damianr87 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 6266
Dzień dobry,
akwarium 125 L założone niecałe 4 tygodnie temu na podłoży aktywnym H.E.L.P Advanced Soil ORIGINAL. I pytania początkującego akwarysty:
1) czy stosując wodę RO mam ją mineralizować? Jeśl...
steven69 w Podłoże· Odpowiedzi: 46 · Wyświetlenia: 21362
Witam wszystkich,
Wpadłem na pomysł użycia węgla aktywowanego jako złoża biologicznego w którym zachodzą procesy denitryfikacji. Nie wiem czy jest to dobry pomysł dlatego chciałem tutaj zaczerpnąć op...
guzi75 w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1497
Witam czy ma ktoś używa filtrów Ikola Classic. Interesują mnie jeden z dwóch 250 lub 350 bardziej 350, tylko chodzi, o realny przepływ wody wiem, nieraz były tematy poruszane itd. ale chodzi o te dwa ...
szkot w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2339
Dzień dobry,
W akwarium, w którym są krewetki z reguły zakłada się gąbkę jako prefiltr.
Chciałbym stworzyć akwarium, które poza dolewaniem wody i karmieniem nie wymaga zupełnie opieki. To czy prefi...
greir w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 7493
Witam,
Szukając niedrogiego aldehydu glutarowego natrafiłem na allegro na taką oto ofertę:
wplynie.jpg
Na moje zapytanie - "jaki to dokładnie roztwór aldehydu" Sprzedawca ku mojemu ździw...
Rafal111 w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1412
Mam ostatnio problem z filtrami wewnętrznymi i to kilka typów. Mają od zawsze podłączone wężyki napowietrzające na wylocie. Już powiększałem otwory, myłem filtry i wężyki i po kilku dniach mam zarośni...
salava8 w Filtracja· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 15719
Cześć, zastanawiam się czy złoże biologiczne w filtrze w zbiorniku roślinnym trzeba co jakiś czas wymieniać? Czy pory mogą się zatykać? Wydaje mi się, że spotkałem się z takim zaleceniem producenta w ...
Statystyki
Ten temat przegląda 602 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571618
• Liczba wątków: 49483
• Użytkownicy: 36918
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 602 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej