Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witajcie.
Wiem, że było, bo sam o tym kiedyś czytałem, tylko teraz nie mogę znaleźć...
W kostce córki padła 11W lampka ze świetlówką Aquael - taka podłużna. Padła po może 3 miesiącach użytkowania nowego shripm-set'a.
Pojechałem i kupiłem nową - o zgrozo - ponad 1/4 ceny całego zestawu. Przełknąłem tę zniewagę, bo przecież dziecko mi płacze, że nie może swoich kreweci oglądać, ale w sklepie była jeszcze identycznie wyglądająca z zewnątrz lampka oparta na LED. Z pewnością nie są to Power LEDy (choć może się mylę), ale chciałem zapytać, czy jest sens to kupować. Pytam na przyszłość, gdyby za kolejnych kilka miesięcy miała dokonać żywota ta dzisiaj zakupiona. Światło z tych LEDów będzie na tyle wydajne co świetlówka 11W? Na opakowaniu napisane (5W = 20W). Zbliżone to do prawdy czy propaganda marketingowa?
-
uszy
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Gdańsk
Nie powiedział bym żeby ta lampka świeciła jak świetlówka 20w ale myślę że świeci na poziomie tej 11w. Tutaj masz filmik http://www.youtube.com/watch?v=Exh1GZSDVkg.
-

mprusek
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kraków
Jak padła po 3 miesiacach to może wymienili by Ci ją w ramach gwarancji.
-

QUQI
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Śląsk
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Dziękuję. Na przyszłość kupię zatem pewnie tę LEDową. Powinna być trwalsza od wersji świetlówkowej. Oszczędność energii pomijalna (rozważając zagadnienie w Watt-ach), choć z drugiej strony patrząc - ponad 50% 
-
uszy
●
Mi lampka padła po około 9 miesiącach.Ale jeśli chodzi o wymianę w ramach gwarancji to nie ma z nimi żadnego problemu.Ja jestem z Warszawy i sam sobie do nich pojechałem.Ale jak nie jesteś z Warszawy to możesz im wysłać popsuty moduł razem z dowodem zakupu a oni ci odeślą nowy moduł na ich koszt.Jeśli chodzi o serwis Aquael to jest bardzo dobry i bezproblemowy.
-

kamil_waw
●
- Miasto: Warszawa/Błonie
QUQI napisał(a):Jak padła po 3 miesiacach to może wymienili by Ci ją w ramach gwarancji.
Myślisz? Nie pomyślałem o tym nawet. Warunków gwarancji oczywiście nie czytałem, ale przypuszczam, że takie elementy jak świetlówka nie są nią objęte. Poczytam jeszcze. kamil_waw napisał(a):Jeśli chodzi o serwis Aquael to jest bardzo dobry i bezproblemowy.
A to ci niespodzianka. Dzięki!
-
uszy
●
Zawsze możesz sie dowiedziec co z ta gwarancja i wysłac zepsutą lampkę, bedziesz miał 1 na zapas albo do nowej kostki.
-

QUQI
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Śląsk
uszy napisał(a):QUQI napisał(a):Jak padła po 3 miesiacach to może wymienili by Ci ją w ramach gwarancji.
Myślisz? Nie pomyślałem o tym nawet. Warunków gwarancji oczywiście nie czytałem, ale przypuszczam, że takie elementy jak świetlówka nie są nią objęte. Poczytam jeszcze. kamil_waw napisał(a):Jeśli chodzi o serwis Aquael to jest bardzo dobry i bezproblemowy.
A to ci niespodzianka. Dzięki!
Bez problemu Ci wymienią. Mi wymienili w listopadzie 2013 a teraz w styczniu 2014 kończyła się gwarancja. Także przepalił się moduł. Tak więc wysyłaj do Aquaela.
-
marc-79
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Kępnica / Nysa
Powiązane tematy
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg
Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
129611 Ultra Slim 60_13.jpg
Aquael wypuścił kolejną nowość - lampy Ultra Slim, w załączniku udostępniłem Wam instrukcję i fotki.
Poniżej opis producenta:
UltraSlim
Światło jest niezbędnym czynniki...
Dzień dobry.
Zalałem tydzień temu nowy zbiornik żeby już się kręciło ale muszę zmodyfikować oświetlenie.
Na ten moment mam:
1. Aquael LEDDY TUBE 14W SUNNY DAY&NIGHT 1270lm
2. Diversa LED Expert ...
Cześć
Planuje założyć zbiornik HT, wysokość koło 45cm.
Zastanawiam się nad kilkoma lampami.
Najpierw był spór pomiędzy Aquael Ultra Slim a Chihiros WRGB ultra slim. Wybrałem Chihiros ale potem ...
Cześć
W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...
Witam wszystkich,
Proszę o poradę w kwestii doboru oświetlenia do kostki 40x40x40.
Akwarium będzie prowadzone na podłożu aktywnym + co2 , rośliny średnio wymagające i wymagające. Na tą chwilę zasta...
Tuba Aquael D&N 14W nie zapala białego światła, diody niebieskie świecą się. Kabel zasilający był "luźny", tzn. jak pokręciłem to cały pasek z diodami i scalakami w szkle także się okręc...
Cześć,
Po długiej walce z glonami, brakiem wzrostu roślin, gnijącymi liścmi przygotowuję się do restartu zbiornika (kostka 30x30x35).
Chcę tym razem podejść metodycznie i upewnić się, że podstawy są ...
Witajcie - mam dylemat i może Wy mi pomożecie w doborze wsymiany oświetlenia do kostki poniżej.
Obecnie mam Aquaela Leddy Slim 16W Sunny + Plant ale musze kombinowac aby było nad aklwarium bo jest za...
|