Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam,
poszukuje pojemnika na butlę, chodzi mi o takie ładne, alumniowe "coś", widziałem coś takiego w w filmie aqua-artu ale na sklepie brak. Może ktoś wie jak coś podobnego nabyć a jeszcze lepiej jak wykorzystać coś aby osiągnąć taki sam efekt.
Uprzedzając pytania, nie nie mogę schować butli, ale dobrze będzie jak ją lekko zakryje.
Dzięki!
-
cudixon
●
- Ranga: Początkujący
Jaka jest średnica butli?
-

kolarztn1
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Hereford
Mam kolegę który trzyma butlę w łusce. Jeśli kolor nie gra roli to możesz tanio kupić dużą wypolerowaną łuskę mosiężną( pocisk armatni pozbawiony cech bojowych)  tylko nie będzie w kolorze srebrnym,trzeba ja dać do ponikolowania.
- Załączniki
-

- OfertaLuski.jpg (12.77 KiB) Przeglądane 1840 razy
-

weder
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdynia
- Wspieram stronę kontem Premium
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Butla 2kg, myślę, że średnica ok 12-14 cm
Ps. Co do łuski to pomysł ektra.
-
cudixon
●
- Ranga: Początkujący
Może coś takiego średnice są różne 100/125/150mm .Aluflex może być ciekawym i szybkim rozwiązaniem poprostu uciąć i naciągnąć na butlę.Co do rury możliwe że trzeba będzie dodatkowo pomalować bo ocynk nie ma takiego połysku ale może będzie wystarczający dla Ciebie http://www.ignkominki.pl/?nazwa=RURA+&m ... owy_link=1
-

kolarztn1
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Hereford
Zwykła rura z PCV o odpowiedniej średnicy,przycięta na odpowięnią długość(wys.butli) z zatyczką w ,,dnie'' będzie najtańszą alternatywą.Na dodatek można pomalować ją na dowolny kolor nawet tzw. lustrzany naśladujący polerowane aluminium. 
-

krzych4120
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
krzych4120 napisał(a):Zwykła rura z PCV o odpowiedniej średnicy,przycięta na odpowięnią długość(wys.butli) z zatyczką w ,,dnie'' będzie najtańszą alternatywą.Na dodatek można pomalować ją na dowolny kolor nawet tzw. lustrzany naśladujący polerowane aluminium. 
Taką rurę można też okleić folią samoprzylepną srebrną w papierniczych jest duży wybór.
-

weder
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdynia
- Wspieram stronę kontem Premium
Powiązane tematy
Sam stanalem przed decyzja zakupienia butli CO2 (poza wakacjami rzadko bywam w domu a przygotowanie 10l mieszaniny rekacyjnej jak by nie bylo zajmuje troche cennego czasu).
Pomyslalem przy okazji o ...
Mam pytanie ile czasu wytrzyma butla 3,3kg w akwarium 200l. Mniej więcej 3 bąble planuję
Dzień dobry.
Otrzymałem dzisiaj przesyłkę z systemem Plant Growth 60 Tropiki i moją obawę wzbudziła znikoma masa pojemnika ze sprężonym gazem oraz fakt, że potrząsając nim nie słychać ruchu jakiejkol...
Gdzie w Jaworznie lub okolicach mogę nabić butlę Co2?
Witam wszystkich. Posiadam zestaw co2 do małych akwariów z tropici cos takiego https://sklep.roslinyakwariowe.pl/technika-co2/zestawy-nano/zestaw-tropica-system-nano-p-25402.html. Moje pytanie brzmi c...
Zakupiłam butlę CO2 5L i nie mieści się w szafce pod akwarium, czy mogę ustawić ją na szafce obok akwarium tak, że zegary są powyżej lustra wody? Czy wszystko będzie prawidłowo działało? I jeszcze jed...
Witam moze to banalne pytanie ale zapytam napewno ktos mial podobny problem
Kupilem nowa butle co2 6.7l z 5kg co2. Cena byla tak dobra ze za ta sama cene mozna dostac butle 2l z 1.5 kg.
Problem w tym ...
Witam wszystkich!
Jakis czas temu zakupilem zestaw CO2 firmy Blau. Sustem sprawuje sie super ale narazie podaje gaz z gasnicy CO2. Jest to dosc popularna metoda na wyspach. Planuje zakup butli tez fi...
Mam dużą butle CO2 - 8kg, od 2 lat jej używam. Skończył mi się w niej gaz, czy mogę cały osprzęt z niej zdjąć i założyć na butle małą 2 kg?
Witam, kupiłem butle 1,5 kilo, mam prośbę doradźcie mi jeszcze co muszę jeszcze kupić aby wszytko hulało a nie wydać dużo kasy, proszę o wyrozumiałość bo jestem początkujący jeśli chodzi nawożenie co2...
|
|