Widziałem Twój zbiornik w innym wątku i mimo niższego miejsca i tak powinieneś być zadowolony.Samo pojawienie się a nawet nominacja do konkursu,to dla Ciebie musi być wyróżnienie.Aranżacja ciekawa,świetnie dobrane rośliny,mchy.Choć dominuje zieleń ale jest poprostu ładnie skomponowana i trzyma się jako całość.Jurorzy musieli być trochę.......,że nie dostrzegli w tym zbiorniku potencjału.Mnie osobiście się podoba i zasłużył na wyższe miejsce.
Fajny mroczny klimat , piękna zieleń i tak jak kolega wcześniej wspomniał dobrze dobrane rośliny myśle że na tyle zgłoszeń w IAPLC 2013 miejsce 605 to i tak jest mały sukces. Pozdrawiam
Witam , dziekuje za pozytywny odbiór zbiornika . Ps tak to kwiatostan christmass moss czeste zjawisko u mnie b.silne w szczególnosci w zimie . pozdrawiam .
Jakim aparatem robisz zdjęcia? fajne zdjęcia zrobiłeś, naprawdę masz taką soczysta zieleń czy w wyniku lekkiej modyfikacji w programie graficznym taka ci wychodzi? ( a może to przez monitor takie kolory mi wychodzą ) Bo aż miło się patrzy na twój zbiornik
Canon D1100 iso 400 bez jakichkolwiek modyfikacji typu obróbka . Kolor roślin jest taki jak na foto . Świetlówki sa tak dobrane by wydobyć barwe zieloną .pzd
Bardzo ładny zbiornik i świetnie utrzymane rośliny. Czy możesz cos więcej napisac na temat parametrów wody (temp, twardości, poziomu pH itp) i nawożenia? Z opisu, który zamieściłeś wynika, że dość nietypowo nawozisz. Szczegolnie interesuje mnie dozowanie Microbe-Lift BLOOM&GROW i Twoja opinia o tym nawozie - zastanawiam się nad jego stosowaniem. Świetlówki 840 i 865 masz w jakim stosunku?
Witam , na tą chwile to temp 20-23'C bo nie ma grzałki wiec tak jak w pokoju , Two GH-8'' KH-4'do5' PH 6,6 stałe , Stężenie CO2 ~35ppm . Co do Micro to wygląda to tak podmiana wody 40L\tydz , 20l osmoza plus 2g Aquadur JBL-a , drugie 20l pół kran i pół osmoza , nastepnie w dniu podm wody dodaje 2g Montmorillonit-u potem na drugi dzień 1ml Microbe-Lift BLOOM&GROW , środek tyg 10-15 kropli ADA ECA oraz po kolejnych 2 óch dniach 1,5ml Microbe-Lift BLOOM&GROW i koniec podm wody dawke rozpisałem na 100l wody netto . Tak więc daje Micro z wielu źródeł . Ogólnie BLOOM&GROW w/g mnie jest jednym z lepszych jakie testowałem a było tego wiele . Oświetlenie obecnie to Radium NL 865 1szt , Radium NL 840 1szt , Sylvania GRO LUX 1szt , oraz Osram 865 1szt . To daje pieknie dobrany kolor roślin . pozdrawiam .
AquaMolitor w Akwaria· Odpowiedzi: 22 · Wyświetlenia: 18552
Hej! Przedstawiam Wam moje akwarium założone pod koniec czerwca.
Ponieważ nie zawsze wyglądało tak bezglonowo jak dzisiaj, załączam też fotki z jego początków, aby osoby rozpoczynające przygodę z akw...
Piotrek Dymowski w Akwaria· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4957
Ruszył kolejny zbiornik. Jest to klasyczne połączenie korzeni z kamieniami. Akwarium z pewnością będzie oryginalną ozdobą miejsca w którym stanie. Temat będę aktualizował na bieżąco aż do momentu kied...
Piotrek Dymowski w Akwaria· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 9173
Przedstawiam Wam kolejne akwarium. Bardzo klasyczny i nieskomplikowany zbiornik. Założenie było jedno.. ma być naturalnie :D Ryuboku stanęło oczywiście na podłożu DarkSoil.
Akwarium:
OptiWhite 60x...
Piotrek Dymowski w Akwaria· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 19426
Przedstawiam Wam zbiornik który restartowalismy. Akwarium miało duży komin na środku, naszym zadaniem było zamaskowanie go. Do aranżacji zostały użyte korzenie wrzosowe i skały Seyiru. Akwarium pracuj...
Piotrek Dymowski w Akwaria· Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 18096
Chciałbym pokazać wam zbiornik który funkcjonuje już prawie rok. Dominuje w nim bujna roślinność. Soczystość zieleni na żywo robi naprawdę duże wrażenie :D Akwarium miałem okazje założyć w jednym z sa...
msnolan w Akwaria· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6061
Jedyne akwarium jakie teraz posiadam (dzięki Pawełku :wink: )
Wymiary:
- 36x22x26 - 21 litrów
Filtracja:
- na razie no name kaskada, muszę zakupić wylot ball pipe do Tetry ex700
Nawożenie:
- ...
Anonim 17747 w Akwaria· Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 12060
Start 09.09.2014 po likwidacji Somewhere There: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/konkursy-i-galerie/galeria/somewhere-there-piotrek-poziomek-57027.html
Objętość: 22 L
Wymiary: 40x22x26 szkło flo...
msnolan w Akwaria· Odpowiedzi: 153 · Wyświetlenia: 31601
piotr.jpg
Nieco inna aranżacja od poprzednich z użyciem kamieni Ancient ( Hopek90 , bardzo dziękuję za dobór świetnych skał! )
Tak tak, pamiętam, mówiłem, że miejsce kamieni jest w górach :roll: Ale...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 279 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej