akwarium 25l , co wybrać? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

akwarium 25l , co wybrać?

Liczba wyświetleń: 599·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

07 gru 2013, 20:08 akwarium 25l , co wybrać?  (#1)  

Witam , ostatnio mam problem z filtrem w moim krewetkarium dostałem go pół roku temu (nowy eheim 2013) i już 2 razy wymieniałem uszczelki i on dalej cieknie , więc dziś miałem urodziny dostałem finans i postanowiłem kupić coś nowego i teraz się waham czy dobrze wybrałem... Ostateczny wybór padł na Aquael minikani 80. Do niego kupię deszczownicę żeby ruch wody nie był za mocny. Jak myślicie czy był to dobry wybór?? kupiłem na alledrogo od palntagarden za 140zł ,był on chyba najlepszy z kubłów i najtańszy . Zastanawiałem się nad używanym eheimem 2211 ,ale już nie raz kupowałem używane filtry i nigdy nie były one dobre. Napiszcie coś o tym filtrze jeśli ktoś taki ma i czy to dobry wybór. Sorki ,że się tak rozpisałem :)

zajac1212
Ranga: Stały bywalec

CcxcC Lublin

07 gru 2013, 20:40 Re: akwarium 25l , co wybrać?  (#2)  

Posiadam owy filtr tzn posiadam wersje 120 i jest w sumie dobra jak za tą kasę, wada jesttaka że musisz dojść ładu z odpowietrzaniem i zalewaniem.w 25 l będzie dużo za mocny ale po ok 2 miesiacach pewnie się przytka i będzie ok.nie bd go czyścić z poł roku hehe.jak nie będziesz wiedział jak go zalać tak aby było to bezproblemowe to napisz. powiem ci jak ja to rozwiązałem i jest ok. filtr na pewno ci posłuży mam go 2 rok i nigdy nie ciekł itd, jest cichy , mozna powiedzieć że nie słyszalny .

CcxcC
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Lublin

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Film Temperatura dla ryb i roślin w akwarium.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1565
Hej Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
SunSun-modulowy-500lh.jpg

Taśma dwustronna do wewnątrz akwarium

Adip w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3476
Jak w wątku, szukam jakiejś taśmy klejącej dwustronnej typu "nano", którą można by zastosować do sklejenia części znajdujących się w akwarium. Mam filtr wew. i chcę go przerobić, aby móc zas...
akwa.jpg

jaki filtr do tego "akwarium"

radekjab w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3757
Cześć Mam takie "akwarium" , pojemność 1,7 litra. Pozostałość po "zestawie". Chciałbym zrobić w nim kotnik. Pytanie takie jak w tytule: czy jest w sprzedaży jakiś mikro/nano filtr...
WhatsApp Image 2025-01-20 at 19.13.56.jpeg

ULTRAMAX 1500 czy ULTRA 1400 czy może beczka 25l

adamon w Filtracja · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7369
Akwarium będzie 240l, podłoże to żwirek z substratem i piach na przodzie akwarium, roślinki łatwe w uprawie, obsada to neonki, bocje, pandy, zbrojniki i pewnie do tego kilka skalarów. Zastanawiam się ...

Filtr do akwarium 60x40x40

OmenLDZ w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 369
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc

Ustawienie mocy na kubłach w 3 tyg akwarium

radziu1313 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1358
Witam koleżanki i kolegów! Mam do Was pytanie dotyczące cyrkulacji w moim świeżo założonym akwarium. Zbiornik ma 200 litrów, stoi w nim spory korzeń, a tył obsadzony jest szybko rosnącymi roślinami....

Jaki filtr do akwarium Optibent 70 ?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2472
Syn ma od lutego akwarium Aquael Optibent 70 na standardowym wyposażeniu filtr Aquael Fan 1, lecz jego powszechnia gąbki strasznie mała, więc co kilka dni czyszczenie gąbki. Myślałem o Fan 2, znalazłe...

filtr kubełkowy plus reaktor co2 do akwarium 30 litrów

szkot w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3845
Dzień dobry Mam akwarium 30 litrów 29x29x35cm na dużym stole. Co2 jest podawane z butli niskociśnieniowej na dyfuzor. Chcę zastosować zewnętrzny lub wewnętrzny reaktor co2 aby gaz się w 100% rozpuszc...

Akwarium 300 L i dwa filtry wewnętrzne Fan-3

densen w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1940
Witam Posiadam akwarium 300 litrów. Jako filtracje mam dwa filtry wewnętrzne Aquael Fan-3 z odłączonymi korpusami a w ich miejsce duże klasyczne gąbki. Pod względem filtracji biologicznej sprawdza si...

Filtr zewnętrzny do 25L

wojtek_a w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3916
Cześć, Przymierzam się do uruchomienia 25L (40x25x25) akwarium na biurku w sypialni. Największy dylemat mam odnośnie filtra. Oczekiwania / założenia: - cichy na tyle żeby dało się przy nim spać, nie...

Statystyki

Ten temat przegląda 549 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570933
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 549 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.