Jako że moja psychika nie wytrzymała walki z wypławkami i plagą innych dziwnych stworzeń których nawet nie potrafiłem zidentyfikować , zakładam wszystko od nowa. Do dyspozycji mam:
Akwarium -50x30x30 45L
Oświetlenie -3x11w
Filtr -Eheim 2213
Grzałka -Aquael 50W
Butla Co2 + spiekPodłoże 2x Aquasubstra II
Florę planuję (WSZYSTKO IN-VITRO BU USTRZEC SIĘ NIECHCIANYCH GOŚCI):
Didiplis diandra , Staurogyne repens , może
Nymphaea Tiger chyba że będzie za duży. Do tego jakiś trawnik aczkolwiek już nie z
hemianthusa CUBA , myślałem nad E.parvula tylko ile in-vitro musiał bym kupić aby jakoś przyzwoicie obsadzić dno? Może jeszcze jakieś sugestie co do roślinności? Jako hs użyję ponownie mantenów ale nie wszystkich któe były użyte w poprzedniej ''aranżacji'' i tym razem mam zamiar zrobić wszystko na spokojnie a nie wszystko jednego dnia.... jak ja to lubię.
Proszę o porady dotyczące również startu jak i prowadzenia akwarium przez pierwsze tygodnie.
Jako że AS2+ jest wzbogacone to podmiany muszą być sporę prawda , codziennie 50% przez pierwsze 2 tygodnie a potem ok 20% tygodniowo ? Czas świecenia zacząć od 5 h dziennie + Co2 24/7 w ilości 2b/s ? Od początku dawkować Carbo wg zaleceń producenta ? Co z potasem ? przy codziennej podmianie , czy raz w tygodniu ?
Bardzo proszę o pomoc , ponieważ tym razem chciał bym by było to ostatni restart tego akwarium