Odmulacz TetraTec GC 30 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Odmulacz TetraTec GC 30

Liczba wyświetleń: 1879·Odpowiedzi: 9
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

07 sty 2014, 22:21 Odmulacz TetraTec GC 30  (#1)  

Co myślicie o Odmulaczu TetraTec GC 30 :?: :!:

25l

mmagik123
Ranga: Początkujący

Filipesku Gdansk

07 sty 2014, 22:40 Re: Odmulacz TetraTec GC 30  (#2)  

Szczerze mowiac w jakim celu om ma slurzyc w twoim akwarium? Podaj wiecej wiadomosci o zbiorniku a wtedynpomyslimy:-)

Filipesku
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Gdansk

weder Gdynia

08 sty 2014, 01:28 Re: Odmulacz TetraTec GC 30  (#3)  

Filipesku napisał(a):Szczerze mowiac w jakim celu om ma slurzyc w twoim akwarium? Podaj wiecej wiadomosci o zbiorniku a wtedynpomyslimy:-)

A do czego może służyć odmulacz ? Żarówki nim nie będzie wkręcał.

Jak do odmulania podłoża (żwir) jest ok.Jak chcez delikatnie zebrać coś z np. granulatu to odpada.Wtedy lepszy jest taki

https://sklep.roslinyakwariowe.pl/akceso ... 13157.html

Bardzo delikatnie można nim zbierać z dna. Jak go przyłożysz do dna unosi delikatnie tylko nieznaczną część granulatu. Jak stwierdzasz , że zassał za dużo granulatu to zatykasz odpływ i granulat opada na dno.Ja taki posiadam i jest ok .

weder
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdynia

Wspieram stronę kontem Premium

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

08 sty 2014, 01:39 Re: Odmulacz TetraTec GC 30  (#4)  

Ja używam 40stki i jestem w miarę zadowolony, niestety przy wysokim akwarium nieporęczne..

Husar89

08 sty 2014, 08:18 Re: Odmulacz TetraTec GC 30  (#5)  

Filipesku a co za różnica jakie akwarium :?: :?: :?: :!: :!: :!: omg...

=================================================

Dzięki wszystkim innym za odp.

mmagik123

Filipesku Gdansk

08 sty 2014, 20:33 Re: Odmulacz TetraTec GC 30  (#6)  

Jest roznica potezna.Wielkosc akwarium, rodzaj podloza I rodzaj ryb jaki posiadasz.Jezeli chcesz mieszac reka w akwarium a nie odmulaczem to juz inna sprawa a przy akwa 25L po co taki odmulacz lepiej samemu zrobic.Jezeli nasz drobne I lekkie podloze to nie wydaje mi sie zeby zdalo egzamin.Ryby jezeli sa to diskusy ktore wydalaja jak szalone to troche sie narobisz.Wszystko jest ze soba powiazane a sam napisales ze akwa masz 25litrow wiec co jest tam do odmulania? Pozdrawiam

Filipesku

08 sty 2014, 20:47 Re: Odmulacz TetraTec GC 30  (#7)  

Filipesku napisał(a):Jest roznica potezna.Wielkosc akwarium, rodzaj podloza I rodzaj ryb jaki posiadasz.Jezeli chcesz mieszac reka w akwarium a nie odmulaczem to juz inna sprawa a przy akwa 25L po co taki odmulacz lepiej samemu zrobic.Jezeli nasz drobne I lekkie podloze to nie wydaje mi sie zeby zdalo egzamin.Ryby jezeli sa to diskusy ktore wydalaja jak szalone to troche sie narobisz.Wszystko jest ze soba powiazane a sam napisales ze akwa masz 25litrow wiec co jest tam do odmulania? Pozdrawiam

No dobra mam zwirek 3-6 mm

Akwa: 40 25 25

mmagik123

weder Gdynia

08 sty 2014, 21:17 Re: Odmulacz TetraTec GC 30  (#8)  

Filipesku autor tematu zapytał o konkretny typ odmulacza podając w pierwszym poście wielkość zbiornika.Najczęściej do odmulenia są rybie odchody zawne potocznie ( gówn,,.m).Fachowo podchodząc do tematu DOC.
Rozwalasz mnie swoimi postami.

Szczerze mowiac w jakim celu om ma slurzyc w twoim akwarium? Podaj wiecej wiadomosci o zbiorniku a wtedynpomyslimy:-)

Takie wpisy dają do myślenia a tak na marginesie pisz tak aby wszyscy byli w stanie przeczytać to co napisałeś.
Popracowałbym nad pisownią SŁUŻYĆ oraz nad sensem wypowiedzi wtedynpomyslimy .?

weder

Filipesku Gdansk

11 sty 2014, 19:04 Re: Odmulacz TetraTec GC 30  (#9)  

Jezeli ktos mieszka w innym Panstwie moze zapomniec pisownie polska ale pamieta jezyk a akwarystyka to nie hobby tylko czesc zycia a takie smieszne pytania a co myslicie o odmulaczu takim I takim a do tego czlowiekowi ktory w trakcie wymiany pogladow odrazu jest wielkim doktorem profesorem niech mowi Ile lat pan jest akwarysta bo ja jak narazie poznaje umiejetnosc bycia bardzo nerwowym.

