Jamnik 200l pomoc w aranżacji - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jamnik 200l pomoc w aranżacji

Liczba wyświetleń: 814·Odpowiedzi: 1
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

02 maja 2013, 08:59 Jamnik 200l pomoc w aranżacji  (#1)  

Witam.
Akwarium założyłam około 5 miesięcy temu (ogólnie akwaria mam od 3 lat) i na początku wszystko rosło idealnie, ale teraz 2 roślinki mają łyse łodygi i tylko na końcach listki. Inne łodygowe rośną pięknie. Chce zrobić restart nie tylko ze względu na kiepski stan ogólny akwarium (ostatnio miałam dłuższy wyjazd i zaniedbałam akwarium) ale także ze względów estetycznych. Nie potrafię zaprojektować ładnej aranżacji akwarium, ani skopiować znalezionych zdjęć na internecie bo nie wiem co to za rośliny ani gdzie je sadzić...

Akwarium:
wymiary: 120/40/35wys
oświetlenie: 2x36Watt
filtry: HJ-611B oraz Aquael 230V
grzałka oraz CO2
Podłoże to zwykły piasek ze żwirowni
Rybki: 6 małych barwniaków czerwonobrzuchych (do oddania jak podrosną i dobiorą się w pary) 2 platki, 1 stara molizja i mieczyk, 2 kiryski pstre, 4 zbrojniki niebieskie

Roślinki które bardzo ładnie rosną to limnofilia aromatica oraz bakopa caroliniana. Pozostałe łodygowe ostatnio straciły liście na łodygach i teraz mają tylko na czubkach.

Tak więc czy moglibyście podać link do jakiejś strony albo coś takiego z gotowymi aranżacjami-chodzi mi o plan aranżacji już z roślinkami lub podać nazwy roślinek i jakieś zdjęcie....

BellatriksL
Ranga: Początkujący

matu Gdańsk

02 maja 2013, 11:32 Jamnik 200l pomoc w aranżacji  (#2)  

Klikasz tu:
https://roslinyakwariowe.pl/index.php?Itemid=167
oglądasz i kopiujesz zdjęcia, które ci się podobają.
Potem wklejasz w ten wątek i pytasz się o nazwy i porady. Masz słabe oświetlenie więc nie wszystkie rośliny się przyjmą.

matu
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdańsk

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

Akwarium jamnik 3m

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1441
Zapraszam do obejrzenia.
17-180722.jpeg

Mchy w aranżacji - użycie i przygotowanie do szczepienia

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3904
17-180722.jpeg Mech odgrywa w aranżacji doskonałą rolę drugoplanową. Mimo, że nie jest głównym elementem dokaracyjnym, daje świetne poczucie naturalności kompozycji i wpływa na pozytywny odbiór akwa...
1-200422.jpeg

200l - Mark Evans (Tropica)

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2526
1-200422.jpeg Zapraszamy do obejrzenia akwarium o pojemności 200l z aranżacją autorstwa Marka Evansa wykonaną dla firmy Tropica Aquarium Plants. Zobacz więcej: https://roslinyakwariowe.pl/galerie/...
YouTube

Przewodnik po materiałach do aranżacji

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2062
Zapraszam do obejrzenia materiału Green Aqua. Przypominam o możliwości włączenia automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.

Aranżacja 200l, pomoc

ribidi w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1184
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi? Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...

DO DOOA - galeria aranżacji

rafau w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 33 · Wyświetlenia: 18173
Czołem. Zakładam, że entuzjazmu wystarczy by sukcesywnie uzupełnić w tymże miejscu zdjecia "aranżacji" wabi-kuso-podobnych. DOOA#00 [20x20x08]: Hardscape.

Akwarium 45x27x30, ocena aranżacji

Majkel S w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2581
Cześć ;) Chciałbym żebyście wypowiedzieli się odnoście aranżacji tego akwarium. Przyznam, że niezbyt mi się na razie podoba, chyba jest zbyt "łyso". Dodać jeszcze jakieś korzenie, kamienie?...

Modernizacja oświetlenia w 200l Paludarium

Gumloke w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2771
Cześć, Po 4 latach zamierzam założyć zbiornik jeszcze raz. W ciągu tego czasu świetlówki straciły trochę na żywotności. Nie świecą już tak jak kiedyś, dlatego przy okazji chciałem wymienić oświetleni...

Statystyki

Ten temat przegląda 866 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 570932
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36922

•  Najnowszy użytkownik: wiewiórka_małkowicz

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 866 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.