Witam chciałbym uprawiać żabienice i cryptocorynr emersyjnie i nie wiem jakie będą najlepsza. Myślałem o jakiś mniejszych gatunkach. Mam echindorus tebellus i ją na pewno zasadzę ,ale chciałbym jeszcze jakieś większe gatunki.
Każda Zwartka nadaje się do paludarium. Zwartki jeszcze nie zasadziłem, ale Alternanthera reinecki i Ludwigia repens rośnie na parapecie. Większość roślin akwariowych doskonale rośnie w błocie.
Witam.Ile szacunkowo potrzeba kg. korzeni red moor do przygotowania podobnej aranżacji jak ta na zdjęciu? Wymiary mojego akwato 80x35x40 a korzeni mysle ze tak ok 60x25-30 bo boki mam nie doświetlone....
Witam
poniewaz stalem sie szczesliwym posiadaczem tego zbiorniczka (prezent urodzinowy od narzeczonej :D )wiec powoli chce go postawic na nogi i to doslownie :D
Mianowicie jak widac na foto szf...
20.03 założyłem moje pierwsze typowo roślinne akwa 85l. Posadziłem rośliny i pozostał mi dylemat - Jaką trawkę posadzić?
Małego heńka czy ELEOCHARIS PARVULA w lekkim połączeniu z ECHINODORUS TENELLUS...
W weekend pojeździłem trochę po podkrakowskich składach z kamieniami naturalnymi. Za parę groszy zabrałem trochę kamieni do iwugami na próbę.
Czy któryś z nich (w sensie estetycznym) nadaje się do ak...
Witam
Pytanie jak bezpiecznie podzielić cryptocoryne balansae a jednocześnie nie wzruszać zbytnio podłoża.
Czy ona potrzebuje dużą ilość korzeni aby odpowiednio się przyjąć? Mowa o dorosłym osobniku...
Hej,
Akwa będzie kostka 30x30x30 i chcę zrobić drzewo takie jak na fotce -
jakiego mchu i pewnie siatki najlepiej użyć do tego?
http://www.2dayblog.com/images/2008/february/nat...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1759 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej