Witam, ostatnio miałem szanse odwiedzić Akwarium Sumida w Tokio i obejrzeć akwaria zrobione przez znanego nam wszystkim Pana Amano Chcę się z Wami podzielić kilkoma zdjęciami tych perełek, niestety foty nie są już tak niesamowite i nie oddają w pełni ich piękna ale zawsze coś
W tym roku napiszę chyba list do św.Mikołaja ... O bilet Świetna sprawa. Nie napiszę nic odkrywczego, też zazdroszczę, ale przy okazji cieszę się, że coraz więcej polaków odwiedza Sumidę
Na zdjęciach widać,że kondycja roślin jest fantastyczna a w szczególności Lotosów;wygladają jak ufo .Jedynie mnie zastanawia Glosia,czy marnieje czy jej nikt nie ciął,bo tak dziwnie wygląda ?.
Generalnie w Sumidzie jest 5 zbiorników. We wszystkich kondycja roślin jest niesamowita, nie widziałem tam żadnego glona. Generalnie taki stan rzeczy wspiera duża ilość otosków i ogromna ilość krewetek amano. Żałuję tylko że nie miałem więcej czasu na dokładniejszą dokumentację tych zbiorników. Ale musicie mi wierzyć na żywo robią piorunujące wrażenie zwłaszcza główne mega akwarium. Co do nowych aranżacji, Sumida to nie "kwatera główna" ADA więc niestety nie widziałem (ADA jest około 400km od Tokio).. Mam też filmik ale nie wiem za bardzo jak go dodać, jakieś sugestie?
449692851_1002122431921331_6921568129447283328_n.jpg
Zapraszam na stronę organizatora: https://biotopeaquariumproject.com/biotope-aquarium-contest/categories/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 275 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej