podloże da krewetek - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

podloże da krewetek

Liczba wyświetleń: 1674·Odpowiedzi: 3
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok

02 lip 2013, 15:24 podloże da krewetek  (#1)  

W moim akwarium zamierzam zmienić podłoże dlatego że mam z od początku same problemy, tzn nie zbija ph (podoże to aa shrimp sand powder) . Teraz planuję zakup albo używanego ,pisałem ogłoszenie na forum ,niekt się nie odezwał ,albo nowe aqua art shrimp sand powder albo aquatic nature shhrimp soil. Chce na nim chodować sakury red i crystal red a i s

zajac1212
Ranga: Stały bywalec

tomaszsu75 Wrocław

03 lip 2013, 14:15 podloże da krewetek  (#2)  

Witaj!

Tak,zbija!Ale pozostałe krewetki oprócz Red cherry i Amano wymagają lekko miękiej wody.Hodowcy,od których bierze młode mój kumpel ze sklepu,chodują krewetki na wodzie 100% RO.Nie wiem dokładnie czy używają specjalnego podłoża,pewności nie mam, ale na pewno.Amano i Red mogą życ w naszej wodzie kranowej bez dodatku RO.Tak,ja też chciałem chodować ekskluzywne krewetki ale mi odradził.Jakbym chciał,to polecił mi Redy.Popytaj sprzedawców u których robisz zakupy,oni Ci doradzą!
Wg ulotki,którą mam,twardość węglanowa dla w/w krewetek powinna wynosić od 4-16st dKH.Dla pozostałych od 2-10st.
Zapraszam do obejrzenia moich zbiorników:
112l. MT
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 56541.html wyróżniony - IAPLC2015 - 768, EAPLC2015 - 122 :?:
72l. LT
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 59909.html czyżby EAPLC - :?:
30l. krewetkarium
https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 65744.html
W planach małe krewetkarium 25x25x25 (część materiału jest)
Pozdrawiam Tomasz

tomaszsu75
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Wrocław

Wspieram stronę kontem Premium

03 lip 2013, 17:07 podloże da krewetek  (#3)  

Ja polecam Red Bee Sand. Najlepszy moim zdaniem pod Crystale, nie ma w sobie żadnych nawozów i nie osadza się. Pod Tigery i słabsze gradacje polecam ASII+.

Na obu polecam położyć rzęsę wodną, która zlikwiduje związki azotu szkodliwego dla krewetek.
Co lepiej wybrać:meble drewniane czy może metalowe?

Robertoo
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

03 lip 2013, 17:55 podloże da krewetek  (#4)  

dzięki za odpowiedzi ale jednak kupiłem drobny czarny bazalt ,który jest neutralny od zoidberg . Zalałem 50/50 RO i ph jak w morde szczelił 6,2 ,a crystal już w drodze. Według mnie to ebi gold lepsze jest. A co do samych kreweci to mam sakury high i będę miał ok 10 crystal red s-sss i 3-4 snow white.

zajac1212
Ranga: Stały bywalec

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

image034-0407655ec1d38a0ce51054e519dde6dd.jpg

Podloze typu powder

kacperw22 w Podłoże · Odpowiedzi: 26 · Wyświetlenia: 15039
Witam Przymiezam sie do restartu akwarium o wymiarach 120/41/50. Na podloze wybralem sobie Tropice soil, mysle ze 18l wysypie. Chcialbym na gore posypac troche powderem i tak sie zastanawiam czy worek...

Podloze czarne jałowe ...

akwaAmator w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 5870
Hej Szukam czarnego podłoża do akwarium roślinnego gradacji 1-4mm Kiedyś używałem piasku kwarcowego barwionego i był bdb, ale za Chiny teraz go nie widzę nigdzie, albo już ślepy jestem. Wiem że jest...

Podloze aktywne ile czasu do zalania wody

dancio w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3088
Witam ile czasu może być podloze aktywne w akwarium beż zalania wodą ? Chodzi mi o czas jaki mam do ułożenia aranżacji Czy dwa dni może tak leżeć w akwarium?

Jakie podłoże dla krewetek

Wonx w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 7560
Cześć, jakie jest godne polecenia podłoże dla krewetek "red cherry" Czy niżej wymienione podłoża będą dla nich "dobre"? *ADVANCED SOIL ORIGINAL *ADVANCED SOIL SHRIMP *Aquatic Natu...

Podloze ile cm

kacperw22 w Podłoże · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 6316
Witam Zastanawiam sie nad zalozeniem akwarium na tym podlozu : https://sklep.roslinyakwariowe.pl/podloza/podloza-aktywne-roslin/podloze-tropica-aquarium-soil-powder-p-25082.html Akwarium 180L Wymiary ...

Podloże do HI , prosze o rady

DawidJot w Podłoże · Odpowiedzi: 30 · Wyświetlenia: 9817
W itam, mam substrat aquasubstrate 2+ Niestety duzo z nim problemow, a rosliny nie wybarwiaja sie ladnie i podloze raz zabiera pierwiastki a potwm mega wypluwa. Chcialbym sie dowiedziec, jakie podloze...

Podloże w akwarium 54l.

Lukas80 w Podłoże · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3119
Witam. Od pewnego czasu jestem na etapie zakładania mojego pierwszego akwarium 60x30x30.W akwarium będzie korzeń japoński,ktory zajmie okolo połowe akwaria i kilka kamieni.Z roslin jakie bym chciał da...

Podloże z Chorwacji.

dariuszmachander w Podłoże · Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 12865
Witam mam pytanie. Dzis odwiedzilem brata ktory założył akwarium. Zauważyłem ze zwirek jest bialy i pomyslalem zeby zrobic test octem. Jak sie okazalo zaczyna sie pienic jak na zdjeciu ponizej czyli c...

Podloze do akwarium 240

Gargi21 w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3072
Witam, mam pytanie odnosnie podloza jakie wybrac O becnie mam ada amazonie, ktora juz jest dluzszy czas i nie wiem czy ja zostawic i czy tylko dodac jakies kulik. C zy ja poprostu wymienic na inne pod...

Podloze Tropica Soil obniża GH?

ArtFed w Podłoże · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6517
Witam. Założyłem tydzień temu kostkę 30x30x30 na podłożu Tropica Soil Powder. Z kranu mam GH 20, ale w kostce GH spada do 14. Pod podłożem mam trochę ławy wulkanicznej, ale to nie może być przyczyną....

Statystyki

Ten temat przegląda 190 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 190 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.