wachcio w Nawożenie· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 9516
Witam
Mikołaj (na spółkę ze mną) w tym roku był bardzo łaskawy dla mnie i mam nową "zabawkę" fotometr Zoolek Exaqua Pro3 z zestawem testów pod rośliny. Jako, że od jakiegoś czasu robię sobi...
rudson w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3641
Witam.
Który z wyników brać pod uwagę, przy tam ustawionych dawkach w kalkulatorze Zulixa jeśli chodzi o NH4NO3.
calc.jpg
Czy mam brać po uwagę ten wynik z tabelki "Dozowanie MAKRO podstawo...
Krzysztof-Katowice w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3784
Witam Was, mam do Was kilka pytań
1. Czy istnieje kalkulator ktory uwzględni stosowanie soli w stosunku do twardości wody? Aby mniej wiecej wiedzieć jak nawozic azotem z KNO3 czy innymi solami pr...
derag0n w Nawożenie· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 7049
Mam dwa zbiorniki:
kostka 27l, żwirek kwarc. barwiony i zwykły piasek. Trochę kulek gt i kapsułek w podłożu (głęboko!) - https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/akwarystyka/galeria/027l-green-oasis-derag...
Anonim 1811 w Nawożenie· Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 34662
http://calc.petalphile.com/
Bardzo ciekawa sprawa, uwzględnia również gotowe nawozy (łącznie z ADA na podstawie analizy Toma Barra). Chyba najlepszy kalkulator do tej pory, a już na pewno najfajnie...
Sebastian_C w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3571
Dobry wieczór! Czy tam dzień dobry :D
Kupiłem nawozy Qualdrop i na ich stronie znajduje się taki prosty kalkulator pomagający w ustaleniu dawek poszczególnych preparatów.
Z mojego dotychczasowego r...
e2rdos w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 7263
Witam serdecznie.
Przeszukując internet i kolejne fora akwarystyczne w poszukiwaniu upragnionej odpowiedzi na odwieczne pytanie "ILE NAWOZIĆ I JAK CZĘSTO ABY NIE ZACHWIAĆ W AKWARIUM STOSUNKÓW NPK...
nyos w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3495
Mam problem polegający na tym że wg opisu na Seachem Iron:
na stronie sklepu RA (tak samo jak na stronie polskiego dystrybutora)
Sposób użycia: Jedna nakrętka (5ml) na każde 200 litrów wody w zbior...
Victhe w Nawożenie· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 8315
Witam. Posiadam baniak 80l i ok 10 gatunków roślin. Światło 10h 0.5w/1l z czego w czwartek dochodzi dodatkowe co podniesie do 0.75w/l. Nawożę rośliny Aqua artem green pro i classic. Wszystko na ziemi ...
thors w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2137
Poniżej zamieszczam do ściągnięcia mój kalkulator, raczej dla zaawansowanych rośliniarzy, który nazywa się Mikrokalk, bo służy jedynie do obliczania mikro pierwiastków. Ale nie tylko, bo specjalnie zo...
Statystyki
Ten temat przegląda 332 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36916
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 331 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej