Witam. Posiadam od roku grzałkę tetra ht100. Od paru miesięcy mam z nią dziwny problem, który nasila się. Otóż np. dziś w nocy budzę się, a tam temperatura 24 stopnie, grzałka nawet się nie świeci. Ustawiona na 26 stopni. Wystarczy jak ją lekko przekręcę, nawet delikatnie za 26 stopni, nie na 27 i...grzeje, włącza się. Zostawiłem więc tak delikatnie przekręconą i działa. Rano równe 26 stopni, aż do teraz. Spadło do 25, a grzałka w ogóle się nie świeci. Przekręcam jeszcze bardziej i znów się włącza. Co może być z nią nie tak?. Nie wiem czy mam paragon niestety, pewnie pozostaje mi kupić nową grzałkę, ale z ciekawości chciałem zapytać czy ktoś tak miał i czy znacie powody. Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
Hmm, ciekawe, miałem taki sam problem tylko z wersją 200. Po jakimś czasie zaczęła znowu normalnie pracować i tak chodzi do dziś:-) tylko pod czasu do czasu trzeba ją skontrolować. Przyczyny nie znam.
To mogła być wina stermostatu,po prostu wysiadł,lub nie działały jego styki.Ja mam Aquaela 100W i dzięki,że chodzi jak trzeba,choć nie mam termometru i latem lampka kontrolki się nie pali.To dobrze,że w ramach reklamacji zareagowali pozytywnie,to świadczy o tym,że dbają o klijenta!
Jacek Pawłowski w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 910
Hej
Taka ciekawostka związana z filtrami firm Tetra i Marineland. Filtr Marineland różni się chyba tylko końcówką wylewki wody do akwarium i kolorem. &t=?si=Qp35fZAm18oiP6No
Martino w Filtracja· Odpowiedzi: 40 · Wyświetlenia: 19327
Hej, piszę tutaj ponieważ nie mogę sobie poradzić z mleczną wodą w moim zbiorniku, powoli tracę cierpliwość już, a więc kilka słów o moim zbiorku.
Gdy wleje Tetra Crystal Water woda klaruję się na 1 d...
patrycja strzyż w Filtracja· Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 5525
witam,
Mam taki problem, mianowicie co jakiś czas zaczyna mi buczeć pompa w filtrze RO, tak sądze, że to ona, bo dźwięk sie niesie, pomimo, że wyciągnę wtykę z gniazda ona i tak buczy, nie rozumiem ja...
roslinyakwariowe.pl w Filtracja· Odpowiedzi: 28 · Wyświetlenia: 16960
nowe-wersje-ex.jpg
Tetra wprowadziła nowe wersje swoich filtrów zewnętrznych z serii EX. Poprawiono m. in. przepływu wody oraz system otwierania filtra...
Czytaj więcej »
Zobacz wideo:
przemogasior w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2953
Cześć,
Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...
JJakubczyk w Filtracja· Odpowiedzi: 19 · Wyświetlenia: 9570
Cześć potrzebuje pomocy. Mam akwarium 60 litrów ib postanowiłem przejść na kubelek. Wstępnie postawiłem na Tyle ex 700 plus i taki zamówiłem i stoi i się kurzy. W międzyczasie część osób poleciła mi F...
marek polk w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3235
Dzisiaj otrzymałem paczkę bio ceramiki z pewnego znanego sklepu akwarystycznego. Problem polega na tym po przepłukaniu wodą RO i włożeniu do filtra w ciągu 12h pH podskoczyło mi z 5,8 na 7,5. Jest sza...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 178 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej