Zbiornik stworzony minimalny kosztem. Pełni rolę lampki biurkowej
Akwarium: 25x14x18 -6,3L (przednia i tylna szyba to chyba OW-wyjęta ze skanera ) Oświetlenie: Lampa Led własnej roboty ~ 8W Nawożenie: Minimalne ilości Classic-aqua art Co2: Bimbrownia 5L z beczki po piwie. Wystarcza no ok 2 miesiące. CO2 podawane przez mini reaktor. Podłoże: Ziemia ogrodowa - przesiane resztki po podłożu Filtus floran - piasek Parametry wody: nie mierzone Temperatura: ~23st.C Filtracja: zewnętrzny własnej roboty Flora: Duży Heniek, Eleocharis parvula, Hydrocotyle japan, mchy Fauna: Red cherry
Ostatnio edytowano 31 gru 2013, 00:26 przez Pioterrr1, łącznie edytowano 1 raz
Perspektywę w tym maluchu (sam jestem fanem nano akwariów) udało Ci się ująć świetnie. Kondycja roślin rzeczywiście zaskakuje pozytywnie. Na jednym z korzeni chyba widzę jakieś małe Microsorium? Trawnik po lewej stronie to rzeczywiście duży "Heniek"? Prezentuje się idealnie przy tym rozmiarze - chyba często przycinasz? Życzę szybkiego rozmnożenia krewetek, bo z pewnością będzie to nie lada sukces w 6L! I duży plus za wykonanie większości sprzętu samodzielnie (podziwiam!), bo z pewnością dzięki temu akwarium sprawia jeszcze większą satysfakcję z jego utrzymania w dobrym stanie.
Podobnie jak Przedmówcy, sam chętnie zobaczę w przybliżeniu, jak wykonany jest filtr.
Wow, genialny minimalizm i prostota Bardzo mi się podoba to Twoje małe szkiełko, pokazywałem je już znajomym i nikt nie typował mniejszego litrażu niż 20 l, a przeważnie dużo większe Gratuluję! Tak jak ktoś wcześniej pisał chętnie poczytałbym coś więcej o filtrze własnej roboty
No i cudnie!Super to wszystko wygląda, gratuluję talentu,lampa-bomba!W ogóle wydaje mi się, że przy malutkich zbiornikach ważny jest każdy szczegół otoczenia akwarium, a nie tylko sama aranżacja.Wkrótce kolega zakłada mini m, ale jak mi wspomniał, że filter i butla CO2 będą leżeć obok szafki na zewnątrz,to wody płodowe odeszły.Tutaj masz wszystko pięknie pochowane, wielkie gratki
Takie nano akwarium jest pięknie wygląda na większe, a dopiero zdjęcie z otoczeniem pokazuje jak jest małe Zgadzam się z kolegą waska otoczenie nano zbiorników jest bardzo ważne, tu wszystko jest na plus.
Podzielam opinię poprzedników bardzo ładne malenstwo, aranżacja sprawia że szkiełko wygląda na dużo większe niż jest w rzeczywistości. Moje gratulacje Ale jeśli chodzi o faune to sorry ale trzymanie ryb w 7 litrach to lekka przesada według mnie
Nie na darmo się mawia, że małe jest piękne-oczywiście nie wszystko. Widać że masz rękę, czas i zdolności manualne na poziomie. Udana aranżacja, gratuluję. Nie jestem pewien czy w skanerach jest szkło OW.
Totik w Akwaria· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3237
Od dość dawna chodziło mi po głowie założenie paludarium. Jako że nie mam w tym doświadczenia, postanowiłem najpierw spróbować zrobić coś małego, prostego, żeby zobaczyć co z tego wyjdzie.
Opis:
Wym...
Anonim 43627 w Akwaria· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4952
Witam.
Prezentuje swój zbiornik z iaplc 2023 akwarium zajęło w tym roku 145 miejsce.
Akwarium: 120x60x45 szkło 12mm
Oswietlenie: 2x Ada Solar RGB
Filtracja: Oase biomaster 600
Nawozenie: Apt zero prz...
Prz3mEk87 w Akwaria· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2635
W myśl zasady jak sam się nie przekonasz, że można to nie będziesz wiedział i nie nabierzesz doświadczenia jednocześnie.
Popularnego od jakiegoś czasu zagramanicą akwaria prowadzone metodą(?) - no fil...
Anonim 43627 w Akwaria· Odpowiedzi: 25 · Wyświetlenia: 11102
Jak wcześniej już obiecałem prezentuje akwarium którym zająłem 102 miejsce w tegorocznym konkursie IAPLC
Akwarium - 90x60x45 optiwhite 10mm
Oświetlenie - Ada Solar RGB
Filtracja - Oase Biomaster T...
Anonim 43627 w Akwaria· Odpowiedzi: 38 · Wyświetlenia: 16011
Witam.
Przedstawiam zbiornik który zakładałem znajomemu wzorowany na zbiorniku który Filipe Oliveira zakładał w Green Aqua.
Zbiornik - Aquael Glossy 150
Oświetlenie - Aquael leddy tube 18w 5X PLANT 2...
peroz w Akwaria· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3969
Cześć
Chciałbym pokazać moje akwarium i trochę się poradzić, bo od dłuższego czasu coś mi idzie nie tak.
Najpierw trochę danych:
Akwarium Optiwhite 112l 80x35x40 zalane już chyba z rok temu
Oświetle...
Pita w Akwaria· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 20210
Letniego wieczoru siedziałem przy książce Takashi Amano "Aquascape a piece of living art". Zainspirowany lekturą postanowiłem zmienić aranżację. Tym razem chciałem stworzyć aranż w stylu Ryo...
Statystyki
Ten temat przegląda 294 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 294 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej