Jaką żabienicę i cryptocoryne użyć? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jaką żabienicę i cryptocoryne użyć?

Liczba wyświetleń: 1618·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam chciałbym uprawiać żabienice i cryptocorynr emersyjnie i nie wiem jakie będą najlepsza. Myślałem o jakiś mniejszych gatunkach. Mam echindorus tebellus i ją na pewno zasadzę ,ale chciałbym jeszcze jakieś większe gatunki.
112l -roślinne
54l
12l

micuch11
Ranga: Poznaje temat

Każda Zwartka nadaje się do paludarium. Zwartki jeszcze nie zasadziłem, ale Alternanthera reinecki i Ludwigia repens rośnie na parapecie. Większość roślin akwariowych doskonale rośnie w błocie.

DavyJones

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Jaka roślina na drzewko bonsai?

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2199
Cześć Co posadzić (przykleić)na drzewko bonsai - mini pelie czy gałęzatke albo mech. Jeśli mech to jaki gatunek polecacie?

Cryptocoryne beckettii Petchii TROPICA

roslinyakwariowe.pl · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-cat2230-kryptokoryna-z-wody-c1e42bd2c843052fdc6c51da6e4c8f46.jpg Zapraszamy do zakupu przepięknego egzemplarza Cryptocoryne beckettii Petchii z...
korzeń.JPG

Jaka jest waga korzeni?

zegancio w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1954
Witam.Ile szacunkowo potrzeba kg. korzeni red moor do przygotowania podobnej aranżacji jak ta na zdjęciu? Wymiary mojego akwato 80x35x40 a korzeni mysle ze tak ok 60x25-30 bo boki mam nie doświetlone....

Jaka szafka do TEGO akwarium? Pomysly ciekawe rozwiazania

zeciak87 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 35 · Wyświetlenia: 16408
Witam poniewaz stalem sie szczesliwym posiadaczem tego zbiorniczka (prezent urodzinowy od narzeczonej :D )wiec powoli chce go postawic na nogi i to doslownie :D Mianowicie jak widac na foto szf...

85l Panoramiczne. Jaka trawka?

kamilx953 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 45 · Wyświetlenia: 12804
20.03 założyłem moje pierwsze typowo roślinne akwa 85l. Posadziłem rośliny i pozostał mi dylemat - Jaką trawkę posadzić? Małego heńka czy ELEOCHARIS PARVULA w lekkim połączeniu z ECHINODORUS TENELLUS...

Iwagumi - jakich kamieni mogę użyć

salava8 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4815
W weekend pojeździłem trochę po podkrakowskich składach z kamieniami naturalnymi. Za parę groszy zabrałem trochę kamieni do iwugami na próbę. Czy któryś z nich (w sensie estetycznym) nadaje się do ak...

Cryptocoryne balansae

kolarztn1 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1055
Witam Pytanie jak bezpiecznie podzielić cryptocoryne balansae a jednocześnie nie wzruszać zbytnio podłoża. Czy ona potrzebuje dużą ilość korzeni aby odpowiednio się przyjąć? Mowa o dorosłym osobniku...

Korona drzewa z mchu do nano akwarium - jaki mech użyć?

malai w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 29574
Hej, Akwa będzie kostka 30x30x30 i chcę zrobić drzewo takie jak na fotce - jakiego mchu i pewnie siatki najlepiej użyć do tego? http://www.2dayblog.com/images/2008/february/nat...

Jaka roślina obok rotali green?

skate2255 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2049
Witam chcę zadać takie szybkie pytanie; Jaką roślinę dać na tył zbiornika obok rotali green? Najlepiej taką łatwą w uprawie.

Co użyć i gdzie posadzić? Restart 112L

bosman0 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 699
Witam w weekend robię restart akwarium 112L. Wymieniam podłoże na ASII+. Akwarium ma 112L brutto. Oświetlenie to 3x18w + 11w (aquarelle,865, aquastar, 845). Nawozić będę EI, CO2 butla + spiek (zasta...

Statystyki

Ten temat przegląda 1759 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1759 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.