Wydajnosc filtracji - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Wydajnosc filtracji

Liczba wyświetleń: 651·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
meny Kępno

19 kwi 2013, 20:58 Wydajnosc filtracji  (#1)  

Witam wszystkich.

Mam problem, w dniu wczorajszym odpaliłem nowy zbiornik 200L , miałem tetre ex700 już z 5 lat:) i JBL e900 no i...chole... tetra cieknie przy klamrze niestety zmiana uszczelki nic nie dała. Został mi działający JBL jako biolog, z racji tego że budżet przekroczył już swój level nie wiem co zrobić jako 2 filtr... czy wystarczy duża kaskada którą już mam czy moze udeżyć w tani HW-302 z alledrogo?

Pozdrawiam
Paweł

meny
Ranga: Początkujący

Miasto: Kępno

20 kwi 2013, 10:58 Wydajnosc filtracji  (#2)  

Sam JBL e900 nie wystarcza? Ja mam dwa wewn. JBL w 200l i jestem zadowolony.
Dołóż jakiś tani wewn. albo napraw Tetrę.

DavyJones

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

filtr RO.jpg

2 x FILTR RO - słaba wydajność (?)

Oman w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2925
Cześć. Posiadam filtr RO jak na zdjęciu poniżej: filtr RO.jpg Woda zasilana przez metalowy wężyk przepływa przez 4 prefiltry, następnie cienkim wężykiem wpada do pompy, z której zasila pierwszy f...

Jakość filtracji a zdrowie roślin.

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 4785
Wybaczcie mój kolejny wpis na forum z kategorii "głupich pytań", ale to co znalazłem w sieci jest dla mnie pod tym względem niejasne. Czy z waszego doświadczenia wynika, że wysoka jakość wo...

Zmiana filtracji - wewnętrzna na zewnętrzną

llukasik26 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1311
Witam. Posiadam filtr wewnętrzny firmy Oase w baniaku 85l. Zamierzam przerzucić się na filtr tej samej marki jednak zewnętrzny. I tutaj rodzi się pytanie: czy lepiej będzie jak przez okres dwóch tygod...

Filtr CristalProfi 120 słaba wydajność

Czesław_H w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1568
Witam użytkowników akwarium. Jak pisałem już wcześniej na innym temacie jestem początkującym właścicielem akwarium. Razem z akwarium ( 112 l ) dostałem filtr CristalProfi CP120. Po zainstalowaniu prze...

NOWOSC w Filtracji? Kulki filtracyjne Aello Silverloon

_wolverine_ w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3887
Drodzy koledzy i kolezanki Mam takie kulki filtracyjne do basenu (wyszukiwarka albo google) Co sadzicie o wrzuceniu ich do akwa zamiast waty? W filtrze basenowym sie sprawdzają. To moze do kubełka alb...

Wydajność filtra RO

dzidek8989 w Filtracja · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6601
Właśnie uruchomiłem moj filtr RO. Membrana jaka posiadam ma 150 gpd. Po uprzednim przefiltrowaniu prefiltrow przyszedł czas na włożenie membrany. Po kilku minutach czas na test wydajności. RO/odpad 1...

Eheim 2215 a wirnik z 2217- lepsza wydajność ?

Oman w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1511
Cześć ! :D Co sądzicie o wymianie wirnika w Eheim'ie 2215 na ten z 2217? Wizualnie różnica jest dość spora - wirnik z mniejszego brata ma 3 łopatki, a z większego aż 6. Czy taka zmiana może spowod...

Wydajność /przepływ filtra, a klarowność wody

biju w Filtracja · Odpowiedzi: 45 · Wyświetlenia: 14551
Panowie temat banalny ale ciężko coś znaleźć konkretnego. A pytanie dotyczy przepływu przez załadowany filter by woda osiągnęła poziom "kryształ" Wiele osób posługuje się modelami i ich teor...

[140l] Upgrade filtracji - prośba o radę

dawidryba w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3083
Cześć Maniacy! :D Planuje zupgradować filtracje w moim akwarium 140l. Informacje o zbiorniku: 140l full optiwhite 80x50x35 (upgrade z 80x30x35). Filtr: 2 cube aquael multikani 800 z standardową pomp...

Akwa 100l + sump, jaka wydajność pompy?

Darek w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1501
Cześć, Muszę wymienić pompę w sumpie ze względu na hałas i wydajność. Mam teraz eheim ecocompact 1000, wydajność ok 420l/h na wysokości ok 1.2m. Jest zdecydowanie za głośna jak dla mnie, ciągłe buczen...

Statystyki

Ten temat przegląda 143 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 143 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.