Fluval Edge 23l modyfikacja - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Fluval Edge 23l modyfikacja

Liczba wyświetleń: 495·Brak odpowiedzi
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.

09 paź 2013, 21:34 Fluval Edge 23l modyfikacja  (#1)  

Witam !

Posiadam Fluval Edge 23l ze standardowym oswietleniem LED.Bardzo mi sie ono podoba i chcialbym je zatrzymac ,i koniecznie chcialbym obsadzic je roslinami.Niestety oprocz efektu wizualnego akwarium te ze standardowym oswietleniem nie nadaje sie za bardzo dla roslin.Troche poczytalem na zagranicznym forach i wiem ,ze mozna samemu zrobic upgrade ,tzn wymienic diody na lepsze o wiekszym kacie padania swiatla a takze dodac swietlowki CFL.Nie ma w tym zakresie doswiadczenia a jest to moje pierwsze akwarium ,i nie wiem jakie diody prawidlowo dobrac ,zeby moc mocno obsadzic akwarium z bardziej wymagajacymi roslinkami.Zdaje sobie sprawe ,ze bedzie sie to wiazalo z nawozeniem co2 i prawdopodobnie wymiana filtra na kubelkowy ale ,jak wspomnialem wyzej ,chcialbym te akwarium zatrzymac .Nie wiedzialem ,ze tak mi sie spodobaja akwaria roslinne,i prawdopodobnie nigdy bym nie kupil Fluval Edge.Bardzo prosze o pomoc ,bo nie chce popelnic jakis kosztownych bledow.

remic_79
Ranga: Początkujący

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

a5-140921.png

Modyfikacja oświetlenia marki AquaEl

roslinyakwariowe.pl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2942
a5-140921.png Miło nam poinformować, że firma AquaEl wprowadziła do oferty nowe modele oświetlenia LED wzbogacone o funkcję oświetlenia nocnego Day & Night. Zmianie uległy także oznaczenia na et...
YouTube

Fluval plant spectrum nano led 3.0 bluetooth

Bent423 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3585
Witam Szperając sobie po necie znalazłem wedlug mnie ciekawą lampkę do nano akwarium , tylko szkoda że na na naszym rynku jest jeszcze niedostępna albo być może źle szukałem . W zagranicznych sklepa...
YouTube

Fluval Sea Marine & Reef W slodkowodnym

michaljanus w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1765
Fluval Sea Marine & Reef Dostałem od znajomego taka Lampe do Akwarium Morskiego. Czy mogę ja użyć do Akwarium slodkowodnego? Jak będą zachowywac sie rośliny? Czy warto ja dodać do mojego akwar...

Chihiros Crystal Led E601 vs Fluval Led Plant 3.0

lamdre w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3876
Hej. Takie subiektywne spostrzeżenie. Miałem z 3-4 lata Chihirosa, ostatnio kupiłem Fluvala i muszę powiedzieć, że barwy/kolory we Fluvalu plant zdecydowanie lepsze, akwarium wygląda super. Ale, no wł...

Fluval AquaSky LED 2.0 belka

prot w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3586
Ma ktoś z was i podzieli się opinią ? Wysłane z POT-LX1 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

Fluval Plant LED 3.0 32W Bluetooth

kajper w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2583
Czy Fluval Plant LED 3.0 32W Bluetooth belka do akwarium 61-85cm można założyć na 60 cm

Pokrywa 60cm, akwarium 54l - modyfikacja oświetlenia

mskrapi1980 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2248
Witajcie. Szukam pomysłu na modyfikację oświetlenia. W chwili obecnej mam Aquael 8W Sunny + 10W Plant. Jakiś pomysł jak zwiększyć moc, co dodać, jak to zamocować itd... Sugestie mile widziane. Jedyne ...

Modyfikacja oświetlenia w akwarium

Przecinek w Oświetlenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 2850
Cześć, potrzebuje porady jak mogę zwiększyć oświetlenie w moim akwarium. Akwarium ma 45L (50x30x30). Posiada pokrywę, gdzie wymieniłam świetlówkę (ta została mi polecona kiedyś w zoologicznym, a właśc...

Wybór/modyfikacja oświetlenia do 45L

MichauD w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1155
Witam, od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem wymiany obecnego oświetlenia w moim akwarium które można zobaczyć pod tym likiem, https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/pielegnacja/akwarium-rosliny/ocena-...

Fluval Aquasky czy 2.0 Full Spectrum

nutovsky w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2086
Witam, Chcialbym prosic o pomoc, otóż czytam wszędzie jakie światło do akwarium z roślinami i większość opinii jest na 6500K. Znajduje produkt o nazwie Fluval Aquasky (nie mylic z ADA), ktory podaje ...

Statystyki

Ten temat przegląda 251 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571011
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 251 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.