Jak dlugo podloze moze "lezec" ?
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Mam w planach nowa aranzacje w 112L, jako podloze bedzie ADA Amazonia NEW, teraz pytanie jak dlugo takie podloze moze lezec wysypane z worka, w akwarium ale nie zalane woda. Troche sie zastanawiam nad aranzacja i z wsypanym podlozem latwiej sie uklada kamienie i korzenie. Pozdrawiam Marek
-
MarekG
●
Kiedyś u mnie ponad miesiąc leżało w baniaku bez wody bo też kombinowałem z aranżacją a po zalaniu nie widziałem problemów z podłożem itp.
[b]Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny!
-

Prospero
●
- Ranga: Znający temat
- Wspieram stronę kontem Premium
Z tego co mi wiadomo to podłoża ADA mają celowo "dziurawe" opakowania, a więc tak czy siak mają stały kontakt z powietrzem atmosferycznym.
-
coolgalka
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Gdańsk
-
Powiązane tematy
Podłoże wierzchnie to żwirek kwarcowy 2-3 mm. Co chwila muszę formować, przenosić żwirek z przodu do tyły ?
Jakieś metody ?
Hej
Film po niemiecku.
Stefan wyjaśnia jak długo wytrzyma podłoże aktywne w akwarium, oraz czym jest podłoże aktywne i jakie ma właściwości. &t=?si=gwXjdWEc5W9LvtRy
Cześć,
Planuję wymienić piasek, który tworzy plażę w moim akwarium, na aktywne podłoże H.E.L.P Advanced Soil. Chciałbym to zrobić bez większego stresu dla ryb i krewetek oraz bez negatywnego wpływu n...
Cześć
Chciałbym zasięgnąć pomocy nt. podłoża aktywnego i jego ewentualnego zakupu. Do tej pory stosowałem w akwarium substrat DIY (pumeks, akadama, lawa, troche torfu) przykrytego żwirem kwarcowym. St...
Witam
Przymiezam sie do restartu akwarium o wymiarach 120/41/50.
Na podloze wybralem sobie Tropice soil, mysle ze 18l wysypie. Chcialbym na gore posypac troche powderem i tak sie zastanawiam czy worek...
Wystartowałem z akwarium . Jako podłoże dałem substrat tropici 2 cm przykryty siatką do tynków i na to 5 -6 cm piasku kwarcowego .
Teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłem bo jak po jakimś czasie będ...
Witam, kupiłem czarną lawę i zbadałem magnesem neodymowym, okazuje się że lekko przyciąga magnes, brązowa lawa też bardzo delikatnie miejscami przyciąga magnes, czy taka lawa może zacząć rdzewieć po c...
Hej
Szukam czarnego podłoża do akwarium roślinnego gradacji 1-4mm
Kiedyś używałem piasku kwarcowego barwionego i był bdb, ale za Chiny teraz go nie widzę nigdzie, albo już ślepy jestem.
Wiem że jest...
Witam ile czasu może być podloze aktywne w akwarium beż zalania wodą ?
Chodzi mi o czas jaki mam do ułożenia aranżacji
Czy dwa dni może tak leżeć w akwarium?
Witam
Zastanawiam sie nad zalozeniem akwarium na tym podlozu : https://sklep.roslinyakwariowe.pl/podloza/podloza-aktywne-roslin/podloze-tropica-aquarium-soil-powder-p-25082.html
Akwarium 180L Wymiary ...
|