Roślina na 3 plan . - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Roślina na 3 plan .

Liczba wyświetleń: 2836·Odpowiedzi: 4
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

25 gru 2013, 16:52 Roślina na 3 plan .  (#1)  

Witam
Czy ktoś może mi poradzić jakąś roślinę na 3 plan w róg akwarium , gdzie naprawdę jest mało światła . Myślałem o jakimś echinodorusie , ale w 112 l może pomniejszać zbiornik .
Pozdrawiam

rupert
Ranga: Początkujący

25 gru 2013, 17:19 Re: Roślina na 3 plan .  (#2)  

u mnie w 126 l w prawym rogu rośnie lotos i jest mu chyba dosyć nieźle co 2 tydzien wypuszcza 6,7 liści które i tak muszę ściąć.

meniek
Ranga: Aktywny użytkownik

25 gru 2013, 17:23 Re: Roślina na 3 plan .  (#3)  

Masz jakieś zdjęcie :) ?

rupert
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
angulia Milicz

28 gru 2013, 10:50 Re: Roślina na 3 plan .  (#4)  

Jest wiele roslin nadajacych sie na trzeci plan chociazby Pogostmon ERectus Didiplis Diandra,Rotale rozne odmiany.wszystko zalezy od tego jakie masz oswietlenie

angulia
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Milicz

weder Gdynia

28 gru 2013, 15:57 Re: Roślina na 3 plan .  (#5)  

angulia napisał(a):Jest wiele roslin nadajacych sie na trzeci plan chociazby Pogostmon ERectus Didiplis Diandra,Rotale rozne odmiany.wszystko zalezy od tego jakie masz oswietlenie

Jak dla mnie didiplis jest rośliną 2 planu zanim widzimy go na 3 planie praktycznie jest do ścięcia.Warto dodać,że
kolega zaznaczył,że mam w tym miescu mało światła a ta roślina jest dość wymagająca jeśli chodzi o światło.
Pogostemom Eraktus jak najbardziej się nadaje na 3 plan.

weder
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdynia

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Jaka roślina na drzewko bonsai?

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2198
Cześć Co posadzić (przykleić)na drzewko bonsai - mini pelie czy gałęzatke albo mech. Jeśli mech to jaki gatunek polecacie?
YouTube

Trzeci plan w 90-tce amano

mprusek w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2470
Witam, poproszę o pomoc w zidentyfikowaniu roślin użytych na trzecim planie w akwarium z tego filmiku Wydaje mi się że są to eleocharisy chyba vivapra i acicularis, blyxa, cryptocoryne parva (?). Ut...

1,2,3 plan

bisio w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1921
Witam wszystkich jestem w trakcie planowania swojego nowego zbiornika 116 l wymiary 100x29x40. Akwarium będzie zakładane na ziemi ogrodowej plus nawożenie co2 i inne czy ktoś mógłby mi doradzic roślin...

Co na pierwszy plan zamiast Monte Carlo

buda102 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 8956
Witam Potrzebuję porady. Niedawno (jakieś 5 tygodni temu) robiłem restart i zmieniałem aranżację. I wszystko ładnie się przyjęło i rośnie (tył już kilka razy przycinałem) poza Monte Carlo: akwa.jpg...

Roślina na II plan

Anonim 53985 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2552
Proszę o pomoc w zakupie rośliny na II plan Posiadam akwarium 112l wysokość 40 cm. Obecnie mam żabienice amazońską i wystaje grubo ponad taflę wody. Rośliny strasznie rosną wzdłuż i wszerz. Niczym ni...

Szybkie pytanie - jak długo roślina wytrzyma w worku?

Avi w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3226
Witam wszystkich serdecznie! Zarejestrowałam się tutaj, gdyż mam może i głupie, ale palące pytanie. Jestem w trakcie zakładania akwarium. Nie wdając się w szczegóły - miałam je dzisiaj zalewać, w zwi...

Zagadka - co to za roślina?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1734
zagadka.jpg Zapraszam do zabawy :) Podpowiedź: zdjęcie pochodzi z galerii roslinyakwariowe.pl w Krakowie

Roślina podobna do Blyxy

qqrq w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5151
Dziś w zoologicznym widziałem roślinę, myślałem że to blyxa japonica, sprzedawca wymienił inną jej nazwę, niestety nie pamiętam jak dokładnie powiedział. Była bardzo podobna do Blyxy, tyle że końcówki...

Jakie rośliny na 1, 2 i 3 plan 300L

xxkajetan w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 3375
Witam, Obecnie posiadam zbiornik 300 L. w akwarystykę bawię się od dzieciństwa, ale zawsze coś stawało na przeszkodzie, i zaczynałem znów i znów przerywałem i tak w kółko. Akwarium o wymiarach 120 x 5...

Wiem zła kolejność (pierw wiadomosci potem zakupy) roślina!

tomaszc_r4 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 6650
Witam pierw wiadomości a potem kupno rośliny lub ryby!!! Ale byłem dosc dalego od domu i trafiłem do sklepu ZOO i nie ogłem się oprzeć kupieniu roślinki!! Może Ktoś coś wie - sprzedawca nie miał poj...

Statystyki

Ten temat przegląda 722 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571618
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36921

•  Najnowszy użytkownik: jarek_miksiewicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 722 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.