krzychu777 napisał(a):Ja z Pomorza wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać
Dobre!
BTW. Od dawna używam i też sobie chwalę.
[b]Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny!
Cześć,
Możecie mi powiedzieć co za ustrojstwo siadło mi na małego heńka? Chodzi o te takie ciemno zielone glony. Rozgościły się tylko na małe heńku oraz na resztkach mchu na korzeniu.
Parę danych z...
Jacek Pawłowski w Glony· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4709
Hej
Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem, że glony rosną na szybie poniżej poziomu podmiany wody? Mam nadzieję że na zdjęciu widać o co mi chodzi. Jak widać linia prosta na szybach przedniej i ty...
kinga tajmer w Glony· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9109
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
Aquaglon w Glony· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5595
Witam, mam problem. 2 miesiące temu założyłem akwarium, lampa to Chihiros WRGB II Slim wersji 45cm (35w i 1800lm), szkło 64l. Od początku świeciłem nią 6h (+ 1h na świt i zmierzch) mocą ok 40%, co daj...
hyniks w Glony· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 8166
Cześć
W zbiorniku rozpanoszyły się glony nitkowate, takie pojedyncze nitki w mniejszych skupiskach.
Najprawdopodobniej to efekt mojego bezcelowego nawożenia mikro (które i tak było mniejsze niż zale...
densen w Glony· Odpowiedzi: 81 · Wyświetlenia: 36808
Witam
Mam akwarium 300 litrów. Oświetlenie to belka Fluval plant 46 wat. Filtracja to dwa filtry wewnętrzne Fan-3 z dużymi gąbkami. Parametry wody to No2 0, No3 15 ,Po4 śladowe troche ponad 0, amonia...
paka747 w Glony· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 5123
Cześć,
Mam problem z glonami w moim zbiorniku, wszystko opisane poniżej, proszę o radę.
Zbiornik:
300 litrów
Filtr Aquael Ultramax 2000 z dwoma wkładami ceramiki i dwoma gąbkami plus dodatkowa gąbka...
Puszek__823 w Glony· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1830
W moim zbiorniku od dłuższego czasu zalegają się glony i sinice, jak sobie z tym poradzić?
Akwarium 40l
Obsada głównie kolcobrzuchy i krewetki
Gęstrza roślinność i to ona głównie łapie glony
Filtr...
TenOdTego w Glony· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1792
Jak tam wrażenia z przeczytania ebooka „Masz glony w akwarium? To nie jest przypadek” od Pana od Ryb - Podwodne światy Aqua Test? Czy może nikt nie kupił?
Statystyki
Ten temat przegląda 627 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570993
• Liczba wątków: 48803
• Użytkownicy: 36934
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 627 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej