Magnetyczny czyścik do węży - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Magnetyczny czyścik do węży

Liczba wyświetleń: 1396·Odpowiedzi: 3
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.

15 sty 2014, 18:43 Magnetyczny czyścik do węży  (#1)  

Przeglądając ebay-a w poszukiwaniu czyścika do węży znalazłem takie cudo

http://www.jlaquatics.com/product/tf-cm ... eaner.html

Myślę że fajna sprawa dla tych którzy mają węże na widoku.

beny_81
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
creweta Skawina
hmm... 9 dolars. Czy warto..... Może się ktoś skusi ? :D :D :D

creweta

Miasto: Skawina

Adrian26 Konin
wiesz co pomyśl jeszcze o dwóch rzeczach. co w chwili kiedy za mocno pociągniesz i magnesik poleci w dół w wężu i jaki syf dostaje się do akwarium jak czyścisz wężyki

Adrian26
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Konin

Wspieram stronę kontem Premium

creweta Skawina
Ja węży nie czyszczę. Glon w wężach rośnie ale w umiarkowanych ilościach, mam przeźroczyste węże kupowane na metry w casto...mie 6 pln za metr, więc można sobie pozwolić na ich wymianę. Węże dodatkowo zakryłem rurą karbowaną srebrną, ciętą wzdłuż do kupienia w szwedzkim sklepie, są to węże do organizacji kabli. Ten gadżet raczej nie dla mnie, wolałbym zainwestować w porządną szczotkę. :wink: :wink:

creweta

Miasto: Skawina

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

Bez tytułu.png

Zmiana węży na mniejsze

piotrz23 w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2388
Cześć. W akwarium posiadam Fluvala 207. Chciałbym zamienić wlot i wylot na Neo Flow M Premium v2. Te wloty mają pasują do węży 12/16 a do Fluvala pasują 16/22. Czy jeśli zrobię redukcję z 16/22 na 12/...
YouTube

Akrylowe/szklane kolanka do węży od filtra - galeria ADA

Rfck w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5620
Jak w temacie. Zauważyłem w galerii ADA na zbiornikach nano zastosowane tam kolanka na węże od filtra, jak widać z konieczności, bo inaczej ciężko ułożyć węże. Mam podobny układ i szukam czegoś podo...

Średnice węży Eheim 2011

dimmus w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3818
Dzisiaj doszedł do mnie Eheim 2011. Kupiłem używanego za małe pieniądze, niestety bez węży. Węże planowałem dać z tetry ex600 bo akurat mam w szafce, ale niestety nie bardzo pasują, tzn wlotowy może b...

Zwiększenie nominalnej średnicy węży

git66 w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1148
Pytanie niestandardowe. Modyfikuję układ przewodów filtracyjnych w swoim akwarium. Konkretnie na pewnym odcinku który wychodzi poza szafkę (będzie na widoku) zamierzam wstawić sztywną czarną rurkę - o...

JBL e901 i szeregowo HW-603 - średnica węzy ?

DarekSlim w Filtracja · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5338
Witam. Mam filtr JBL e901, oryginalnie na wężach 12/16 mm, dokupiłem prefiltr HW-603B z pompka 400l/h i chciałem podpiąć je szeregowo (pobór z akwarium na wlot HW, potem wylot HW na wlot JBL i wylot J...

Unimax 500 jak zrobić z czterech węży dwa?

marlowe w Filtracja · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 3536
Unimax 500, ma 2 wloty i 2 wyloty. Czy ktoś próbował zrobić z tego jeden wylot i 1 wlot? Nie wiem czy na etapie łączenia węży dwa w jeden dałoby radę czy może w samym filtrze coś podłubać? :)...

Średnica węży.

meniek w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 5162
Poszukuje filtra zewnętrznego z najmniejszym przekrojem weży 12\10 ,11\9 czy jest jakiś filtr zewnętrzny który posiada taki przekrój węży.

Filtry kubełkowe - średnica węży do szklanych rurek

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 26369
[b]Tutaj znajduje się pełna aktualna lista:</b> https://roslinyakwariowe.pl/index.php?option=com_content&Itemid=239&catid=67&id=381&lang=pl&view=article Z uwagi na bardzo cz...

Aquael-jaka srednica wezy

risen28 w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2369
Czas na wymiane wezy filtracyjnych. Czy jest ktos mi w stanie powiedziec jaki rozmiar jest oryginalnych. Niby wychodzi 16 lecz ciut mniej. Pamietam ze kiedys igielitowy 16mm byl za luzny

Fluval - Czyszczenie karbowanych węży

kazujama w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1176
Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniem w dziedzinie czyszczenia karbowanych węży jakie są dołączane do kubełków Fluval ? Przedtem miałem JBL gdzie węże były gładkie więc z ich czyszczeniem nie b...

Statystyki

Ten temat przegląda 533 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571615
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 533 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.