Automatyczna dolewka grawitacyjna
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam Czy ktoś z Was ma pomysł na prostą dolewkę grawitacyjną taką na czas świąt jakieś dwa tygodnie czasu znalazłem pomysł z podwieszaną butlą nad akwarium ale może ktoś ma coś lepszego
-

kolarztn1
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Hereford
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Usunięto użytkownika 31012
Nie wiem jakie masz akwarium ale, dwa tygodnie to pikuś jeśli chodzi podmiany. Karmieniem ryb się nie przejmujesz? Opisz swoje akwarium.
-
Usunięto użytkownika 31012
●
Ale po co? Przez 2 tygodnie nie wyparuje aż tyle wody żeby był problem. Jak masz otwarte akwarium to możesz je na ten czas czymś przykryć to wystarczy.
-

mprusek
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kraków
Akwarium 200l otwarte 100cm długości mam lily pipe plus skimmer woda musi być na odpowiednim poziomie foli nie mam zamiaru nakładać 
-

kolarztn1
●
To odpuść sobie skimmer na te 2 tyg albo kup automatyczną dolewkę z czujnikami, już za 200zł można coś wykombinować.
-

mprusek
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kraków
Poproszę namiary na automatyczną dolewkę
-

kolarztn1
●
Powiązane tematy
Witam,
zostałem poproszony o recenzję tego urządzonka, a ponieważ moim zdaniem należy mu się chwila uwagi więc to zrobię :)
Prawie każdy akwarysta używa wody RO i filtra odwróconej osmozy i każdy kt...
Mam pytanie do posiadaczy dużych zbiorników (powyżej 500 litrów) o metody podmiany wody, przy czym bardziej interesowałoby mnie zastosowanie elektrozaworów, czujników poziomu wody czy nawet sonarów. Z...
Witam
Jakiś czas temu na forum pochwaliłem się że będę robił automatyczną podmianę wody. Zapytany obiecałem wszystko opisać jeżeli pomysł się sprawdzi.
Podmiana działa bez zarzutu już od kilku tygodn...
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/stories/wiadomosci/marzec2011/diy-podmiana-wody.jpg
Zapraszamy do zapoznania się z projektem "zrób to sam" dla systemu podmiany wody i automatycznej ...
Witam
Jak w temacie. Zamierzam skonstruować system automatycznej dolewki. Programuję i mam w domu kilka sztuk arduino (bo kiedyś bawiłem się w mikrokontrolery), więc czemu nie. Do tej pory kupowałem ...
Witam wszystkich,
chciałbym w swoim baniaku zrobić automatyczną podmianę wody. Brakuje mi wiedzy jakich urządzeń to tego użyć.
Tak sobie myślę, że kluczowe są dwa urządzenia:
1. Urządzanie ...
Witam może już to ktoś przerabiał ale tak przeglądając kilka podobnych projektów pomyślałem nad takim sposobem a mianowicie wypompowywanie wody z akwarium za pomocą pompy recyrkulacyjnej lub filtra (l...
a wiec wymyśliłem trochę inny system podmian automatycznych i dolewania wyparowanej wody z akwarium
zamieszczam schemat poglądowy może wytkniecie błędy albo dacie jakiś wskazówki
http://ima...
|
|