To moje akwarium ma 450 litrów proszę o oceny i te krytyczne i te pozytywne . Chciałby wiedzieć co naprawdę o nim sądzicie . To jak akwarium wygląda zdjęcia nie są w stanie oddać .Jasi starałem ale nie wszystko zawsze wychodzi jak chcemy. Osprzęt : instalacja CO2 -Butla 10l ,reduktor 2 manometry,SERA CO2 reaktor 500, Filtracja : JBL cristalprofi 1500 - zewnętrzny ,Aquel 750 - wewnętrzny Oświetlenie : 2 x Sylvania Grolux 84W T5 , 1 x Sylvania Aquastar 84W T5 Podłoże : Pro Soil czarne , czarny żwirek Rośliny : Rotala rotundifolia green HYDROCOTYLE TRIPARTITA JAPAN CRYPTOCORYNE WENDTII BROWN CRYPTOCORYNE BECKETTII PETCHII POGOSTEMON ERECTUS ROTALA ROTUNDIFOLIA RED ROTALA ROTUNDIFOLIA INDICA Hygrophila pinnatifida
"Chciałbyś nie mieć wrogów, mieć przyjaciół stu, wrogów masz, bo masz charakter, przyjaciół masz może dwóch, ale to plus w tych czasach nie patrz czy się opłaca, staraj się być pomocnym, to zawsze wraca"
Tu nie ma co krytykowac Szkiełko robi wrażenie pieknie wybarwionymi roslinami. Mysle ze jakbys tam dal jednego groluxa to ta czerwien byla by jeszcze bardziej intensywna.
Akwarium prezentuje się bardzo ładnie a roślin można pozazdrościć ale mi osobiście coś tutaj przeszkadza. Przy czym jest to bardziej kwestia gustu - akwarium jest dla mnie trochę zbyt "bajkowe" - nie potrafię tego lepiej określić.
piotreksliwa11 w Akwaria· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 8427
Witam tak jak pisałem w innym temacie w sprawie nóżek do szafki jak ogarnę to wstawię akwarium na forum, tak więc jest start 05.07.2024
Standardowa 450l. 150x50x60h
Filtracja Aquael Ultramax 1500
I...
Marcin Cichosz w Akwaria· Odpowiedzi: 79 · Wyświetlenia: 31698
Wymiary akwarium + objętość -> 50x30x30 45l.
Oświetlenie -> Chihiros A501 II na 55% mocy, aktualnie 8h z 0,5h świtu i 0,5h zmierzchu.
Nawożenie -> na tą chwilę tylko K z Qual Drop.
CO2 -> ...
Zbaku7 w Akwaria· Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6771
120x50x50
Oświetlenie 2x40w LED SINCOR WRB WIFI
Nawozy AuqaArt
Carbo
Ferro
K plus
Marco RED
Micro
Dawkowane codziennie według zaleceń producenta
CO2 z butli z wyłącznikiem nocnym oraz stały te...
NANOSTUDIOART w Akwaria· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3189
Akwarium w stylu Iwagumi
Filtracja 2x Eheim 2217
Oświetlenie belka glo t5 2x54w
Napowietrzacz 20-22h
Co2 butla z elektrozaworem
Podłoże Ada amazonia new
Piasek dekoracyjny Dennerle
Żwirek dekoracyjn...
hodochwast w Akwaria· Odpowiedzi: 113 · Wyświetlenia: 55674
Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu związałem się z tym forum i lubię uczestniczyć w dyskusjach. Postanowiłem pokazać jedno ze swoich akwariów bo szykuje się restart a do tej pory nic nie pokazywałem....
wiumi w Akwaria· Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 12182
Akwarium full Opti white 150x50xh60cm = 450l
Oświetlenie:
2x belka Power led Epistar. W belce 47 led, 6 full spectrum white, 4 full spectrum pinki, 3 niebieskie, dwie zielone. Świecenie 8h dziennie
...
campsis w Akwaria· Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 8561
Witam wszystkich,
trzy miesiące temu założyłem swoje pierwsze akwarium. Zbiornik nie stwarza mi kłopotów więc postanowiłem pokazać efekt.
Wymiary 135 cm x 75 cm x 60 cm (h) - ok. 450 l netto.
Oświetle...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 342 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej