Witajcie.Chciałbym was zapytać ponieważ robię restart i rośliny z poprzedniej aranżacji były w małym akwarium przez ponad tydzień i sporo ucierpiały, i teraz pytanie.Jak mam zacząć nawoźić żeby odżyły sam potas na początek czy makro i mikro?
Potas,można też Carbo lub CO2(jeśli masz!.).To na początek wystarczy.Potem macro i micro ale od połowy dawki,następnie normalnie ale cały czas obserwując kondycję roślin.
Przemek1979 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1752
Cześć, szukam informacji na temat oświetlenia roślin nad akwarium (filodendron itp) czy ktoś może się podzielić zdjęciem, nazwa lampy info gdzie mogę coś takiego zakupić? Dziękuję i pozdrawiam serdecz...
realfish888 w Oświetlenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2484
Szukam rozwiązania z oświetleniem dla mojego akwarium 140l (100x40). Chciałabym aby czerwone rośliny zrobiły się czerwone, ale też żeby światło dało się umieścić pod pokrywą. Póki co znalazłam tylko S...
Piotr Baszucki w Rośliny· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2673
Amerykański startup UbiQD opracował i przetestował szkło laminowane polimerem zawierającym kropki kwantowe dzięki czemu pasywnie przekształca fotony UV oraz niebieskie w fotony czerwono-pomarańczowe. ...
marlowe w Akwaria· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 17100
Miałem podpiąć pod swój starusieńki 10-letni wątek, ale wszystko praktycznie ulegnie zmianie, więc postanowiłem założyć nowy wątek. Nawet pierwotny litraż uległ zmianie z 1 tys litrów na 1260 tys ;) S...
Piotr Baszucki w Podłoże· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 10042
porownanie-podlozy-akwariowych.jpg
Opinie w internecie często pisane są na zamówienie, postanowiliśmy zatem stworzyć rzetelną bazę recenzji podłoży akwarystycznych opartych wyłącznie na ankietach pr...
Puszek__823 w Glony· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1724
W moim zbiorniku od dłuższego czasu zalegają się glony i sinice, jak sobie z tym poradzić?
Akwarium 40l
Obsada głównie kolcobrzuchy i krewetki
Gęstrza roślinność i to ona głównie łapie glony
Filtr...
Łoś w Oświetlenie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3295
Witam
Posiadam akwarium 300 litrów(120x50) z pokrywą Aquastel z dwiema tubami led 30 watt więc mam w sumie 60 watt led. Czyli bardzo mało. Chciałbym celować w kierunku roślin bardziej wymagających. T...
Lejla w Rośliny· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3145
Chciałbym zacząć sprzedawać rośliny z przycinki tylko pytanie czy zapakowanie ich w woreczki strunowe i odrobiną wody po prostu żeby było wilgotno wystarczy? Czy trzeba np heatpack?
Statystyki
Ten temat przegląda 545 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571603
• Liczba wątków: 49479
• Użytkownicy: 36913
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 545 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej