Zapraszamy do zapoznania się z dziennikiem akwarystycznym naszego Czytelnika. Opisuje w nim swoją walkę z mętną woda w akwarium. Co jest przyczyną problemów w zbiorniku? Jak im skutecznie zaradzić? Skąd bierze się zmętnienie wody w akwarium? Na te i inne pytania odpowiadamy na naszym Forum...czytaj więcej. Czytaj węcej »
MrKojiro w Glony· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2004
Cześć,
Od ponad 3 miesięcy prowadzę bardzo nierówną walkę ze swoim akwarium. Wszędobylski był, małe nitki pokryte śluzem, trawnik który wygląda fatalnie po tygodniu. Szczegóły zbiornika:
- akwarium 1...
Lejla w Glony· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 13344
Witam od około miesiąca walczę z krasnorostami i innymi glonami. Akwarium ma 240l i było zaciemnianie 2 razy przez łącznie niecałe dwa tygodnie i codziennie lub co drugi dzień polewalam Krasne nawozem...
hyniks w Glony· Odpowiedzi: 118 · Wyświetlenia: 55465
Serwus,
Walczę z zielenicą i gdzie nie zapukam - pojawia się npk w walce z zielenicą. Obecnie dopada chyba wszystko w szkle. Rośliny, maź na szkle. Mam jednak pytanie - jak interpretować w nawożeniu ...
kinga tajmer w Glony· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9038
Cześć,
Wątek będzie trochę o glonach, trochę o parametrach i o roślinach, które bardzo chciałabym uratować.
Akwarium zalałam 11 maja, posadziłam wszystko na raz. Czyli dzisiaj mija 2 tygodnie od sta...
AnnaKa w Nawożenie· Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 9560
Witam ponownie,
Dziękuję za pomoc w moim drugim wątku dotyczącym zwiększenia obsady. Ale stwierdziłam, że nie ma co upychac tam wszystkich problemów i rozsądniej bedzie może założyć wątek w innym dzi...
Badman w Podłoże· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 9074
Jest zamysł założenia kostki na podłożu aktywnym. Nigdy nie prowadziłem zbiornika na podłożu aktywnym, a wodę ma GH=24. Mogę zejść poprzez dolanie wody RO powiedzmy do GH=18 lecz nie mam ochoty zabawy...
Na mój baniak 200l rzuciły się krasnale. Wynikało to ze zbyt małej/słabej filtracji (filtr z poprzedniego mniejszego akwarium) plus molinezje rozmnożyły się jak króliki. O ile z NO3 schodzę już do 10 ...
slaw1313 w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 5050
Witam serdecznie. Proszę o pomoc na tym forum po raz pierwszy chociaż czytam i korzystam z porad od kilkunastu lat. Miałem przerwę w akwarystyce ok 10 lat w tym czasie nastąpił postęp i praktycznie uc...
Hultaj w Podłoże· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 6593
Przygotowując sie do restartu zbiornnika mam niezla rozkminkę :
Jaką wodę (o jakiej twardości ) najlepiej stosować do zalania a potem do podmian?
Z jedej strony zbyt twarda woda szybko wyczerpie własc...
Statystyki
Ten temat przegląda 937 użytkowników w tym 2 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571614
• Liczba wątków: 49481
• Użytkownicy: 36915
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 935 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej