Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witajcie.Wczoraj zabrałem sie za zrobienie restartu w moim 400l co sie okazało, mam pękniętą szafke dolny blat i w ogole jest już stara,także postanowiłem kupić nową .I teraz jest problem, szafka przyjdzie dopiero za tydzien a ja mam wyjęte wszystkie rośliny, mam je włożone do baniaczka 60l bez rybek i bez żwirku .Jak mam je przechować żeby mi nie padły przez ten tydzien,czy podawac makro mikro?Proszę o poradę.
-

dadors
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Iława
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
włóż do akwarium i podaj trochę nawozu do wody i światła powinny wytrzymać ten tydzień powodzenia 
-
Czajka132
●
- Ranga: Początkujący
Dzięki mam nadzieje że wytrzymają.
-

dadors
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Iława
Powiązane tematy
Zapraszam do obejrzenia wywiadu z pracownikami firmy Tropica.
Dostępne tłumaczenie napisów w języku polskim.
Temat dedykowany identyfikacji gatunków roślin wodnych.
Miałem podpiąć pod swój starusieńki 10-letni wątek, ale wszystko praktycznie ulegnie zmianie, więc postanowiłem założyć nowy wątek. Nawet pierwotny litraż uległ zmianie z 1 tys litrów na 1260 tys ;) S...
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
Witajcie
Przychodzę z prośbą o pomoc bo lekko nie ogarniam zaistniałej sytuacji.
Akwarium to 200l 100x40x50 . Na dnie 27l podłoża aktywnego Chihiros aqua soil, do tego aranżacja czyli dragony + korz...
W moim zbiorniku od dłuższego czasu zalegają się glony i sinice, jak sobie z tym poradzić?
Akwarium 40l
Obsada głównie kolcobrzuchy i krewetki
Gęstrza roślinność i to ona głównie łapie glony
Filtr...
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium. Jest ono roślinne ale razem z pyszczakami obecnie. Oświetlenie mam 110 wat led. Filtr ultramax 2000 bt. Z dozownika nawoże codziennie aquart macro green 5 ml i aq...
Czy istnieją jakieś rośliny akwariowe które bez przycinki potrafią wyrosnąć ponad taflę wody?
Hej
Czy zwartki invitro jak się rozpuszczą to odrastają jak zwartki z koszyczków emersyjnych? Czy jednak nie ma szans na przeżycie rośliny?
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
|
|