Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Dlaczego mój mały heniek zaczyna mniec takie przeźroczyste wyblakłe liście ?
Jestem 2 dni po starcie, nawożę potasem i carbo w płynie oraz podmieniam 30% wody co 2 dni.
Światło - 0,88 w/l
Jakiego nawozu mi brakuje ???
-

stasiu_98
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Legnica, Dolnośląskie
Zacząłem nawożenie aqua art classic, dobry pomysł ? Nie chcę przedawkować, aby nie mieć problemu z glonami ; D Liczę na odpowiedź ; ) Pozdrawiam  )
-

stasiu_98
●
Przestań otwierać 10 topiców na tydzień i pisz w tym co już opisałeś akwa. Nie spodziewaj się, że roślinki będą pięknie wyglądały po 2 dniach. To jest normalne, że na początku trochę odchorują. Poczytaj sobie tutaj: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje ... 43934.html
-

matu
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdańsk
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
AQUA ART CLASSIC TO ZŁY POMYSŁ JAK NA 2gi DZIEŃ AKWARIUM
Jak już poczytasz to powinieneś dojść do wnisków m.in.: - za dużo światła na start, powinno być 0,5W/l około 8 h na dzień - nie masz CO2 więć bez niego nie przekraczaj 0,5W/l - nawozy z żelazem podaje się po około miesiącu od startu akwarium, gdy będzie widać braki na roślinkach
-

matu
●
Dobra, od jutra zakładam bimbrownie. Świecę po 6 godzin 0.5w/l.
Classica już nie podaję ; )
-

stasiu_98
●
-

matu
●
ogranicz carbo ponieważ jest go najprawdopodobniej za dużo 
-

wiking
●
- Miasto: witkowice
Powiązane tematy
Witam,
Dostałem szczepkę Microsorium windelov, wśród której zapodziała się kolejna roślinka.
Microsorium zaszczepiłem na korzeniu a na nim rozrosła się kolejna roślina.
Czy jest to mały heniek czy coś...
Witam serdecznie drodzy forumowicze, za kilka dobrych tygodni zaczynam budowę zbiornika w stylu Iwagumi. Do tego celu potrzebuję dużą ilość eleocharisa i małego henia. Co sądzicie żeby zakupić sadzonk...
Witam. Może zacznę od początku. 12 lutego 2013 roku kupiłem rośliny w Internecie. Posadziłem je - widać na zdjęciach. Po 5 dniach kupiłem na allegro nawóz i od razu zacząłem go stosować. Nie wiem chyb...
Mam mały problem z tą rośliną, nie chce rosnąć. Na samym początku rosła aż do momentu jak pojawiły się pierwsze oznaki niedoboru fe. Więc zacząłem go podawać 0.05 ppm dziennie przez tydzień razem z po...
Witam
Jakie nawozy polecicie dla małego henia ?
Witam,
Mam uruchomione akwarium od 7 tygodni. Ma to byc ogolny-rosliniak (z naciskiem na rosliniak jak sie uda). Wiec do rzeczy:
Chcialbym na "ala" pierwszy plan ewent drugi posadzic duzego ...
Witam.Dzisiaj zamarzyłem sobie o zielonym dywanie w swoim 30l akwarium.Problem nasuwa się taki...Czy Heniek przyjmie mi się w zarybionym akwarium??Pływają tam dwa młode kiryski pstre.I boje się że będ...
Cześć, niestety w mojej kostce Monte Carlo zaczęło gnić przez pleśń. Na początku pojawiło się troszeczkę, szybko usunąłem i przez jakiś tydzień nie było po niej śladu. Ale nagle jak się rzuciła to Mon...
Kupiłem tydzień temu heńka w żelu,i posadziłem.Na początku wydawało się że wszystko jest ok,że się przyjął,ale potem nagle zaczął brązowieć.Nawożę linią blue line Macro jedno pstryknięcie Micro jedno ...
Witam, cały czas mam dylemat co do trawnika. Akwarium zakładam już w sobotę i nie mogę się zdecydować. W nowym akwarium będzie oświetlenie 0,7 w/l (35cm wysokości akwarium), podłoże Aquasubstrate II+,...
|