Witam.
Akwarium założyłam około 5 miesięcy temu (ogólnie akwaria mam od 3 lat) i na początku wszystko rosło idealnie, ale teraz 2 roślinki mają łyse łodygi i tylko na końcach listki. Inne łodygowe rośną pięknie. Chce zrobić restart nie tylko ze względu na kiepski stan ogólny akwarium (ostatnio miałam dłuższy wyjazd i zaniedbałam akwarium) ale także ze względów estetycznych. Nie potrafię zaprojektować ładnej aranżacji akwarium, ani skopiować znalezionych zdjęć na internecie bo nie wiem co to za rośliny ani gdzie je sadzić...
Akwarium:
wymiary: 120/40/35wys
oświetlenie: 2x36Watt
filtry: HJ-611B oraz Aquael 230V
grzałka oraz CO2
Podłoże to zwykły piasek ze żwirowni
Rybki: 6 małych barwniaków czerwonobrzuchych (do oddania jak podrosną i dobiorą się w pary) 2 platki, 1 stara molizja i mieczyk, 2 kiryski pstre, 4 zbrojniki niebieskie
Roślinki które bardzo ładnie rosną to
limnofilia aromatica oraz bakopa caroliniana. Pozostałe łodygowe ostatnio straciły liście na łodygach i teraz mają tylko na czubkach.
Tak więc czy moglibyście podać link do jakiejś strony albo coś takiego z gotowymi aranżacjami-chodzi mi o plan aranżacji już z roślinkami lub podać nazwy roślinek i jakieś zdjęcie....