Witam myślę o zrobienie trawnika z cryptocoryny w akwarium Low Tech i jaki gatunek by się nadawał. Na pewno parva odpada ,bo rośnie bardzo wolno. Akwarium 112l oświetlenie 2x24 w T5 , podłoże wiadomo ziemia i żwirek , nawozy brak.
Jakie znacie niskie Cryptocoryny?? Może są takie które się płożą po podłożu.
Mam w akwarium kilka Cryptocoryn i wsyztkie mają długie łodygi, mało tego niby są to różne gatunki (brązowe i zielone) to i...
Witam
Poszukuje roślin które mogą rosnąć nad lustrem wody tzn. cała roślina - tylko korzenie zatopione w wodzie. Ostatnio przeglądałem fotorelacje zbiornika 72l - Harrenhal - kakarot - który bardzo m...
Witam
Mam problem z roslinkami tzn. wyrastają w dużej ilośći im korzonki z międzywęźli i rotala nie rośnie prosto tylko wygina się. Jaką może być tego przyczyna.
Oto dane moje akwarium:
Objętoś...
W nowo założonym akwarium roślinnym mchy bardzo wolno rosną. :roll: Czy macie jakieś sprawdzone metody/sposoby które skutecznie przyspieszą ich wzrost? Pozdrawiam :wink:
Tak jak w temacie chodzi mi o gnicie cryptocoryn.
Ciekawi mnie czy te zjawisko występuje tylko raz, czy może się powtarzać i czym jest to spowodowane?
Pozdro M.B
Witam
Chcialem troszke uatrakcujnic wyglad mojego akwa
akwa ma wymiary 72x40x40 niestety w akwarium
szaleje kilka rybek ktore bardzo lubia roslinki.
Chcialem stopniowo dosadzac roslin ze wzgledu
na ...
Statystyki
Ten temat przegląda 587 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571616
• Liczba wątków: 49482
• Użytkownicy: 36916
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 587 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej