Sole - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Sole

Liczba wyświetleń: 806·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zaloguj się, aby zmienić widok
biskup potwo

23 cze 2013, 18:19 Sole  (#1)  

Witam mam zamiar zakupić sole do nawożenia akwarium jakie będą mi potrzebne i które zwiększają no3 bo mam go zbyt wysoko więc z takiego nawozu (soli) mógłbym z pewnością zrezygnować.

biskup
Ranga: Poznaje temat

Miasto: potwo

matu Gdańsk

23 cze 2013, 19:30 Sole  (#2)  

matu
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdańsk

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_2192.jpg

Nawożenie akwarium , zmiana z Vimi na sole

djbovorta w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3383
Witam. Po restarcie zbiornika jakieś 3mc temu wreszcie się ustabilizował na tyle że nie ma glona a rośliny rosną zdrowe . Co nie co o moim zbiorniku . 74L opti Co2 z butli Lampa Skylight hyperbar 60...
Bez tytułu.png

Sole - dawkowanie.

cichy33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5735
Witam! Chciałbym was zapytać czy takie proporcje i wartości soli jakie wpisałem i obliczyłem są w porządku? W dodatku chciałbym upewnić się o dawkowanie mikro+, jeśli po lewej wpisałem że 1ml mikro+,...

Sole Potas

kamz w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 6245
Witam, mam taki problem a raczej pytanie do bardziej zaawansowanych Mam trochę niedoborów potasu ( generalnie nawóz z akwarium-net się skończył. I teraz pytanie czy mogę poprostu kupić sole k2s04 i ...

Sole zamiast mineralizatora.

cichy33 w Nawożenie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 6313
Czy warto jest kupować mineralizator dla roślin np. w planach miałem kupić od qualdropa gh plant, jeśli kupie sole MgSo4 i CaCO3 zamiast tego mineralizatora? Czy wyjdzie to na to samo czy to coś inneg...

Dawkowanie potasu - sole czy gotowce?

Szymon871 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4441
Hej! Zauważam niedobór potasu na liściach lodygowców, co za tym idzie chciałbym uzupełnić te niedobory. Na n moment używam tylko Aquaflora N z zooleka opartego na KNO3 ale potasu to on niewiele uzup...

Jak mieszać sole -wszystko razem czy osobno.

bartosz34 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2900
Witam serdecznie, to mój pierwszy post na forum więc chciałbym się przywitać. Mam na imię Bartek i powróciłem po latach do starego hobby. Przeglądam forum od czasu do czasu i nastał czas aby zacząć po...

Sole potasu do akwarium

dadu w Nawożenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1911
Witam chciałbym spróbować nawożenia solami ,na początek solami potasu ,Szukałem w internecie i natknąłem się na kilka ,np k2co3 k2hpo4 k2so4 kh2po4 ,i co tu wybrać ,czy wszystko naraz? ,akwarium mam l...

Sole KCl

radh w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1952
Witam Czy sa jakies zastrzezenia by uzywac w akwarium sol chemiczna KCl jako zrodlo dodatkowego potasu? Samo K2SO4 mi nie wystarcza a KNO3 poki co nie moge uzywac ze wzgledu na nadmiar NO3 w akwarium...

Do sprawdzenia + porada - sole w akwarium

szybkifisz w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2044
Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w dobraniu proporcji soli, informację jakie mogę podać na tą chwilę to: Akwarium 18l netto., podłoże jakie chcę zastosować to AQUA SUBSTRATE 2+, światło belka led 1...

Nawożenie ADA vs SOLE

ZieloneSzklo w Nawożenie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 3865
Witam uniżenie ! Planuję założenie niewielkiego akwarium roślinnego 30L ( 40x25x30) Czy według was lepsze jest nawożenie Solami ? Czy stosować linię produktów ADA tj. stosowanie do tej instrukcji htt...

Statystyki

Ten temat przegląda 462 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570936
 •  Liczba wątków: 48795
 •  Użytkownicy: 36925

•  Najnowszy użytkownik: Piorunek112

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 462 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.