Witam, dziś zrobiłem podmianę wody jak co tydzień. Wszystko po staremu tylko przedawkowałem 3-4 razy carbo w płynie i nalałem Femanga Algen Stop bo trochę się męczę z nitkami. Po 2h woda robi mi się mętna. Nigdy tak nie miałem. Z czego to wynika i co robić? Przeczekać czy znów podmienić wodę?
No to sam sobie odpowiem - poszukałem na tym i innych forach i faktycznie przedawkowanie carbo w płynie może powodować mocne zmętnienie. To tyle informacji. Z czego to wynika nie wiem, u mnie po 12h mleczne zabarwienie już znikło - rybki bez uszczerbku.
Piotr Baszucki w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1885
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/easy-life-easycarbo-bio-nowa-naturalna-wersja-wegla-w-plynie_1_intro.jpg
Nowość w ofercie Easy-Life. W sprzedaży pojawiła się nowa odsłona jednego...
mateusz gawroński w Nawożenie· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6095
Witam chciałbym przejść z wody Ro do wody kranowej czy takie parametry odpowiadały by roślina ma być to HT
Dodam ze kiedyś lalem ta wodę i był wysyp zielenic na szybach i kamieniach jeżeliby się nadaw...
pk77 w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5572
Co sądzicie o tego typu rozwiązaniach? Szczepy bakterii, które pomagają utrzymać czystość w akwarium i przetwarzają resztki organiczne? Nie mam doświadczenia, ale na papierze brzmi to bardzo dobrze. Z...
slaw1313 w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5094
Witam serdecznie. Proszę o pomoc na tym forum po raz pierwszy chociaż czytam i korzystam z porad od kilkunastu lat. Miałem przerwę w akwarystyce ok 10 lat w tym czasie nastąpił postęp i praktycznie uc...
BATERIA w Nawożenie· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6914
Cześć, chciałbym się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na ten temat. Producenci Carbo piszą że należy lać to co dziennie nie zależnie od tego czy prowadzi się zbiornik LT bez CO2 jak i HT CO2. Piszą ...
marek polk w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2630
Witam z tej strony Marek z racji tego że jestem świeżakiem chciałem tylko zapytać czy za pomocą indykatora można zmierzyć poziom carbo w akwarium.
Pozdrawiam Marek
Statystyki
Ten temat przegląda 511 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570951
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 511 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej