Ograniczenia na forum - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Ograniczenia na forum

Liczba wyświetleń: 2309·Odpowiedzi: 10
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Utwórz nowy wątek
Zaloguj się, aby zmienić widok

30 lis 2013, 13:13 Ograniczenia na forum  (#1)  

Czemu w dziale giełda, gdy chcę otworzyć ogłoszenie "wymienię", to trzeba mieć konto PREMIUM???
Co to za czasy nastały że za otworzenie ogłoszenia trzeba płacić??? :x :x :x :x :x

Danny840402
Ranga: Zainteresowany tematem

Tomek_89 Bytom

30 lis 2013, 13:24 Re: Ograniczenia na forum  (#2)  

myślałem, że tylko mnie to irytuje:P

Tomek_89
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Bytom

tao

30 lis 2013, 13:47 Re: Ograniczenia na forum  (#3)  

Danny840402 napisał(a):Czemu w dziale giełda, gdy chcę otworzyć ogłoszenie "wymienię", to trzeba mieć konto PREMIUM???
Co to za czasy nastały że za otworzenie ogłoszenia trzeba płacić??? :x :x :x :x :x

Działa "Kupię" również nie można obejrzeć.
Dyskryminacja? ,ale obciach administracjo.
Czy aby zgodne to z regulaminem?.
Może od razu zabrońcie dostępu do forum,wszystkich którzy nie wyrażą zgody na konto" Premium".

tao
Ranga: Znający temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
dariusz_119 Otmuchów

30 lis 2013, 13:57 Re: Ograniczenia na forum  (#4)  

hej... na 5 zł Was nie stać? Bez żartów nasze hobby pochłania o wiele większe pieniążki.
Ja jestem za , jeśli ma to służyć nam wszystkim, by na forum było mądrze i ciekawie.
No teraz możecie mnie zlinczować :D

dariusz_119
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Otmuchów

30 lis 2013, 14:05 Re: Ograniczenia na forum  (#5)  

głupio że są takie ograniczenia ,ale te 5zł za mies to nie są duże pieniądze ... Tylko nie wiem czy jak to się kupuje to trzba płacić za przesyłkę czy tam jakiś kod podają ? Tylko tego jeszcze nie wyjaśnili

zajac1212

Anonim 1811

30 lis 2013, 14:06 Re: Ograniczenia na forum  (#6)  

Proponuje napisac do Allegro petycje o zniesienie oplat za ogloszenia :mrgreen: Osobiscie bylem za wniesieniem oplat za korzystanie z forum ogolem, ale nie przeszło... Tao, mamy skrajnie odmienne pojecie obciachu :) zapoznajcie się może na początek ze stawkami abonamentu Premium, porownajcie z wydatkami na slodycze/piwo/papierosy itp. Może da Wam do myślenia. Zresztą naprawdę dyskusja nie ma sensu, bo nic się nie zmieni, tym bardziej, że zainteresowanie jest.
A z forum w sensie merytorycznym bez problemu można korzystać za darmo, a to chyba najwazniejsze?

Anonim 1811

tao

30 lis 2013, 14:09 Re: Ograniczenia na forum  (#7)  

dariusz_119 napisał(a):hej... na 5 zł Was nie stać? Bez żartów nasze hobby pochłania o wiele większe pieniążki.
Ja jestem za , jeśli ma to służyć nam wszystkim, by na forum było mądrze i ciekawie.

Wyobraź sobie,że nie których nie stać na taki luksus.
Poza tym ,czy wiesz o czym jest mowa(o jakiej to kasie),obecnie jest zarejestrowanych"
Liczba użytkowników: 31195

5zł x 31195 = 155975 zł :shock:
Dajcie mi 1/3 tej sumy i popieram ten pomysł i wszystko co napiszecie. :lol:

Tak poważnie to bywam nie tylko na tym forum w sieci,ale nigdzie nie spotkałem się z takim rozwiązaniem.
Forum przy sklepie to spory plus i profity z tego tytułu a są przecież fora akwarystyczne które nie maja działalności usługowej(sklepu) i nikt nie wnosi opłat.
Ostatnio edytowano 30 lis 2013, 14:15 przez tao, łącznie edytowano 1 raz

tao
Ranga: Znający temat

k2krzych U.K.

30 lis 2013, 14:10 Re: Ograniczenia na forum  (#8)  

dariusz_119 napisał(a):hej... na 5 zł Was nie stać? Bez żartów nasze hobby pochłania o wiele większe pieniążki.

I jest za co.

