Anubias stardust - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Anubias stardust

Liczba wyświetleń: 1198·Odpowiedzi: 1
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Wygląd listy:
Piotr Baszucki Nowa Ruda

16 wrz 2013, 00:33 Anubias stardust  (#1)  

Anubias barteri var nana „stardust”

Ciekawa odmiana z charakterystycznym białym unerwieniem przypominającym "pył gwiezdny".
Artefakt jest wynikiem mutacji, w niektórych przypadkach objawia się wyłącznie w przypadku głównej nerwacji liścia. Ma tendencję do zanikania. Kultywar rozpowszechniony na terenie USA.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych

Piotr Baszucki
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Nowa Ruda

Wspieram stronę kontem Premium
Akwaria

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Czareknster

22 paź 2013, 17:09 Anubias stardust  (#2)  

Chyba bardziej podoba mi się zwyczajny. Ale to oczywiście postawa dość subiektywna ;-)

Czareknster

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

_2__Demergeris_-_Oś_czasu.png

Anubias barteri v. nana

Piotr Baszucki w Sprzątanie · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 33052
https://roslinyakwariowe.pl/baza/anubias_barteri_var_nana/
WP_20150924_16_58_10_Pro.jpg

Anubias karłowacieje.

kojot99 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6389
WP_20150924_16_58_10_Pro.jpg W itam od jakiegoś czasu Anubiasy i Mikrozorium i Buncefalandra zaczęły karłowacieć nie wiem jaki może być tego powód. Parametry : K- 25mg/l Po4- 0,50-1,0mg/l Fe- 0,1mg/l...

Żółte plamy na anubias crispus

Deore w Sprzątanie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4898
Witam wszystkich posiadam rośliny anubias crispus- druga też chyba jakiś anubias Roślinki posiadam około 3 tygodnie Akwarium posiadam 200 l. Posiadam tylko jedna żarówkę 30 wat. Pali się ona ok. 8-10 ...

Anubias nana - biały nalot na liściach

akwafun w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4319
Witajcie, w czwartek uruchomiłem kostkę LT. Zauważyłem, że na liściach anubiasa pojawia się biały nalot (foto w załączeniu). Czy powodem może być zbyt twarda woda > 20GH? Ma to być typowe LT za zie...

Zamrożony anubias

deqster w Sprzątanie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4668
Witam , mam pytanko, sytuacja jak w temacie , zamówiłem anubiasa wysyłka pocztą , po rozpakowaniu okazało się , że anubias jest w ligninie , która zamieniła się w bryłkę lodu, wrzuciłem do do wody roz...

Pokręcony Anubias

Robi68 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3067
Jak widać ma pokrzywione liście. Co może być przyczyną i jak mu pomóc?. Akwarium 90l Anubias emiejscowiony na korzeniu, Ph nie wiem ile ale wysokie. GH obecnie 8 (niedawno 2 tyg temu było 24, ale poma...

Anubias barteri w koszyczku z firmy Songrow

kazujama w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 892
Czy ktoś się orientuje czy Anubiasy z plantacji Songrow to są emersy czy subemersy ?

Anubias petite rozmiar liści

cezarlis w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1022
Kupiłem jakiś czas temu na aukcji od osoby prywatnej anubiasa petite (podobno najmniejsza odmiana). Kolejne nowe wypuszczane liście są większe od poprzednich. Jakie maksymalne rozmiary liści może osią...

Anubias barteri - roślina mateczna

stasiu_98 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 1730
Witam, mam do Was pytanie. Zapewne dla niektórych będzie ono śmieszne, ale chcę dowiedzieć się pewnej rzeczy. Kiedy anubias barteri staje się rośliną mateczną ? i czy w ogóle się nią staje. W swoim 6...

Anubias minima bonsai - transformacja

szczepkarz w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2836
Witam Kupiłem roślinę jako Anubias minima bonsai ale jak widać na zdjeciu liscie zaczeły wybariać się na biało. W akwarium po 2 tygodniach 2 liście (na razie) zrobiły się bialo - zielone. Może to ni...

Statystyki

Ten temat przegląda 121 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 121 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.