problem z zaworkiem Tekma - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

problem z zaworkiem Tekma

Liczba wyświetleń: 740·Brak odpowiedzi
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.

08 lis 2013, 15:42 problem z zaworkiem Tekma  (#1)  

Witam

Mam problem z zaworkiem Tekma. Mianowicie strasznie ciężko się go reguluje. Zupełnie nie jest to płynne. Śruby prawie nie da się zamknąć nie używając do tego jakiegoś narzędzia. Zastanawiałem się nad przyczyną. Czy możliwe jest zamontowanie tego zaworka odwrotnie? W sensie czy kierunek przepływu gazu ma znaczenie? Załączam zdjęcie - po lewej jest elektrozawór i butla a po prawej wyjście na akwarium.

http://wrzucaj.net/images/2013/11/08/IMG4073.jpg

Coś zdjęcie się wgrało nie w takiej pozycji. Poprawka na dole (po stronie literki "P") jest elektrozawór, a u góry wyjście na akwarium.

BartWes
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Technika CO2

Powiązane tematy

IMG_20220518_111248765.jpg

Problem z nowym reduktorem. Ucieka gaz

Rukon w Technika CO2 · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 9369
Mam problem z nowym reduktorem. Po podłączeniu i odkręceniu, prawy manometr "przekręcił się", a z zaworka w reduktorze (regulacja płaskim śrubokrętem) ulatuje gaz przy zamkniętym zaworze Cam...
co2.jpg

Szykuje się problem z dostępnością CO2

szarlej w Technika CO2 · Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 11113
Lepiej nabijcie butle na zapas bo szykują się problemy z dostępnością CO2 Ograniczenia w produkcji Grupy Azoty i Anwilu mają wpływ nie tylko na branżę nawozów. Brakuje także dwutlenku węgla do produ...
194117933_4287772187954058_2075609611389828468_n.jpg

Problem z dozowaniem CO2

pi3cho82 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8909
Witam, Mam nowa butlę CO2 ale stary system podawania dwutlenku węgla czyli reduktor z 2 manometriami, zaworek precyzyjny Camozzi ale nie mam elektrozaworu (reszta standardowo - wężyk, spiek ceramiczny...

Problem początkującego z podawaniem co2

sebastian grzymski w Technika CO2 · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3340
Witajcie mam problem, a mianowicie chodzi tutaj o podawanie co2 , mam założony elektrozawór i zegar czasowy. Problem jest taki że co2 załącza mi się w dzień i w nocy. Czy można jakąś zaprogramowac sam...

Indykator AZOO problem

Czesław_H w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4529
Witam Wszystkich Jestem tu nowym zapaleńcem akwarium. Mam problem z "AZOO CO2 Indicator - indykator CO2 z odczynnikiem". Problem polega na tym, że po napełnieniu indykatora płynem ( zgodnie ...

Jbl pro flora direct 12/16 problem z dyfuzorem zewnętrznym

arkosw w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4368
Witam. Zrobiłem u siebie bimbrownie na zelatynie. Produkuje pięknie co2 1 babelek na sekundę . Mam do tego dyfuzor narurowy jbla , ale bombelki lecą z niego bardzo duże i wpadaja przez wylot filtra do...

JBL proflora direct 16/22 problem

HaberAqua w Technika CO2 · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4778
Witam, czy ktoś używa wspomnianego w temacie dyfuzora i może coś powiedzieć o nieszczelności na uszczelce spieku? Dopiero zamontowałem dyfuzor i niepokoi mnie ta nieszczelność mimo że posmarowałem usz...

Problem z reduktorem

Jamz w Technika CO2 · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3294
Cześć Zakupiłem zestaw co2, po około 2 tygodniach reduktor zaczął przepuszczać przy gwincie lewego zegara, wysłałem do naprawy. Po powrocie z naprawy poskładałem wszystko i przy pierwszym otwarciu zaw...

Problem JBL m502

antus w Technika CO2 · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2873
Witam.Dostałem w prezencie używany zestaw JBL ProFlora najprawdopodobniej m502.Reduktor wraz z zaworem magnetycznym, dwa manometry+ butla. Po podłączeniu reduktora i odkręceniu pokrętła CO2 wydobywa s...

Problem z reduktorem CO2

hajduk90 w Technika CO2 · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3877
Witam kolegów i koleżanki, mam taki problem z moją butlą CO2, a mianowicie po napełnieniu butli i podłączeniu całego zestawu do akwa przystąpiłem do próby puszczenia CO2. Tak jak się to robi reduktor ...

Statystyki

Ten temat przegląda 201 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 201 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.