Jaki tani wkład bilogiczny ?
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Jakie znacie i możecie polecić tanie wkłady biologiczne oprócz np: terratonu i AQUAWILD MULTI LAV ?
-
cezarlis
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Tanio to keramzyt, do nabycia w sklepach ogrodniczych.
-
Anonim 20600
●
rychmis napisał(a):Tanio to keramzyt, do nabycia w sklepach ogrodniczych.
Pod warunkiem że jest małej średnicy i dobrze wygotowany np.3 godziny, wtedy nic nie trzeba lepszego.
-
vaterk2
●
Wygotowany? A po cóż, skoro powstaje w temperaturze 1150 °C?
-
3promile
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
3promile napisał(a):Wygotowany? A po cóż, skoro powstaje w temperaturze 1150 °C?
Bo we wrzącej wodzie powstaje dużo por dla bakterii więcej niż po wypaleniu w produkcji
-
vaterk2
●
Znalazłem jeszcze bims do drzewek bonsai cenowo pomiędzy terratonem a lawą. Który z tych trzech (bims, terraton, lawa) jest najlepszym złożem?
-
cezarlis
●
- Ranga: Poznaje temat
Powiązane tematy
Potrzebuję jakiś filtr do akwarium 40l. Od jakiegoś czasu mam problem z glonami z testu wychodzą podwyższone azotyny. Obsada krewetki i bojownik.
Cześć
Mam takie "akwarium" , pojemność 1,7 litra. Pozostałość po "zestawie".
Chciałbym zrobić w nim kotnik. Pytanie takie jak w tytule: czy jest w sprzedaży jakiś mikro/nano filtr...
Cześć
Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium z pielęgnicami. Do mierzenia temperatury w wodzie używałem dwa termometry sery. Jeden szklany precyzyjny sery(taki żólty cienki) i drugi naklejany jako pasek na ze...
Witam,
Jak filtr zewnetrzny polecilibyscie do kostki 50x50x50?
Pozdrawiam,
Robert
Zastanawiam się nad zmianą filtra ro. Budżet do 1500 zł może trochę więcej,jaki filtr ro według was najlepszy i dlaczego.
Cześć wszystkim.
Zacznę od tego że lekko ponad dwa tygodnie założyłem akwarium 72l. Akwarium jest na etapie dojrzewania i niestety swoje już przeżyło - mocny atak glonów w tym ciemnych, nitkowatych i...
Syn ma od lutego akwarium Aquael Optibent 70 na standardowym wyposażeniu filtr Aquael Fan 1, lecz jego powszechnia gąbki strasznie mała, więc co kilka dni czyszczenie gąbki.
Myślałem o Fan 2, znalazłe...
Witajcie, od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem kubełka, co prowokuje rozważania na temat sensem nadfiltracji.
Póki co w moim akwarium 200l działa wewnętrzny Aquael Turbo 1000 z gąbką i watą ...
Witam jaki byście polecieli mega energooszczędne filtr do akwarium 60 litrowego . Z góry dziękuję .Pozdrawiam 🙂
|
|