Aqua szut 300 problem :| - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Aqua szut 300 problem :|

Liczba wyświetleń: 451·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok

31 sie 2013, 11:41 Aqua szut 300 problem :|  (#1)  

Witam mam pewien problem z nowym filtrem Aqua szut 300.

Mianowicie "strzela mi on powietrzem". A tak jak wspomniałem filtr jest nowy.

Tak to wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=SBYaObcH ... e=youtu.be

Co można z tym fantem zrobić ?

(tak na marginesie, wydaje mi się że woda wolno płynie, co o tym sądzicie ?)

@down. Filtr mam od czwartku i cały czas tak strzela.
Ostatnio edytowano 31 sie 2013, 12:20 przez damek508, łącznie edytowano 1 raz

damek508
Ranga: Początkujący

Tomek_89 Bytom

31 sie 2013, 11:50 Aqua szut 300 problem :|  (#2)  

A długo tak strzela? Powinno się to uspokoić po kilki-kilkunastu godzin. Na pewno trochę powietrza jeszcze utknęło miedzy wkładem filtracyjnym i sobie teraz wychodzi.

Tomek_89
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Bytom

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

YouTube

Filtr kaskadowy do 300 L

densen w Filtracja · Odpowiedzi: 56 · Wyświetlenia: 15893
Witam Zastanawiam się na zakupem filtra kaskadowego do 300 L. Od razu pisze że kubełek odpada bo nie mam miejsca. Więc musi być kaskada. Mój baniak ma te wzmocnienia wzdłuż długiej szyby. Pozatym mam...
IMG_9640.jpg

Problem z mleczną wodą,

Martino w Filtracja · Odpowiedzi: 40 · Wyświetlenia: 19035
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku. Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...

Filtr RO problem z buczeniem

patrycja strzyż w Filtracja · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5450
witam, Mam taki problem, mianowicie co jakiś czas zaczyna mi buczeć pompa w filtrze RO, tak sądze, że to ona, bo dźwięk sie niesie, pomimo, że wyciągnę wtykę z gniazda ona i tak buczy, nie rozumiem ja...

Wkłady do filtra zewnętrznego, Aqua 120L

mskala w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2177
Cześć, To mój pierwszy post więc na wstępie chciałbym się przywitać :) Chciałbym zasięgnąć Waszej, drodzy użytkownicy tego forum, wiedzy a mianowicie, otrzymałem od kolegi filtr zewnętrzny HW-302 mark...

Jaki minimalny przepływ wody w kubełku dla 300 litrów?

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5036
Cześć Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...

Sunsun HW-604B - problem z wirnikiem, co z bakteriami?

przemogasior w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2905
Cześć, Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...

Akwarium 300 L i dwa filtry wewnętrzne Fan-3

densen w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1941
Witam Posiadam akwarium 300 litrów. Jako filtracje mam dwa filtry wewnętrzne Aquael Fan-3 z odłączonymi korpusami a w ich miejsce duże klasyczne gąbki. Pod względem filtracji biologicznej sprawdza si...

Dozownik nawozów Aqua NOVA NMDP-3 + przyłącze do filtra zewn

Oman w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2015
Cześć. Posiadam dozownik Aqua NOVA NMDP-3 oraz filtr zewnętrzny. Chciałbym dozowanie nawozów podpiąć pod wąż wylotowy filtra zewnętrznego w taki sposób: - dozownik nawozów - wężyk dozujący - zaworek...

aqua nova nsf-120l+ pat mini

daniel kruk w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 932
Chce zastosować u krewetek Filtr gąbkowy aqua nova nsf-120l czy po zdjęciu górnej końcówki bez przejściówek zamontuje filt pat mini?

Problem z ceramiką

marek polk w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3146
Dzisiaj otrzymałem paczkę bio ceramiki z pewnego znanego sklepu akwarystycznego. Problem polega na tym po przepłukaniu wodą RO i włożeniu do filtra w ciągu 12h pH podskoczyło mi z 5,8 na 7,5. Jest sza...

Statystyki

Ten temat przegląda 910 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 910 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.