Walka z mętną wodą - dziennik akwarysty - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Walka z mętną wodą - dziennik akwarysty

Liczba wyświetleń: 1097·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
ObrazekZapraszamy do zapoznania się z dziennikiem akwarystycznym naszego Czytelnika. Opisuje w nim swoją walkę z mętną woda w akwarium. Co jest przyczyną problemów w zbiorniku? Jak im skutecznie zaradzić? Skąd bierze się zmętnienie wody w akwarium? Na te i inne pytania odpowiadamy na naszym Forum...czytaj więcej.
Czytaj węcej »

roslinyakwariowe.pl
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Kraków

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

1000015532.jpg

Nierówna walka od wielu tygodni

MrKojiro w Glony · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2004
Cześć, Od ponad 3 miesięcy prowadzę bardzo nierówną walkę ze swoim akwarium. Wszędobylski był, małe nitki pokryte śluzem, trawnik który wygląda fatalnie po tygodniu. Szczegóły zbiornika: - akwarium 1...
IMG_20250214_192006.jpg

Walka z krasnorostami

Lejla w Glony · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 13344
Witam od około miesiąca walczę z krasnorostami i innymi glonami. Akwarium ma 240l i było zaciemnianie 2 razy przez łącznie niecałe dwa tygodnie i codziennie lub co drugi dzień polewalam Krasne nawozem...
IMG_0243.jpeg

Walka z zielenicą a stosunek redfielda

hyniks w Glony · Odpowiedzi: 118 · Wyświetlenia: 55465
Serwus, Walczę z zielenicą i gdzie nie zapukam - pojawia się npk w walce z zielenicą. Obecnie dopada chyba wszystko w szkle. Rośliny, maź na szkle. Mam jednak pytanie - jak interpretować w nawożeniu ...
IMG_20250513_002649.jpg

Start akwa - rośliny padają, woda twarda, gloniszcze atakuje

kinga tajmer w Glony · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9038
Cześć, Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować. Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
IMG_5558.jpeg

Walka z glonami i zbijanie PH

AnnaKa w Nawożenie · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 9560
Witam ponownie, Dziękuję za pomoc w moim drugim wątku dotyczącym zwiększenia obsady. Ale stwierdziłam, że nie ma co upychac tam wszystkich problemów i rozsądniej bedzie może założyć wątek w innym dzi...
YouTube

Woda RO czy kranówka? Porównanie identycznych akwariów

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 8250
Zapraszam do obejrzenia. Przypominam o możliwości automatycznego tłumaczenia napisów na j.polski.

Podłoże aktywne i twarda woda

Badman w Podłoże · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9074
Jest zamysł założenia kostki na podłożu aktywnym. Nigdy nie prowadziłem zbiornika na podłożu aktywnym, a wodę ma GH=24. Mogę zejść poprzez dolanie wody RO powiedzmy do GH=18 lecz nie mam ochoty zabawy...

Walka z krasnalami

Hagar w Glony · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3428
Na mój baniak 200l rzuciły się krasnale. Wynikało to ze zbyt małej/słabej filtracji (filtr z poprzedniego mniejszego akwarium) plus molinezje rozmnożyły się jak króliki. O ile z NO3 schodzę już do 10 ...

Woda z kranu

slaw1313 w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5050
Witam serdecznie. Proszę o pomoc na tym forum po raz pierwszy chociaż czytam i korzystam z porad od kilkunastu lat. Miałem przerwę w akwarystyce ok 10 lat w tym czasie nastąpił postęp i praktycznie uc...

Jaka woda do podłoża aktywnego?

Hultaj w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 6593
Przygotowując sie do restartu zbiornnika mam niezla rozkminkę : Jaką wodę (o jakiej twardości ) najlepiej stosować do zalania a potem do podmian? Z jedej strony zbyt twarda woda szybko wyczerpie własc...

Statystyki

Ten temat przegląda 937 użytkowników w tym 2 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571614
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36915

•  Najnowszy użytkownik: lupus1

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 935 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.