"Połamane" liście rotali green - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

"Połamane" liście rotali green

Liczba wyświetleń: 512·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam!
Moja rotala ma pozaginane liście, zdjecia może nie są wyraźne ( wcale nie są), ale można zauważyć że każdy liść jest na końcu wygiety w dół.
Wczoraj robiłem resart akwarium więc woda to zwykład kranówka, a dzisiaj zacznę nawoźić solami.
Wiecie co może być przyczyną? Jakiś niedobór? nadmiar?
Obrazek
Obrazek

Adamowik
Ranga: Stały bywalec

Często tak jest przy restarcie

bartosz00755555
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

YouTube

Galeria Green Aqua - przegląd lato 2026

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 457
YouTube

Film Warsztaty z Yusuke Homma w Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1625
Hej Ciekawy film jak zrobić aranż. Yusuke Homma podaje dużo trików, ponadto przedstawia jego relację jako ucznia z Takashi Amano. ?si=Cm013vYTzV8H1Lxu
YouTube

Film Mały zbiornik - aranż Green Aqua.

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1581
Hej Film pokazuję jak fajnie można zaaranżować mały zbiornik. ?si=etqQaJl7TxK7jGQU
YouTube

Film Ciekawy aranż made in Green Aqua

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1743
Hej Miłego oglądania - są napisy po polsku. ?si=WCc-WQrjpP1ilWgp
IMG20250317193735.jpg

Dziwne liście hygrophili

Robcio12 w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2593
Witam hygrophila ma takie liście czy to normalne nie rośnie zbyt szybko raczej wolno i tak brązowieją jej liście . Dwutlenek węgla podawany światła 80 w led na 160l wody Podłoże rotala intense Ph6.8...
YouTube

Film Green Aqua poradnik początkującego Aquascarpera

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1034
Hej Pokazane jest na filmie jak założyć fajny aranż. Warto włączyć napisy ( jest po polsku). ?si=KsAHp7w6qJLJfCQl
biale liscie.jpg

Białe liście od spodu i brak wzrostu or

tomasz bracki w Rośliny · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2679
Witam , wystartowałem zbiornik 160 l 80x40x50 metoda ciemnego startu, ponieważ mam podłoże aktywne. 4 dni temu posadziłem rośliny po podmianie 80 procent wody i wpuściłem ryby oraz krewetki. Zauważyłe...
YouTube

Galeria Green Aqua - jesień 2024

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1218
Zapraszamy do obejrzenia, może wypatrzycie coś interesującego.
IMG_20240816_150556988_HDR.jpg

Brązowiejące i dziurawe liście itp.

VooDoo w Sprzątanie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 8855
Cześć! Mam moje pierwsze w życiu akwarium 112l. Działa ono od około pół roku, ale mam problem z roślinami. Brązowieją mi i odpadają stare liście w zdecydowanej większości roślin. Na liściach pojawiaj...

Szansa na wybarwienie się rotali rotundifolia red

DmRO w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2431
Podłoże aktywne Yokuchi Akwarium 54l Nawożenie CO2 +/- 13 mg/l Tropica premium Oświetlenie Sinkor WRB 60 20W 3706 lumenów Pytanie: Czy rotala dałaby radę wybarwić się na czerwony, lub ciemno-poma...

Statystyki

Ten temat przegląda 1448 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (33585) było 11 sie 2026
 •  Liczba postów: 570934
 •  Liczba wątków: 48794
 •  Użytkownicy: 36924

•  Najnowszy użytkownik: dawid_szymczak

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1448 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.