Niskie i szybko rosnące cryptocoryny. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Niskie i szybko rosnące cryptocoryny.

Liczba wyświetleń: 1998·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów. Utwórz nowy wątek
Wygląd listy:

06 wrz 2013, 08:10 Niskie i szybko rosnące cryptocoryny.  (#1)  

Witam myślę o zrobienie trawnika z cryptocoryny w akwarium Low Tech i jaki gatunek by się nadawał. Na pewno parva odpada ,bo rośnie bardzo wolno. Akwarium 112l oświetlenie 2x24 w T5 , podłoże wiadomo ziemia i żwirek , nawozy brak.

Z góry dzięki
112l -roślinne
54l
12l

micuch11
Ranga: Poznaje temat

Tomasz Opolskie

06 wrz 2013, 11:51 Niskie i szybko rosnące cryptocoryny.  (#2)  

--
Tomek

Tomasz
Ranga: Konto firmowe (sponsor forum)

Miasto: Opolskie

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.
Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

Niskie Cryptocoryny

PampersBoy w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7294
Jakie znacie niskie Cryptocoryny?? Może są takie które się płożą po podłożu. Mam w akwarium kilka Cryptocoryn i wsyztkie mają długie łodygi, mało tego niby są to różne gatunki (brązowe i zielone) to i...

Rośliny rosnące nad lustrem wody.

z.krzysztof w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2955
Witam Poszukuje roślin które mogą rosnąć nad lustrem wody tzn. cała roślina - tylko korzenie zatopione w wodzie. Ostatnio przeglądałem fotorelacje zbiornika 72l - Harrenhal - kakarot - który bardzo m...

Szybko rosnące mchy

Fretka w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2750
Jakie by to były gatunki? wszędzie gdzie patrzę to nie jest napisane o tempie wzrostu. No i czy takie mchy mają wymagania co do oświetlenia.

Rosnące korzonki z międzyweźli

Danoek w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3326
Witam Mam problem z roslinkami tzn. wyrastają w dużej ilośći im korzonki z międzywęźli i rotala nie rośnie prosto tylko wygina się. Jaką może być tego przyczyna. Oto dane moje akwarium: Objętoś...

Wolno rosnące mchy

Gość w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1524
W nowo założonym akwarium roślinnym mchy bardzo wolno rosną. :roll: Czy macie jakieś sprawdzone metody/sposoby które skutecznie przyspieszą ich wzrost? Pozdrawiam :wink:

rośliny - rosnące ponad tafle wody

slowinski3 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2386
Witam Mam pytanko odnośnie które gatunki roślin rosną ponad tafle wody. Czy może mi ktoś pomóc. Za pomoc z góry dziękuje

Gnicie cryptocoryny

BYNTAS w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2024
Tak jak w temacie chodzi mi o gnicie cryptocoryn. Ciekawi mnie czy te zjawisko występuje tylko raz, czy może się powtarzać i czym jest to spowodowane? Pozdro M.B

Szybko rosnace rosliny na dno... co polecicie?

Mav w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 8282
Witam Chcialem troszke uatrakcujnic wyglad mojego akwa akwa ma wymiary 72x40x40 niestety w akwarium szaleje kilka rybek ktore bardzo lubia roslinki. Chcialem stopniowo dosadzac roslin ze wzgledu na ...

Statystyki

Ten temat przegląda 587 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571616
 •  Liczba wątków: 49482
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 587 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.