12l - Hardscape - Dawid Szczepański
Galeria naszych akwariów. Tu prezentujemy nasze akwaria.
Przedstawiam namiastkę tego co powstało w poprzednią niedzielę...  był to całkiem spontaniczny projekt, który zrodził się z racji tego że ktoś podarował mi wiaderko Anubiasów...  Nowy, już mój 5 zbiornik w moim kilkunastometrowym pokoju, ma wymiary 30x20x20 cm i 12 L pojemności - nie było łatwo... ;P spośród posiadanych na daną chwilę elementów utworzyłem dwie optymalne opcje, którą wy byście wybrali?  Którą ja wybrałem dowiecie się w najbliższy weekend, akwarium jest już kompletne i czekam tylko na wpuszczenie Bystrzyków Amandy w piątek  Pozdrawiam.
-

Dawid Szczepański
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Włocławek
-

CcxcC
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Lublin
Mam wrażenie że jakby za dużo tych korzeni ale jak dasz mech to może być ciekawie. Fotka 1
-

dadors
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Iława
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam, tak szczerze to za bardzo sie od siebie nie rożnią, oprócz tego kamienia z lewej. Może ten lewy korzeń jakoś tak odwrócić inaczej? Ale jak już to pierwsza wersja najlepsza  czym planujesz obsadzić?(mój błąd, nie doczytałem-anubiasy ) coś jeszcze? Pozdrawiam i czekam do piątku mam nadzieję, że wrzucisz foty
-

kamelooo
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Konin
Zdecydowanie opcja nr 1.
Zadbaj o ciepłe światło i tło mist, które można podświetlić o tyłu. Anubiasy zawsze troszkę przyciemniają aranżację, a w ten sposób dodasz zbiornikowi blasku i unikniesz efektu "mroczności".
Amandae ładnie wybarwiają się przy 830.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Dziękuję za wskazówki i rady, zaznaczę tylko że zbiornik już powstał, więc opcja także została wybrana  ciekawi mnie tylko którą wy byście wybrali, bo za pewne każdy miałby inną wizję wobec tego hardscape'a, i ja też miałem swoją...  Piotr Baszucki napisał(a):Zadbaj o ciepłe światło i tło mist, które można podświetlić o tyłu.
Co do światła to decyzja już raczej zapadła i jest to LED ale jaki dokładnie to wszystko umieszczę i opiszę w weekend  co do tła to wciąż jest dylemat, na razie jest bez i tak zostawię przez jakiś czas, możliwe że na stałe, a jeśli już się zdecyduje to na pewno na mist  kamelooo napisał(a):czym planujesz obsadzić?(mój błąd, nie doczytałem-anubiasy ) coś jeszcze? Pozdrawiam i czekam do piątku mam nadzieję, że wrzucisz foty
Jasne że wstawię fotki  a co do dalszej obsady to potrzymam w napięciu...  dadors napisał(a):Mam wrażenie że jakby za dużo tych korzeni
Użyłem 3 korzeni, po ścisłej selekcji spośród wielu co miałem pod ręką i powiem że w efekcie końcowym wkomponowały się idealnie  ale nie ukrywam że dostęp do zbiornika jest bardzo ograniczony :/
-

Dawid Szczepański
●
Dawid Szczepański napisał(a):Dziękuję za wskazówki i rady, zaznaczę tylko że zbiornik już powstał, więc opcja także została wybrana  ciekawi mnie tylko którą wy byście wybrali, bo za pewne każdy miałby inną wizję wobec tego hardscape'a, i ja też miałem swoją... 
Oczywiście, że pierwsza kombinacja, ten wysunięte kamienie do przodu tworzą tak jak by podstawę tych korzonków. 100 ludzi a 1000 wizji  dadors napisał(a):Użyłem 3 korzeni, po ścisłej selekcji spośród wielu co miałem pod ręką i powiem że w efekcie końcowym wkomponowały się idealnie  ale nie ukrywam że dostęp do zbiornika jest bardzo ograniczony :/
OJ będziesz miał na prawdę ograniczony dostęp ale wszystko będzie świetnie więc po co moczyć łapki w środku  Pozdro
-

kamelooo
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Konin
Bystrzyki Amandy wpuszczone, jutro prezentacja efektu końcowego 
-

Dawid Szczepański
●
Powiązane tematy
Cześć. Poniżej moje pierwsze poważniejsze podejście do stylu nature, pozostawiam do oceny czy udane. W założeniu zbiornik ma prowadzić się "lekko", z niewygórowaną podażą CO2, światła, nawoz...
Cześć. Wrzucam do oceny pierwsze takie moje przedsięwzięcie. Inspirowałem się zbiornikiem Pavola Kulandy oraz layoutem nr. 118 Tropica.
Punkt centralny z obu stron zamierzam obsadzić rotalą colorata ...
Witam wszystkich, postanowiłem wrócić do prowadzenia akwa roślinnego po 10 latach przerwy. Celem tego zbiornika jest opanowanie uprawy i nawożenia roślin, układ jak i hardscype jest można powiedzieć p...
Witam i zaczynam podsycać emocje, albo i nie ;) taki żarcik ;)
Zbiornik : Cube glass 36x22x26 cm
Oświetlenie : Chihiros LED 361
Filtracja : kaskada Aqua clear 20
Podłoże : Master soil
co2 : butl...
Witam. Można zacząć i od przodu ;) (w zasadzie od detali i power sand za 1 zł :) ) chciałem już grzebać dzisiaj a, że mało czasu to zrobiłem przód. Reszta już też wstępnie ułożona na zewnątrz.
Nazwa ...
Witam. Bardzo podobny zbiornik popełniłem dawno temu. Obecnie trochę bardziej świadomie i po prostu zbiornik ma być prosty do bólu. Poza eleocharisem zbiornik zbudowany jest na samych kryptokorynach i...
Witam.
Tym razem maluch pod bojownika, nigdy nie miałem a będzie to taka odskocznia bo aranżu wielkiego nie ma ;)
Szkło Cube Garden mini M 36x22x26
Oświetlenie 18 W Chihiros C361
Filtracja Eheim...
Witam.
Tym razem znów rozmiar Mini M chyba póki co mój ulubiony rozmiar ;)
Szklo: ADA Cube Garden Mini M
Oświetlenie: Chihiros C361
Podłoże: Aquasubstrate II czarne powder, zwykły piach
Filtracj...
Chyba mój ulubiony i najlepiej wychodzący mi rozmiar ;)
Szkło: Mini M 36x22x26 21 litrów
Ośwwietlenie: Dennerle scaper's lights, oryginał padł obecnie 11 W
Filtracja: kaskada hagen aquaclear 20
P...
Witam.
Chciałem wam przedstawić moją drugą aranżację. Baniak zalany około miesiąca temu. Kilka słów o zbiorniku:
- szkło OW 60x40x40 - 96l
- filtracja unimax 250 oraz skimmer eheim
- oświetlenie chih...
|