Sam z giełdy nie korzystam. Ale wszelkie niepotrzebne opłaty mnie irytują .
Kiedyś już nam schłodzono gospodarkę i zamknięto granicę dla ruskich --efekt-- zaczęli wydawać kaskę w Korei.
Masę fabryk padło.

k2krzych

Miasto: U.K.

30 lis 2013, 14:12 Re: Ograniczenia na forum  (#9)  

tao napisał(a):

Wyobraź sobie,że nie których nie stać na taki luksus.
Poza tym ,czy wiesz o czym jest mowa(o jakiej to kasie),obecnie jest zarejestrowanych"

tylko teraz pomyśl ze nie wyszyscy płacą bo kilka osób dostało i kilka osób płaci więcej także suma może troszeczkę urosnąć :D 4odtatnie liczby z tej sumki już by były spoko :D

zajac1212

Anonim 1811

30 lis 2013, 14:25 Re: Ograniczenia na forum  (#10)  

Krzych, mnie też niepotrzebne opłaty irytują, tylko nie wiem co to ma do forum? Zamykam temat, bo jak pisałem wyżej dyskusja bezproduktywna. Nikt nikogo do niczego nie zmusza.

Anonim 1811

30 lis 2013, 14:41 Re: Ograniczenia na forum  (#11)  

Od razu widać iż nie przeczytano z uwagą informacji dotyczącej Kont Premium i jego zasady nie są dla wszystkich zrozumiałe. Zapraszamy: https://roslinyakwariowe.pl/aktualnosci/zapowiedzi/2584-nowe-opcje-listopad.html

Ograniczenia w publikacji postów w dziale giełda zawdzięczamy nieuczciwym osobom które:

1. Nie stosowały się do regulaminu działu (sprzedawały po 100 sztuk, reprezentowały sklepy podszywając się pod prywatne ogłoszenia). Jest to ewidentne zachowane nie fair w stosunku do forumowiczów, którzy zasad przestrzegają.

2. Pod pozorem wymiany lub oddana za darmo oferują przedmioty w rzeczywistości za niemałe kwoty:

"wymienię na: 80zł" lub "Oddam...za 50zł".

3. W momencie gdy ustaliliśmy zabezpieczenie na ilość postów - nabijano je wypowiedziami typu "ładne akwarium", "gratuluję" i jedynym celem przebywania na forum był handel.

Pokazywaliśmy w ostatnim czasie ewidentne przykłady nadużyć i braku poszanowania regulaminu, widzieliście je.

Nie tolerujemy zachowań u których podstaw jest brak szacunku i zasad fair play w stosunku do pozostałych forumowiczów, którzy trzymają się zasad.

Takie przypadki były nagminne i dzięki uczciwości naszych forumowiczów udało się je wyeliminować. Aby robić to 24/h na dobę trzeba jednak wynająć 2-3 osoby, które się tym zajmują (oczywiście nie za darmo) - nie widzieliśmy sensu dalszego inwestowania w walkę z kombinatorstwem i pasożytnictwem.

Abonament w wysokości 2zł jest na tyle niski, że nie ma problemów z publikacją ogłoszenia, jeśli komuś na tym zależy (na pewno jest to mniej kłopotliwe niż publikacja 50 postów o bezwartościowej treści aby nabić licznik) i o wiele tańsze niż korzystanie z serwisów aukcyjnych.

Przypominamy, że Konto Premium otrzymują [b]całkowicie bezpłatnie osoby aktywnie udzielające się na łamach strony.[/b] W zasadzie wystarczy raz na pół roku zaprezentować swoje akwarium, napisać ciekawy artykuł, który będzie dostępny bezpłatnie dla innych akwarystów i cieszyć się kontem Premium bez ograniczeń. W ciągu ostatnich dni rozdaliśmy aż kilkadziesiąt Kont Premium osobom aktywnym, których materiały znalazły się na stronie głównej. W stosownej informacji opisujemy wszystkie możliwe sposoby otrzymania Konta Premium a jest ich naprawdę wiele.

Natomiast jeśli ktoś nastawia się jedynie na czerpanie z forum a nie chce nic dać od siebie - nie będzie miał możliwości zarabiania. Szczególnie osoby, których aktywność ogranicza się wyłącznie do działu Giełda.

tao napisał(a):

Tak poważnie to bywam nie tylko na tym forum w sieci,ale nigdzie nie spotkałem się z takim rozwiązaniem.
Forum przy sklepie to spory plus i profity z tego tytułu a są przecież fora akwarystyczne które nie maja działalności usługowej(sklepu) i nikt nie wnosi opłat.

