Ciekawa odmiana z charakterystycznym białym unerwieniem przypominającym "pył gwiezdny". Artefakt jest wynikiem mutacji, w niektórych przypadkach objawia się wyłącznie w przypadku głównej nerwacji liścia. Ma tendencję do zanikania. Kultywar rozpowszechniony na terenie USA.
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
kojot99 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6389
WP_20150924_16_58_10_Pro.jpg W itam od jakiegoś czasu Anubiasy i Mikrozorium i Buncefalandra zaczęły karłowacieć nie wiem jaki może być tego powód.
Parametry :
K- 25mg/l
Po4- 0,50-1,0mg/l
Fe- 0,1mg/l...
Deore w Sprzątanie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4898
Witam wszystkich posiadam rośliny anubias crispus- druga też chyba jakiś anubias
Roślinki posiadam około 3 tygodnie
Akwarium posiadam 200 l.
Posiadam tylko jedna żarówkę 30 wat. Pali się ona ok. 8-10 ...
akwafun w Sprzątanie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 4319
Witajcie, w czwartek uruchomiłem kostkę LT. Zauważyłem, że na liściach anubiasa pojawia się biały nalot (foto w załączeniu). Czy powodem może być zbyt twarda woda > 20GH? Ma to być typowe LT za zie...
deqster w Sprzątanie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4668
Witam , mam pytanko, sytuacja jak w temacie , zamówiłem anubiasa wysyłka pocztą , po rozpakowaniu okazało się , że anubias jest w ligninie , która zamieniła się w bryłkę lodu, wrzuciłem do do wody roz...
Robi68 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3067
Jak widać ma pokrzywione liście. Co może być przyczyną i jak mu pomóc?.
Akwarium 90l Anubias emiejscowiony na korzeniu, Ph nie wiem ile ale wysokie. GH obecnie 8 (niedawno 2 tyg temu było 24, ale poma...
cezarlis w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1022
Kupiłem jakiś czas temu na aukcji od osoby prywatnej anubiasa petite (podobno najmniejsza odmiana). Kolejne nowe wypuszczane liście są większe od poprzednich. Jakie maksymalne rozmiary liści może osią...
stasiu_98 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 1730
Witam, mam do Was pytanie. Zapewne dla niektórych będzie ono śmieszne, ale chcę dowiedzieć się pewnej rzeczy. Kiedy anubias barteri staje się rośliną mateczną ? i czy w ogóle się nią staje.
W swoim 6...
szczepkarz w Sprzątanie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2836
Witam
Kupiłem roślinę jako Anubias minima bonsai ale jak widać na zdjeciu liscie zaczeły wybariać się na biało.
W akwarium po 2 tygodniach 2 liście (na razie) zrobiły się bialo - zielone.
Może to ni...
Statystyki
Ten temat przegląda 121 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36916
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 121 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej