczy).
Zaszkodzić też nie zaszkodzi, ale 60pln wolał bym przeznaczyć na termo-kamień bo bardzo to lubią :)

termo kamień? ;> a gdzie takie cuda sprzedają? Co do świetlówki to gdybym zdecydował się na zwykłą to jaką temperaturę barwową wybrać? Bo te 6500k ktore mam teraz na pewno krabikowi się nie spodoba

Kusmiraz

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

Tropical Shrimp-UP! - nowa linia pokarmów dla krewetek

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 280
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-tropical-shrimp-up-nowa-linia-pokarmow-dla-krewetek_1-6ceccc22f45b339491de34ec499fd9a1.jpg Shrimp-UP! - premiera na targach w Norymberdze. ...
IMG_20220624_112059.jpg

Karminik dla ryb

Hubertus w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4987
Witam, Panowie (i Panie), jaka jest Wasza opinia na temat tych karmników, obecnych od jakiegoś czasu na allegro: http://allegro.pl/automatyczny-karmnik-dla-ryb-do-akwarium-2x-24h-i1551281129.html ...
YouTube

Przegląd pokarmów dla zbrojników

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1398
Zapraszam do obejrzenia.
YouTube

Nowości dla krewetek od Qualdrop

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4087
Zapraszamy do obejrzenia kolejnego filmu Szopena. Opisy prezentowanych produktów znajdziecie tutaj
YouTube

Przegląd pokarmów dla pyszczaków z Malawi

Piotr Baszucki w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1426
Zapraszam do obejrzenia.

Coś dla miłośników bojowników...

FoCuS_PL w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3042
https://www.facebook.com/reel/1407357533706732

Litraż dla krewetki filtrującej

Valeska w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4359
Witam wszystkich :) Mam dwa pytania odnośnie krewetek filtrujących (Atyopsis moluccensis), bo w necie znajduję sprzeczne informacje (lub żadne ;). Mianowicie - 1) czy można je trzymać pojedynczo, czy...

Dodatek soli dla tęczanek i innych ryb

Anonim 59529 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5563
Witam Mam obecnie w akwarium 6 tęczanek neonowych, 4 kiryski i otoska. Jak na giełdzie kupowałem te tęczanki gościu mi powiedział że to ryby z wód słonawych więc należało by dodać troche soli niejodo...

Pokarm dla Otosków i Kirysków Pigmejów

Marcin Cichosz w Zwierzęta · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 10947
Cześć. Chciałbym prosić o pomoc w doborze odpowiednich pokarmów dla moich ryb. Na rynku pokarmów jest ogrom i można się zgubić. Mam w akwarium Otosy i Kirysy Pigmeje. Chciałbym dla obu tych gatunków ...

Femanga Vurzel Aktiv a szkodliwość dla Zbrojników

Anonim 59387 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 4258
Witam. Czy ktoś może napisać jaka jest szkodliwość Femangi Vurzel Aktiv dla ryb szczególnie dla Zbrojników. Ktoś ma doświadczenie z tym preparatem?

Statystyki

Ten temat przegląda 164 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571000
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 164 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.