Przeterminowane Micro??? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Przeterminowane Micro???

Liczba wyświetleń: 499·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok

17 sty 2014, 22:00 Przeterminowane Micro???  (#1)  

Witam.
Z racji że ostatnio bardzo rzadko dawkowałem micro aqua artu ( troszkę rybek), to zauważyłem iż mój nawóz zrobił się mętny i jest osad na dnie dozownika. I nie wiem teraz czy mogę to dozować czy nie. Czy ktoś spotkał się kiedyś z takim przypadkiem.

P.s. To ostatnie moje nawozenie tej serii. Następnym razem chce zamówić zestaw EI, bo tutaj nie widze większych efektów, a słyszałem że z EI o ile mogą być na początku pewne problemy, to efekty u wielu z was są zadowalające.

Danny840402
Ranga: Zainteresowany tematem

18 sty 2014, 09:38 Re: Przeterminowane Micro???  (#2)  

Witaj,
Zmętnienie oznacza wytrącenie się z roztworu jego wcześniej rozpuszczalnych składników albo pojawienie się w butelce życia :D. Nie wiem dokładnie jak są przygotowywane te nawozy, dlatego też nie jestem w stanie jednoznacznie powiedzieć co to może być. Jeżeli nie rozpoznasz w tym życia to przed dozowanie zwyczajnie wstrząśnij i podaj zawiesinę do wody.

huaxue
Ranga: Początkujący

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

20211207_191012.jpg

Qualdrop micro plant & fe Hybrid ustawienie odpowiednie dawk

muniek23b w Nawożenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8126
Witam, prosiłbym o pomoc, bo w opisie nie mogę znaleźć, jakie są prawidłowe dawki tych dwóch nawozów aby utrzymać stosunek 10:1? Na przykładzie akwarium 100l

Qualdrop Micro Plant

waldimaszewski w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2483
Cześć. Czy w nawozie Qualdrop Micro Plant jest Fe czy trzeba osobno podawać? Czytam opis i nigdzie nie widzę w składzie żelaza.

Planta Gainer Micro, a woda kranowa

Altarenos w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1663
Cześć. Przez przypadek kupiłem Planta Gainer Micro zamiast innego nawozu z mikroelementami. Dopiero w domu przeczytałem, że: Nawóz mikroelementowy dla roślin wodnych i akwariowych do przygotowania w...

Micro i makro kiedy zacząć

Bahl w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 830
Witam, dziś zrobiłem "restart" zbiornika 112l. Chciałem się dowiedzieć, czy mikro i makro podawać od razu? Podłoże w akwarium to help soli(użytkowane od ok roku) przysypany grysem ceramiczn...

Mieszanie micro z MgSO4

damianwarka w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 2975
Jest to mój pierwszy post na forum więc chciałbym przywitać wszystkich użytkowników :) Mam do Was pytanie, chciał bym pomieszać MgSO4 z nawozem micro i dawać je razem aby wykorzystać mniej pomp dozują...

VIMI MICRO czy VIMI ALL IN ONE ?

Anonim 52142 w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5168
Nasuwa mi się kolejne pytanie a mianowicie, chciałbym nawozić akwarium nawozem VIMI tylko nie wiem jaki lepszy tzn: 1. samo VIMI MICRO - stosować jak rośliny wykażą braki. 2. czy VIMI ALL IN ONE - te...

Nawóz VIMI Micro problem z trwałością

emik w Nawożenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1008
Witam, posiadam nawóz VIMI Micro od kilku dni. Dzisiaj zauważyłem w nim pleśń. Czy ktoś z Was używał tego nawozu? Butelka przechowywana w szafce. Temp. pokojowa. Nic nie było dolewane do środka. Odkr...

Problem z nawożeniem micro

remic79 w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3458
Cześć ! Mój zbiornik to 35l netto(50l brutto),założony 6 tygodni temu .Oświetlenie 0.5w /8h na dobę .CO2 z butli 24h ( KH6/6.6Ph/GH13).Woda z kranu to F 2mg/l , Fe i N - 0.Obsada : 7krewetek red cher...

Ustalenie dawek Micro / Fe

Kyle w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 920
Mam problem z ustaleniem dawek PG Micro i Fe (albo jednego z nich). Zbiornik w skrócie: 63l 2x24W 10h CO2 butla (indykator praktycznie żółty) ASII+ pH 6.8 kH8 NO3 15 PO4 0.05 podmi...

MICRO,MACRO,CARBO DO 140L

BANZAJ w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1254
Podpowiedzcie czy warto do mojego baniaczka takie nawozenie.. to jest zestaw w butlach z dozownikiem po 500ml

Statystyki

Ten temat przegląda 293 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570966
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36927

•  Najnowszy użytkownik: owltheory_highlights

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 293 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.