Pierwsze z brzegu: http://www.bojownik.pl

Hmmm...czy przez lata funkcjonowania forum interesowały Cię koszty obsługi forum, jego utrzymania, faktury za pracę informatyków i grafików? My nie mamy tych rzeczy za darmo.

To co napisałeś miałoby sens gdyby korzystanie z zasobów Serwisu (ponad 2000 artykułów) i Forum było możliwe wyłącznie dla Klientów sklepu. Ale tak nie jest, ze strony mogą korzystać wszyscy, jedynie sprzedawać mogą Ci którzy aktywnie pomagają Tworzyć Serwis lub wniosą symboliczną opłatę przeznaczaną na jego dalszy rozwój.

Mamy w planach wiele ciekawych projektów, które do tej pory nie mogły być realizowane z powodu brak zasobów czasowych, osobowych i finansowych. Dzięki nowej funkcjonalności będą one dostępny wyłącznie dla użytkowników z Kontem Premium. Jeśli ktoś uważa iż udostępnione materiały i działy nie są warte 5zł (4zł przy abonamencie rocznym) i woli je wydać na godzinę postoju na parkingu, bilet tramwajowy na 15min podróż lub dużego loda, to jest to jego indywidualny wybór.

roslinyakwariowe.pl
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Kraków

Wspieram stronę kontem Premium

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Forum dyskusyjne Wabi-Kusa

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 800
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/artykuly/wabi-kusa/wabi-kusa16.jpg Wszystkich miłośników japońskiego stylu Wabi-Kusa zapraszamy do dzielenia się doświadczeniami na forum dyskusyjnym . Czy...

Nowy na forum - 54l Low Tech - pytania

Szpanerski w Szkło i meble · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1731
Hej! Jestem nowy na forum więc na wstępie przedstawię się swoim pierwszym zbiornikiem. Mam też do niego kilka pytań - jeśli cały mój wątek lub pojedyncze pytania powinny trafić do innego działu to z g...

Wina forum RA ;) wszytko od nowa

Traper w Szkło i meble · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2361
Witam ! Od ponad tygodnia wertuje forum, multum ciekawej przydatnej wiedzy przez co coraz mniej podoba mi się mój LT baniak 80l który odpaliłem miesiąc temu. P ó ki nie ma czego żałować zacznę z ni...

Czy ktoś z forum stosował nawozy Pana ROMSTER2

Anonim 22257 w Nawożenie · Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 4258
Czy ktoś z forum stosował nawozy Pana ROMSTER2 z allegro?l jeśli tak to jakie są wasze uwagi i spostrzeżenia z ich stosowania.

InVitro Scape zbiornikiem miesiąca Forum AquascapingWorld

Krzysztof w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3131
Miło nam poinformować iż nasza aranżacja "InVitro Scape" zdobyła nagrodę akwarium miesiąca prestiżowego forum AquascapingWorld.com Otwieramy w ten sposób drogę do łatwego i ekonomicznego invitrosca...

Jakie ryby na obrazku forum?

LeweLeweLof w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1769
Jaki gatunek ryb jest na obrazku po wejściu na strone główną forum?

Którą opcję podłoża wybrać

marecki373 w Podłoże · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1980
Witam wszystkich serdecznie -). To mój debiut na forum:-).I chciałbym zaczerpnąć informacji i porady odnośnie podłoża.Kilka informacji o planowanym zbiorniku.170x50x55 ,oświetlenie HQI 2x(150W+2x24...

Pionowa glosia. Brak info na forum

manius112 w Nawożenie · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 6229
Witam. Stawiam nowego posta ponieważ wyczytałem chyba większość o glosostigmie na forum ale nadal nie umiem wyciągnąć wniosków co do jej wzrostu. Tydzień temu założyłem kostkę 21l opi white (może p...

Problem jakiego nie odnalazłem na forum :/ Nawożenie ...

macche w Nawożenie · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 8688
witam , akwarium : 112l brutto / 82W 2x24W aquastar + 2x8W aquarelle + 18W 965Philips Kubełek , podłoże jbl aquabasic + żwirek na górę .Akwarium wystartowało w połowie grudnia , także czas na stabil...

Jak zaprezentować swoje akwarium w wątku na Forum

Piotr Baszucki w Akwaria · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 260510
Instrukcja "krok po kroku" opublikowania opisu swojego zbiornika roślinnego. 1. Zakładamy konto na Serwisie roslinyakwariowe.pl: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/user.htm 2. Aby założy...

Statystyki

Ten temat przegląda 1233 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570993
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1233 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.