Filipesku

weder Gdynia

11 sty 2014, 20:21 Re: Odmulacz TetraTec GC 30  (#10)  

Filipesku napisał(a):Jezeli ktos mieszka w innym Panstwie moze zapomniec pisownie polska ale pamieta jezyk a akwarystyka to nie hobby tylko czesc zycia a takie smieszne pytania a co myslicie o odmulaczu takim I takim a do tego czlowiekowi ktory w trakcie wymiany pogladow odrazu jest wielkim doktorem profesorem niech mowi Ile lat pan jest akwarysta bo ja jak narazie poznaje umiejetnosc bycia bardzo nerwowym.

Nie wiem kim jesteś czy Polakiem czy emigrantem który wybrał życie w innym państwie.Każdy ma do tego prawo.
I szanuję to.Jeśli dany temat wydaje Ci się śmieszny choć jak dla mnie jest to bardzo konkretny temat padło zapytanie odnośnie konkretnego urządzenia, to po co się w nim wypowiadasz.
Pisząc jakieś śmieszne wywody typu, do czego chcesz używać odmulacza.

A tak na marginesie,żaden szanujący się Polak mając świadomoć,że jego wypowiedz będzie czytana i odbierana
przez innych ludzi nie napisałby Polska z małej litery.

Akwarium mam ok 25 lat i przerobiłem już trochę odmulaczy.To ile lat człowiek ma akwarium to też nie odnośnik
wiedzy i umiejętności czasami ogląda się zbiorniki które są piękne i ja osobiści nigdy takiego nie posiadałem.
A autor zbiornika pisze,że przygodę z akwarium rozpoczął 2 lata temu.Można posiadać akwarium i 40 lat i mieć
szkło z wodą, przysłowiowe wiadro.
Zdjęcie mojego zbiornika masz w profilu chętnie bym zobaczył Twoje.Zawsze warto zobaczyć coś ciekawego.

weder

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Odmulacz Juwel AquaClean 2.0

Piotr Baszucki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3145
Juwel wypuścił dziś filmik z prezentacją swojego odmulacza. Sprawdź opis i cenę w sklepie
PA300002.JPG

Chcę kupić porządny odmulacz

marlowe w Podłoże · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3427
Odmulaczy za 7 zł uzbierałem już trochę i powiem szczerze, nie sprawdzają się zupełnie u mnie. Syfu ostatnio się zbiera u mnie i chciałbym to zebrać jakims odmulaczem z różnymi końcówkami. Tzn wąskie ...

Odmulacz bateryjny Eheim - za słaba moc

vundo w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2174
Czy ktoś posiada ten odmulacz? Jeśli tak, to czy trzeba jakoś umiejętnie go wkładać do wody albo cokolwiek robić żeby naprawdę działał?! Bo kupiłem go miesiąc temu w RA, wsadziłem od razu do akwarium ...

Eheim 2213++ czy tetratec ex 700 ?

BenusS91 w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5396
Witam Jestem przed zakupem pierwszego w życiu filtra kubełkowego i moje pytanie brzmi który filtr lepiej wybrać 2213++ czy ex 700 ?? Dodam że chciałbym też od razu kupić szklany wlot i wylot i jak...

Filtr tetratec ex 700

radek_diver w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 1916
posiadam filtr tetratec ex 700 z mojego akwa 200l i mam takie pytanie czy moglbym go podlaczyc po akwa 25l czy raczej nie

Tetratec Ex700 - stukanie w głowicy

nosens w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4022
Witam Jakiś czas temu kupiłem ten filt, nowy typ. Dopiero od tygodnia pracuje w akwa w którym moczy się tylko korzeń. Na początku filtr był bezszelestny. Teraz jednak z okolicy głowicy dochodzi jak...

Odmulacz 60 cm

mariop3 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1524
Witam. Chciałbym kupić odmulacz w kształcie trójkąta o długości 60 cm, jednak nie wiem czy się taki sprawdzi i czy będzie dobrze działał. Ma ktoś z Was taki, jak się sprawdza. Warto go kupić. Pozdraw...

Eheim Professionel 2224 vs Tetratec EX 700 (NOWY TYP)

pi3cho82 w Filtracja · Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 10553
Witam Jak w temacie. Muszę podjąć decyzję, który z filtrów wybrać do akwa 112L i nie mam pewności. Jeszcze zastanawiam się nad JBL e700. Parę wiadomości na temat zbiornika: - dużo roślin - oświetl...

Problem z filtrem TetraTec Ex 700 (nowy model)

pi3cho82 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1260
Witam Rozmontowałem filtr TetraTec EX700 w celu wyczyszczenia wkładów filtracyjnych. Po zmontowaniu na nowo filtr przestał zasysać wodę z akwarium, tzn. zasysa tylko do pewnej wysokości. Słychać przy...

Skrobak do szyb TetraTec GS 45

nikodem2002 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1986
Jak się sprawdza w czyszczeniu szyb ten skrobak ? Proszę o opinię tylko posiadaczy ! Skrobak do szyb TetraTec GS 45

Statystyki

Ten temat przegląda 953 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571004
 •  Liczba wątków: 48807
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 953 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.