Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam. Czy możecie powiedzieć jak dawkujecie swoje nawozy? Chciałbym kupić ok 4 buteleczek które np.jednym wciśnięciem będzie podawało 1ml czy jest coś takiego do dostania?
-
ksysiek
●
- Ranga: Poznaje temat
W drogeriach kosmetycznych znajdziesz pojemniki 100ml, lub w necie po prostu.
-

matu
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdańsk
Ok poszukam tam. Pytam poniewaz sprawdzalem taki opryskiwacz do kwiatów, a to się zacinal ,a to nie równo odmierzał
-
ksysiek
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dozwoniki z nawozami aqua-art są chyba najbardziej pokręcone naciskasz wolno daje około 1ml naciskasz szybko nawet 3-4ml wiec wiesz... ;/ stosuje dozowniki do potasu bo jego dość ciężko przedawkować, a nawozy wymagające precyzji (np. miedź) podaje strzykawką 
-

Adrian26
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Konin
- Wspieram stronę kontem Premium
Powiązane tematy
Witam
Rozglądam się za jakimś sensownym dozownikiem nawozów ,niestety z braku czasu często zapominam albo nie ma mnie w domu i te nawozy leje od czapy jak się przypomni ,a dobrze wiecie jakie są tego ...
Witam,
Mam pewien problem z zapowietrzaniem się wężyków w dozowniku Jebao. System zapowietrza się w jakiś tajemniczy sposób. Przy instalacji wężyki były odpowietrzone ( żadnych bąbli). Po powrocie z ...
Cześć.
Posiadam dozownik nawozów jak z tytułu wraz z zamontowany na wezunwlotowym do akwarium zaworkiem przeciwzwrotny.
Odnoszę jednak wrażenie, że albo nawóz jest tak gęsty (w co wątpię) albo jakiś...
Witam, może ktoś używa dozownika tak jak w tytule i potrafi mi wytłumaczyć jak ustawić interwał podawania ? Czy jak ustawie 1 to będzie dozował codziennie czy jak ustawie 30 to będzie dozował codzienn...
1news-40123.jpeg
Z przyjemnością przedstawiamy nowość w naszej ofercie - dozownik płynów Chihiros. Dzięki niemu łatwo i wygodnie możesz rozwiązać kwestię regularnego podawania nawozów i...
Czytaj wi...
Cześć! W sieci można znaleźć wiele różnego rodzaju gotowych projektów na dozowniki nawozów, jednak w mojej ocenie albo są one niedokończone mało praktyczne. Zrobiłem swój projekt, który może komuś się...
Dotychczas stosowałem gotowe mieszanki soli mikro + makro. Składam dozownik, który ze względu na elektronikę i gabaryty chciałbym ograniczyć do czterech kanałów. Tu pojawia się pytanie, jak najlepiej ...
Cześć.
Posiadam dozownik Aqua NOVA NMDP-3 oraz filtr zewnętrzny. Chciałbym dozowanie nawozów podpiąć pod wąż wylotowy filtra zewnętrznego w taki sposób:
- dozownik nawozów
- wężyk dozujący
- zaworek...
Witam zastanawiam się nad zakupem dozownika Jebao Doser 3.4 Wifi czy może ktoś z was użytkuje dany model i może się wypowiedzieć na jego temat ? Czy może jednak jest to strata pieniędzy ? Co sądzicie ...
Mam mały dylemat odnośnie elementów do skonstruowania takiego dozownika. A może go nie mam bo sobie to przemyślałem ale nie jestem pewien czy dobrze i stąd ten temat. Nie chce wydawać parę stów na got...
|