Zmiana oświetleenia w nowym zbiorniku. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zmiana oświetleenia w nowym zbiorniku.

Liczba wyświetleń: 709·Odpowiedzi: 1
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam.
Planuję zmienić wystrój akwarium tzn reset akwarium akwa 54l.
Aktualnie mam glony i wgl wszystko jest misz masz.
Teraz świecą mi dwie żarówki energooszczędne o mocy 2x15W 6500k
We czwartek przyjdą mi rośliny dlatego też zaraz we czwartek zabieram się za reset akwarium.
Na początku zacznę świecić 6h ale mam mieć nowy moduł Aquael 24W zamiast tych żarówek co mam aktualnie tyle że moduł będę miał w piątek sobotę stąd pytanie czy przez te dwa dni początkowe czyli czwartek bądź ostatecznie piątek mogę jeszcze świecić tymi 30W aktualnymi czy muszę czekać na ten 24W moduł czy jak przez dwa dni baniak będzie miał światło 30W i po 2 dniach dostanie 24W to nic się nie stanie?
Tzn glony itp?

Aquaril69
Ranga: Zainteresowany tematem

Spokojnie nic się nie stanie .

pagu
Ranga: Znający temat

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

Aq1.jpg

Chihiros WRGB2 90 - jak świecić w nowym akwarium

joshua w Oświetlenie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 8686
Cześć, Czy ma ktoś doświadczenie z tą lampą (Chihiros WRGB2 90) w kwestii świecenia nowego akwarium ? Doczytałem gdzieś aby przez pierwsze 3 tyg. świecić w ustawieniu Red na 50%, Green na 40%, Blue n...
YouTube

Zmiana na LEDY - czy warto?

Mortimer w Oświetlenie · Odpowiedzi: 63 · Wyświetlenia: 13363
Witam! Założyłem ten wątek aby poznać opinie doświadczonych użytkowników na temat oświetlenia LED. Otóż posiadam akwarium roślinne na podłożu Aqua Substrat (Zbiornik Atman Ar-620) i świetlówkach : 1....
20150310_151523_resized.jpg

Świetlówki LED w zbiorniku 720L Boracz

Boracz w Oświetlenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 7395
Witam. Zakupiłem świetlówki LED o dł.180 cm Diody SMD 5050, barwa biała zimna w jednej świetlówce i biała zimna z domieszką czerwonego i niebieskiego w drugiej. Diody świecą trochę inaczej niż zwykłe ...

Zmiana z sinkor WRB 25w na chichiros 39w white 6500K

Anonim 59529 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3791
Witam Posiadam 112 litrowe roślinne akwarium z prostymi w hodowli roślinami jak m.in. lotosy, cryptokoryny, nurzańce, anubiasy. Sporo ich mam. Doczekałem się tego mając światełko w akwarium Sinkora W...

Zmiana oświetlenia 240L

Marnypopis w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1645
Przymierzam się do zmiany oświetlenia. W moim odczuciu, to co posiadam jest "takie sobie". Generalnie mimo teoretycznie wystarczającej mocy/lumenów do litrażu - 54 lm/l. Wzrost roślin, jest ...

Czy lampa wystarczy czy która zmiana lepsza?

themati91 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1087
Cześć, Mam akwarium 112l, roślinne. Butla CO2, eheim experience 350, nawożenie vimi all in one, woda RO z mineralizatorem vimi. Gatunki roślin to: eleocharis parvula mini, Alternanthera reineckii Mini...

Zmiana oswietlenia

Czarny92 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3025
Cześć, mam baniak 126l. Zamierzam w nim troche pozmieniać. Zacznę od oświetlenia a z czasem zmiana całej aranżacji. Potrzebuje oświetlenia do akwarium roslinnego w którym chciałbym posadzić na pierw...

Zmiana T5 na Chihiros A LED A-1201

adfire w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 3391
Witam, Stoję przed koniecznością wymiany świetlówek T5 na nowe. Już nie o koszty chodzi, ale ciekawi mnie ta lampa: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswietlenie/lampy-ledowe/120cm-dlug...

Zmiana oświetlenia w zbiorniku z T8 na LED

AU_Robert w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3587
Planuję zmianę oświetlenia w zbiorniku z T8 na LED Zbiornik 150cm x 38cm x 60cm Około 240 L wody. Planuje na bazie ziemi ogrodowej po mineralizacji i wysuszona 4x Rośliny skromne narazie. Zalany 2tyg ...

Zmiana oświetlenia w 45L - 2x15W T8 - ratunku...

Andre83 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1414
Szanowni! Już mi brakuje konceptu, moje akwarium ma się kiepsko. Proszę Was bardzo o pomoc, gdyż myślę, że pozostaje mi jeszcze wymiana świetlówek na inne. Na początek dane akwarium: 45L brutto - 50...

Statystyki

Ten temat przegląda 509 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570951
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 509 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.